Články

- Knižní novinky -

Mudry (Marcela Zlatohlávková)

    Energii lidskému tělu doplňující gest - mudry, jóga prstů. Téma, které mne zaujalo zejména proto, že se o něm obecně jen velmi málo mluví a píše. Přitom je to léčebná metoda stará jako lidstvo samo. Zaujalo mne, že autorka často popisuje, že mudry nepomohou vnitřně nešťastným a ve vlastním neštěstí zatvrzelým lidem, lidem závistivým a nepřejícným. Lidem, kteří jsou právě v emočně vyhrocené situaci … Důvod je zřejmý. Nemají dost energie vůbec nějak zůstat v klidu a vnímat působení muder na své tělo. Na druhou stranu v knize najdete mudru, kterou lze aplikovat jako první pomoc při infarktu, což je jednoznačně emočně velmi vypjatá situace.

    Ale jinak musím autorku pochválit za knihu, kterou sepsala velmi srozumitelně a jednoduše. Neplýtvá časem ani papírem a vše píše stručně a jasně. Od úvodu, který ve vás od samého začátku probouzí jiskřičky zájmu, až téměř hoříte na konci knihy až po dokonale zpracované jednotlivé mudry, které doprovází fotografiemi. U každé ze 42 publikovaných muder se dozvíte k čemu přesně je, kdy ji aplikovat a u koho raději ne, a jak si onen zdravotní problém ještě vylepšit doplňkovou léčbou z říše bylinek nebo nějakou cílenou změnou chování či smýšlení. Jak se vyhnout negativní energii, případně ji odblokovat nebo jak některé charakterové vlastnosti ovlivňují sklony k některým nemocem a mohou být na překážku u léčení. Nejedná se ale o nic převratného, všechno to jsou úplně logické myšlenky.

Hodí se jako domácí lékař první bioenergetické pomoci

    Jsem fascinovaná tím, jak je kniha jednoduchá a jak jednoduše mudry působí. Nedalo mi to, a to nedá asi nikomu, kdo si tuto knihu přečte, abych si některé mudry nevyzkoušela. A opravdu jsem cítila jemné změny na svém těle, zlepšení nálady a zvýšení vitality. Chuti do práce, do života, … ehm, no třeba i do úklidu a luxování. Zkuste to. Je opravdu škoda, že se o mudrách nepíše víc, protože jsou tak jednoduché a účinné.

    Autorka navíc opravdu působí dobrým dojmem, její další parketou je chiromancie, takže lidské ruce zná jako své boty a jejich léčivou moc dlouho dobu zkoumala a studovala. V knize

    Některé věty se v textu zdánlivě ztrácí, ale vyplatí si je zachovat v paměti:

    Může člověk sám zničit nemoc, když už se objeví příznaky? Určitě ano, protože být zdráv znamená nebát se toho, co přinese zítřek.

    Abyste mohli dostávat, musíte něco dát. Abyste nalezli práci, musíte ji aktivně hledat a nesmí vám být zatěžko za ní třeba i dojíždět. Abyste dobře vydělávali, musíte umět dobře prodat svoji práci (podotýkám práci kvalitní, ne odbytou), abyste mohli se ziskem prodat nějaké zboží, musíte si lámat hlavu nad tím, co je nejlepší koupit, pro jakou klientelu nakupujete a jak budete toto zboží nabízet.

    Lidská sexualita by bez lásky nezanikla. Láska bez sexuality ano
.

    A tak lze závěrem říci, že si z knihy lze vzít mnoho mouder… mnoho. Malá útlá knížka v sobě skrývá opravdu velké bohatství pro lidské zdraví.

O autorce:

    Marcela Zlatohlávková je šéfredaktorkou týdeníku Spirit a autorkou knihy Chiromancie - nejpůsobivější věštecká metoda. Metodami jemnohmotného léčení se zabývá řadu let, vede kurzy a semináře, jak lépe porozumět vlastnímu zdraví. Mezi její obory patří i alternativní způsoby léčby, síla mysli i její ovlivňování pozitivním přístupem k životu a individuální karmou.


Vydalo nakladatelství Eminent, 2014, www.eminent.cz

Vydáno:   05. 04. 2015

Přečetlo:  1403 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)