Články

- Knižní novinky -

Náboj (Brendon Burchard)

Náboj - aktivování deseti lidských pohonných sil, které vás naplní životem
Brendon Burchard

    V každé z nás je způsob, řekla bych až mechanický způsob, jak aktivovat svůj mozek a rozpálit ho tak, že vám začne nikoliv překážet na vaší cestě životem, ale ukáže vám cesty takové, o jakých jste snili - nebo dokonce vůbec nesnili. Autor vás naučí se zhodnotit střízlivýma očima, najít své slabiny i svá silná místa, položit si otázky, které byste si stoprocentně bez této knihy nepoložily, a poté si na ně i odpovědět.

Co mne třeba vůbec nenapadlo?

    Přiznám se, že jsem se při čtení knihy několikrát zarazila, protože autor položil otázku, která by mne samotnou nikdy nenapadla. Za všechny dám jeden příklad. O něco se snažíte, máte nějaký sen a víte, že vás okolí moc motivovat nebude. Jasně, to se stává, jít hlavou proti zdi? Ne… tak co? Nejenže vás tady Brendon Burchard ujistí, že má smysl na svých snech pracovat a rozeznat je ve svém nitru, obklopit se lidmi, kteří mají podobné smýšlení (tak to by mne ještě napadlo, ale…) ale položil otázku Jak motivovat ty, kteří vás nechtějí motivovat k tomu, aby vás nakonec také motivovali?

    Faktem bohužel je, že odpovědí tady moc nenajdete, to už je spíše na každém a na individuálních vztazích v rodině či v širším okolí, případně i v pracovním prostředí, ale už jen ta hlodavá otázka, která už ale nevede k nízkému sebevědomí, ale zasévá to správné semínko, jež může vyklíčit. Jak motivovat druhé k tomu, aby se za vás postavili také?

    No, a takových otázek je kniha plná, vyhraďte si na ni opravdu více času, protože vás při čtení častokrát zastaví. Působí přesně na mozek a má proč!

Je to čirá psychologie a neurologie - návod k použití lidského mozku

    Není to ezoterika, není to nic duchovního, nehledejte tu energetická léčení a snímání vašich starostí za vás… je to obyčejná neurologie a psychologie. Jasně, skvěle, přímo a bez zbytečných slov okolo dostanette návod, a především otázky, které jsou přímo na tělo a JO, tuhle knihu rozhodně otevřete několikrát! A nabije vás! Nakonec jsem měla opravdu pocit, že mám chuť se do knihy začíst ještě jednou a posléze opět - a snad si udělat i pár výpisků a to i přesto, že jsem využila prázdné části knihy k tomu, abych si společně s autorem pod jeho vedením ujasnila své vlastní priority, své fungování. Nechte si tuto knihu rozležet v hlavě i s odpověďmi, které vás napadnou jako první. Všechno má svoji vypovídací a časovou hodnotu - za týden všechno možná uvidíte jinak. Měla jsem vtíravý pocit, že jsem si prošla jakousi terapií a informací bylo až příliš. Určitě je vhodné se zpětně v knize vracet tam, kde si potřebujete o něčem popřemýšlet. Vzít nějaké téma znovu….

Třeba to o stresu….

    „Stres, který během života pociťujeme, zřídkakdy souvisí s opravdovou změnou - takovou, která plně využívá našich schopností a díky které se cítíme naplnění a rosteme. Většina stresu v dnešní době pochází z rozptylování a odkládání věcí. V době informační přesycenosti a přístupu k vysokorychlostnímu internetu zkrátka příliš mnoho z nás tráví spoustu času nedůležitými činnostmi a pak nestíhá. Přidejme k tomu sklon k liknavosti, protože naše povinnosti nás ve skutečnosti nezajímají, a s blížícími se termíny nám věci začnou přerůstat přes hlavu. Neustále si připadáme zahlcení prací, takže už v našem životě „na něco dalšího prostě nezbývá čas“.

    Jak si vybíráme správné výzvy? Mají společných pět věcí. Vyžadují plné soustředění, naplno vytěžují naše úsilí a schopnosti, dostaneme šanci poměřovat svůj výkon (s minulostí nebo s jinými), aktivujeme si smysl pro dokončení té práce nebo úkolu a vždy se tady počítá i s pocity malých vítězství. Tato vítězství umožňují pocítit - daří se nám? A nakonec přijdeme s tím - hele, já to dokázal!

    Je to návod, jak zdolat život. Není to jednoduché a nikdo tu nic neudělá za vás. O to cennější tato kniha pro mne je. Protože motivuje překonat bolest a jít dál. Protože tam, za tou bolestí, je vítězství!
O autorovi:
    Brendon Burchard je zakladatel Experts Academy a autor bestselleru Zlatá vstupenka. Díky své životní filozofii, kterou předává, se stal jedním z nejlepších motivačních a marketingových trenérů a jeho knihy, videa, on-line kurzy a vystoupení každý měsíc inspirují téměř dva miliony lidí po celém světě. Brendon Burchard měl to štěstí, že dostal svoji „zlatou vstupenku“ - druhou šanci na život - poté, co přežil vážnou autonehodu. Svůj život zasvětil tomu, že pomáhá druhým znovu objevit životní náboj a jejich jedinečné životní poslání. Jako jeden z nejžádanějších trenérů současnosti vystupoval spolu s Jeho Svatostí dalajlámou, Deepakem Choprou, Marianne Williamsonovou, Davidem Bachem, Brianem Tracym, Debbie Fordovou a dalšími. Mezi jeho klienty patří lidé náležející ke špičce korporátního světa i světa celebrit a jeho semináře navštěvují manažeři a podnikatelé z více než padesáti zemí. www.brendonburchard.com
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2016, www.synergiepublishing.com - www.andele.cz


Vydáno:   13. 11. 2016

Přečetlo:  808 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)