Články

- Kurzy, Akce, Semináře -

Magie vánoc
    Vánoce jsou nejmagičtějšími svátky v roce. Proč se vlastně vánoce slaví? Kde mají svůj původ? Vánoční svátky se začaly slavit mnohem dříve než s příchodem křesťanství. Zimní slunovrat slavili již staří Slované (svátek se nazýval Božice), Keltové (ti je znali jako svátek Yule), Římani (Saturnálie).... Z předkřesťanských dob se zachovalo i mnoho zvyků a rituálů.

    Zda-li pak víte, že zvyk zavěšovat v domácnosti jmelí, pochází od starých Keltů? Ti věřili, že jmelí přináší štěstí a kuličky jmelí zajistí plodnost. Cesmína a břečťan zase vyháněly zlé duchy. Vlastně i zelený stromeček má původ u starých Keltů. Magické rituály, věštění, vykuřování vonnými látkami, hostiny, převlékání do masek, rozkrajování jablíčka....Křesťanství se sice snažilo tyto zvyky a rituály vymýtit, ale naštěstí byly v lidské paměti hluboce zakořeněny. Nakonec došlo k propojení starých tradic s novými a ještě novějšími.

    Chcete se dozvědět více o vánočních kouzlech, více o vánocích tak, jak je prožívali staří Keltové?

    Za společnost NEFRIT 9 s.r.o. Vás srdečně zvu na zážitkový seminář MAGIE VÁNOC. Ve vánoční atmosféře si budeme povídat o vánočních zvycích, nebudou chybět ani rituály a samozřejmě vše zakončíme i meditací.

    Seminář se koná poslední sobotu před vánocemi 17.12.2016 od 10,00 - 18,00 hodin v útulné kavárně Maxmillian v centru města Louny.

Vstupné: 450,00 Kč

Pro každého z účastníků je připraveno vánoční překvapení.

Vzhledem k omezené kapacitě je nutné svou účast potvrdit na tel.čísle: 607 733 981

Vydáno:   16. 11. 2016

Přečetlo:  949 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Kateřina z Nefritu



( Sekce Kurzy, akce, semináře není zahrnutá do diskuzí, má strukturu pouze informační )