Články

- Knižní novinky -

V poutech rozkoše (Jaiya)

V poutech rozkoše
Jaiya

    Dokážete si představit, jaké duchovní prožitky a slast dokáže přivodit intenzivní erotický zážitek. V poutech rozkoše není jen kniha o perverzi a bdsm, jak stojí v podtitulu, ale v každém svém tématu se vlastně dotýká do extrému vyvedené rozkoše. Rovin, ve které můžete knihu chápat je velmi mnoho. Od praktického návodu na bdsm, na životní styl s tímto spojený, na jednotlivé návody pro občasné použití, můžete knihu vnímat jako hlubinné psychologické pojednání na téma temné stránky lidské sexuality, ale také zcela naopak - také pojednání o zcela do extrémního pozitivna vybičované rozkoše. Fyzické a následně i psychické. Nebo naopak. Najednou se tu před vámi rozehrává něco tak strašně přízemního a hmatatelného sexuáního, a tak moc to působí mimořádné prožitky na duši, že je to až děsivé.

Můžete si uvědomit, že sex je opravdu tělesný.

Že působí skrze hormony a chemikálie v mozku.

Že nemá co dělat s opravdovým násilím, a to ani ve chvíli, kdy si na násilí hrajete (to už je jiná liga za hranicemi normálnosti).

A hlavně, neříkejte, že se vám to v hlavě někdy nehonilo…

Taková chilli paprička lidské sexuality.

    „Už jste se někdy chtěli nechat ovládat? A co třeba vrhnout se na partnera jako zvíře? Prožitek nadvlády v sexualitě není vyhrazen jen perverzním praktikám. Ačkoliv to možná nechceme přiznat, v ložnici bažíme po prožitku nerovnosti sil. Absence této nerovnosti likviduje vášeň. Ester Perelová, vynikající sexuoložka a terapeutka, autorka knihy Erotická inteligence, souhlasí. „… skutečně věřím, že důraz na rovnostářský a zdvořilý sex očištěný od jakýchkoli projevů nadvlády, agrese a transgrese je antitezí erotické touhy jak pro muže, tak pro ženy.“ Bez dynamiky síly je zkrátka všechno ploché. Nesmírně se snažíme být si ve vztahu rovni (a teď nemluvím o rovnosti mimo ložnici) ve všech ohledech, jenže ve hře stále ještě zůstává podvědomá dynamika síly, nadvláda….

    … Abychom vytvořili žhavější a vášnivější intimní atmosféru, potřebujeme v ložnici polaritu. Někoho, kdo převezme vládu, a někoho, kdo se poddá. Potřebujeme mužskou (aktivní) a ženskou (receptivní) sílu, bez ohledu na pohlaví či sexuální preference. A pro sexuální vyjádření jsou nutné jak světlé, tak temné prvky.“


    A to je svatá pravda. Pro vyjádření sexuality jsou nutné jak světlé, tak temné prvky. Jedině tak vznikne neobyčejná sexuální extáze, která je samozřejmě u každého namíchána nějak jinak. Jaiya, autorka, všechno vzala a na téměř tříset stránkách své knihy vám ukáže, jaká je mistryně svého oboru. Svého řemesla… a možná i své duše, protože to, co učí a praktikuje je velice hluboké zasahování i do duše každého člověka. Velice vzrušující pro muže, řekla bych, velice inspirativní pro ženy. Jinak se dá tato kniha vnímat po praktické stránce a stránce rozumové (jako návod a analýza), jinak po citové, emotivní a ženské stránce (to je jednoznačně úchvatná jízda někam, kam se ve své duši jen tak denně nedostanete!).

    Takže za mne, jedno velké ano. Ale, přesto… radši se nedívejte na osobní stránky autorky, nebo se vám zastaví dech… a taky ať vám tuhle knihu nenajdou na nočním stolku děti. Na tyhle věci musí člověk desítky let dospívat. Nebo ne?
O autorce:
    JAIYA je americká sexuoložka, autorka knih Red Hot Touch a Blow Each Other Away a zakladatelka společnosti New World Sex Education, které cílem je pomocí otevřené sexuální osvěty pomáhat lidem rozvinout sexuální život, po kterém touží.

    Svůj profesní život zasvětila studiu lidské sexuality a nebojí se s klienty i čtenáři podělit o vlastní zkušenosti. Jako hlavní problém vidí nedostatečnou a nekvalitní výchovu v oblasti sexuality. Věří, že sex není jen něco, co lidé „dělají“, ale naopak je tím základním, co nás činí lidmi. Pomáhá ženám, mužům i párům poznat tajemství sexuality a díky tomu prožít hlubší propojení a nespoutanou sexuální extázi. www.mistressjaiya.com
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2016, www.synergiepublishing.com


Vydáno:   07. 01. 2017

Přečetlo:  851 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)