Články

- Vize budoucnosti -

Listopad 2017 pro jednotlivá znamení
    Ohnivý ryzák Rytíř holí a k tomu doplňující 4 mečů je jen zdánlivě nesourodou kombinací. Akce řízená silným impulsem a vedle stojící doba odpočinku a nutkání dát si načas? S listopadem je tohle naprosto skvělá kombinace, a to ze dvou důvodů. V situacích, ve kterých jste si v minulosti museli dát pauzu, nebo vás dlouhodobě vyčerpávali a neviděli jste z nich řešení, se mohou konečně velmi nečekaně pohnout ledy a budete volní… nebo bude náhle dostupné řešení. Otevřou se dveře klece. A naopak, pokud jste v tuto chvíli v plné polní a řešíte řešíte, bojujete nebo se snažíte prorazit, čeká na vás zasloužený odpočinek, protože se situace uklidní. Možná nedosáhnete plného výsledku, je to jen mezičas na oddechnutí, ale nesmírně vás osvěží. Pamatujte tedy na kombinace akce a odpočinku, oboje je, lehce řečeno - v extrému - ale zároveň se báječně doplňuje.

A nyní se podíváme, jaký bude listopad pro jednotlivá znamení:
Berani (Královna holí - Rytíř mečů - Poustevník)
    Listopad si užijete se vší parádou. Vlastně se vám tu kopíruje energie celého měsíce, akce a pohyb, zároveň však tiché spočinutí v klidu a pečlivé rozmýšlení. Možná máte v něčem naprosto jasno, možná jste k něčemu skálopevně rozhodnuti a sebevědomě se za tím plánujete vydat. Potud je všechno správně, vaše rozhodnutí vychází z rozmyslu, a hlavně na cokoliv zásadnějšího máte dostatek energie a síly, ale počítejte s tím, že ve chvíli, kdy dosáhnete svého, ocitnete se v jakémsi jiném světě. Budete se muset zastavit, ač ten důvod bude jakýkoliv. V extrémním případě to i může mít podobu váhání nebo pochybností o předchozích událostech, ale myslím si, že s tímto si dokážete velmi rychle poradit, spíše mi to celé přijde jako hledání způsobů a správné načasování pro to, abyste se v nové situaci dobře a kvalitně usadili. Takže - skvělá doba na zásadní i menší změny v životě, na prosazení sebe v práci i mezilidských vztazích, ne, Berani si opravdu nenechají už v tomto měsíci všechno líbit i za cenu, že se od nich druzí odvrátí, i fajn doba na změnu práce nebo situací, které vypadají nebo jsou cítěny jako „odchod do ústranní“.
Býci (Císařovna, Eso pohárů, Eso mečů, Poustevník)
    Tolik nových šancí! Po velmi dlouhé době je před vámi možná skutečně hezký a zásadní měsíc. Na jeho počátku stojí silná karta Císařovny, která je o uvědomění si vlastní hodnoty, toho, co chci pěstovat a rozvíjet, a vědomí vlastní vlády nad životem a i nad svým okolím. Možná vám život přijde v tuhle chvíli jako zahrada, kterou máte na starost a kterou máte rádi. A nyní se o ni pocítíte nutkání postarat nejlépe jak dovedete. S těmi esy a Poustevníkem na konci mi ale připadá, že to pro vás bude něco jako návrat do ztraceného ráje. Vy jste snad opravdu neviděli, co máte pod nosem, jakou nádheru…. Listopad vám přinese události a situace, ve kterých si ve zvýšené míře budete uvědomovat poklady svého života a troufnu si říci, že to bude také měsíc, kdy kolem vás bude probíhat smršť nabídek, láskyplných, milých nebo od milých lidí. Ale také měsíc uvědomění. To je trošku temnější stránka, která vás pronásledovala poslední měsíce téměř neustále. Mnoho věcí se vyřeší, vyjasní, rozetne. A to nemusí být zrovna příjemné, mohou to být i věci, před kterými jste zavírali oči. Výsledkem bude buď vaše reakce takového stažení se do ústranní, abyste sami si to v sobě všechno porovnali, protože to bude velká síla na emoce i rozum! Nebo se výrazným způsobem zklidníte a pochopíte. Může to dokonce mít podobu definitivního pochopení něčeho, za čím jste dlouho šli - a vlastně ve výsledku stačilo si uvědomit svou hodnotu a počkat na pár výrazných impulsů zvenčí, které přichází právě v listopadu. Listopad je tedy měsícem, který vám vyčistí stůl!
Blíženci (3 mečů - 2 holí, 10 mečů, Císařovna)
    Blíženci budou mít v listopadu šanci pořádně zatočit s něčím, co v jejich životě skřípe, co je vyvádí z rovnováhy. Listopad jim přinese možnost, jak z toho ven - křižovatku, kde bude zřejmé, že tohle může přinést řešení, když se pro jednu z možností rozhodnu. Za Dvojkou holí je Desítka mečů a Císařovna, takže to bude jednoznačná cesta. Něco končí, něco začíná. Jestli má být nějaké ideální období pro řešení citově nepohodlných situací, pak je to zrovna v listopadu. Proti sobě tu bude stát vědomí vlastní hodnoty a chuť nebo schopnost, či nazrálá situace, se rozhodnout o něčem, co už dlouho ve vašem životě vadí, skřípe… Možná to bude na emoce velmi silný a těžký měsíc, zároveň je však úlevný ve chvíli, kdy se postavíme sami na své nohy. Úvahy o budoucnosti, úvahy o tom, co chcete pěstovat ve svém životě dál, tak trochu už bilanční nálada už před adventem…A možná začnete účtovat a sekat hlavy tam, kde vám někdo nebo něco pije krev. Není to ale záležitost bez rozmyslu, všechna pro a proti máte v listopadu pěkně v hlavě srovnaná.

    Také to může být měsíc, ve kterém se dostanete na zvláštní křižovatky, v nichž se bude cokoliv zásadním způsobem měnit, dostanete se do nových, vyšších rolí, do své síly, do rolí, o kterých jste snili, ve kterých se cítíte pohodlně a šťastně. Ale ty nové začátky budou mít jedno společné - definitivně za sebou necháváte nějakou starou bolest, a spíše než s novou dávkou bolesti je to spojené s pocitem uspokojení a úlevy.
Rak (Sedmička holí, Desítka mečů - Hvězda, Slunce)
    Snad se vám ten říjen bude i maličko opakovat. Reparát. Co se povedlo, to si užijete, co se nepovedlo, to si hezky zopakujete. Nebo půjde o zcela jiné věci, ale ten základní scénář bude podobný. Začátek měsíce může být ve znamení něčeho, co vás obtěžuje, přetěžuje, něčemu se budete muset bránit, obhajovat, snad i sami před sebou. A mám pocit, že se to táhne ještě z října, taková napjatá doba, ve které víte, že teprve až když sami nějak zasáhnete, tato situace skončí. Ať už jde o vás samotné, vaše myšlení, nebo o viditelnou situaci zvenčí, je tu třeba stát za svou vlastní pravdou a pořádně za ni tento měsíc zabojovat. Ono to totiž bude stát za to. Pokud si prožijete to velké osvobození se od svázání, od tíhy nebo od něčeho nepříjemného, rázem uvidíte své sny… hezky nalinkované. A možná už i zalité sluncem. První kroky k nim. První úlevné kroky po zelené louce? Možná! Jedno je ale jisté, listopad vám, milí Raci, přinese šance zatočit s něčím, co vás dlouhodobě přetěžuje či obtěžuje, zatnout tomu tipec a moci si nabídnout také ze zlatého tácu, na kterém jsou dobroty, které milujete, vaše sny a směry, lásky i spokojenosti. To už je na každém, v jaké oblasti se mu to promítne, základ je ale stejný. Svázané ruce a před vámi tác s tím, co chcete a potřebujete. Přetnete ty provazy a nabídnete si?
Lvi (Trojka mincí, Král pohárů, Dvojka holí)
    Doufám, že jste si užili vítězný říjen a garantuji, že to bude pokračovat. Jízda vítězů! Ale už v praktičtější rovině. Pokud jste se posunuli k novým zítřkům, tak na nich budete v listopadu velmi pečlivě a tvrdě pracovat. Pokud ne, ještě se osud vám pokusí přinést nové a nové možnosti a křižovatky. Ve větší míře než je obvyklé, budete potkávat jiné lidi, budou vám přicházet nové nabídky a takové ty záležitosti „přesně na míru“. To se může týkat i situací obecně. Všechno vám půjde na ruku. Co potřebujete, to se někde vynoří. Je vhodné to využít, dokonale využít to mimořádně plodné a pracovní období (může se to ale týkat i osobní a vztahové oblasti), protože vás kus té poctivé práce vystrčí na další křižovatku a o úroveň výš. Možná díky tomu všemu budete stát na konci měsíce bezradně nad svým životem a říkat si „tolik toho mám teď rozhodnout, jak já to jenom udělám“? Klidně si vezměte čas, nevypadá to, že by to bylo něco, co potřebuje rychlé akce. Naopak, jsou to věci, které mají potenciál až do budoucna, takže jim zrání, klid a ticho prospěje. V listopadu prostě budete sbírat výsledky svého říjnového tahu vítězů a budete na nich stavět věci příští. Nebojte se rozhlédnout se po jiných lidech, využít pomoc nebo ji také sami nabídnout. Vše se může ukázat jako velmi přínosné do budoucnosti.
Panna (Osmička pohárů, Sedmička mincí, Měsíc, Trojka mečů)
    Pokud jste nevyřešili problémy říjnové, tak v listopadu se na vás usadí s ještě větší silou a budou ještě lepkavější. Pokud ano, tak přijdou další úrovně nové situace a budete nějakým způsobem stále konfrontováni se zbytky minulosti, se svými bolestmi a s tím, jak chcete věci dělat nově. Moc to nepůjde, pro někoho to může být i dokonce měsíc „schválností“, ale na druhou stranu se hodně věcí může vyjasnit samo od sebe. Najednou se oddělí zrno od plev? Už zase? Copak toho nebylo dost? Nebylo, zdá se, že tím, jak jste nuceni udělat nějakou zásadní probírku života - a ono to není tak jednoduché, proto se to táhne delší čas - vidíte stále zřetelněji i to, co si nemůže vzít do života dál, ač byste chtěli. A v listopadu se může ukázat proč. Citlivěji budete vnímat citové bolesti a na povrch mohou vyjít nepravosti, které na vás šili druzí. Můžete také naopak přijít na to, proč vás bolí srdce - náhle to bude jasné! A budete to muset v následujícím období řešit.

    Je to skvělý čas na plánování, na přehodnocení života, práce, plánů, vztahů. Všechno, co musí u vás šlapat jako hodinky a nešlape. Teď máte dobrou šanci tomu přijít na kloub, nebo alespoň částečně pochopit s tím, že zbytek se dořeší o měsíc později samo. Nápomocni vám také mohou být hodně lidé ve vodních znameních, zejména Raci a Ryby.
Váhy (Šestka pentaklů, Viselec, Desítka kalichů)
    Na lékárnických váhách budete zvažovat to, co je vám blízké. To, co máte dát. To, co dlužíte. To, co je vám dáváno ať už ze srdce nebo z vnější pozice jakéhosi spláceného dluhu. A zdá se, že i drobnosti tohoto ražení vám mohou velmi výrazně změnit úhel pohledu na COSI zásadního, většinou citového, vztahového nebo něčeho, co ve vašem životě je velmi důležitým stabilním emočním prvkem. Listopad bude pro Váhy měsícem, ve kterém více než kdy jindy budou věci ve svém životě vidět jinak. Z úhlu lásky? Milostné nabídky, posunutí vztahů, uvědomění si síly vztahu, který žijete. Sem tam vás osud něčím obdaruje, co vám ten obrázek ještě jinak pozmění. Na druhou stranu je to také doba, ve které není vhodné něco zásadně měnit nebo činit unáhlená rozhodnutí, naopak, berte tento předadventní čas jako čas, ve kterém se k vám dostávají informace, vy je sbíráte a vyhodnocujete. A vyhodnocené výsledky musí projít ještě jednou kontrolou. Je to opravdu tak? Čeká vás celkem náročný měsíc v tom vnitřním vnímání, ačkoliv navenek se toho tolik dít nemusí. Tak pěkné a spravedlivé rozjímání vám přeji..
Štír (Páže pohárů, Trojka mincí, Dvojka pohárů, Hvězda)
    Uklidněte se, milí Štíři, listopad k vám bude shovívavý. Ba dokonce velmi milý a láskyplných nabídek tu můžete mít tolik, až se vám z nich zatočí hlava. Na straně druhé ale bude třeba od něčeho ustoupit, zastavit se a jen s klidem pozorovat to, co se děje. Máte velkou šanci v listopadu pochopit něco z minulosti, potkat lidi nebo zažít situace, které tomuto pochopení notně pomohou. Dají vám souvislosti. Možná i informace, na které jste delší dobu čekali. A najednou všechno bude jasné. Snad to bude měsíc velkého vyjasnění? Snad měsíc, ve kterém ze sebe střepete tíhu a vydáte se za svými sny, svou cestou, za svými záměry. Ty už by měly být v listopadu jasné a zřetelné, i když třeba ne hmatatelné, z vaší cesty už vás ke konci měsíce jen málokdo bude schopen odvrátit. Není to ani potřeba - to přesvědčení, že jdete správně, je neochvějné. Upozornění: Dobře plánujte, dejte na druhé, dejte na drobnosti, které zdánlivě vypadají nepodstatně, jen s nimi výborně naplánujete právě to, co potřebujete. Budete muset mít pevnou půdu pod nohama a neochvějnou jistotu. Jinak se do risků raději nepouštějte a zůstaňte na místě a pozorujte okolí, číhejte na ten správný čas.
Střelci (Soud, Král holí - Blázen)
    Pokračuje trend spravedlnosti a nových začátků. Pocitově mě to hodně zasahuje do října, takže věci, které se v říjnu rozrýpaly, zůstaly otevřené, se budou dořešovat i v listopadu. Stále tu je všechno vhodné pro definitivní rozhodnutí, pro posuzování, zvažování, pro to, abyste to žezlo svého života vzali do svých vlastních rukou. Nové příležitosti, které se objeví, mohou mít obrovský potenciál do budoucna. Spojené částečně se strachem z nového, částečně se vzrušením, protože tohle bude něco, co bude vyžadovat pořádně odvážný krok a skok vpřed. Možná do úplně neznámých vod! Takže pokud něco takového chystáte, tak listopad vám bude v podobných krocích mimořádně přát. A ti ostatní? Těm se může něco podobného ochomýtnout před nosem, takže? Bude jen na vás, do jaké míry tyto energie zachytíte a využijete pro sebe. Je tu jasný směr, jasné míření, takže si jsem jista, že něco takového rozhodně nepřehlédnete. Skvělý čas pro dořešení dlouhých sporů, pro uvolnění, pro vykročení ať už kamkoliv!
Kozorozi (Sedmička mečů, Desítka holí, Čtyřka pohárů, Velekněz)
    Ještě začátkem prosince mohou doznívat unavené energie října, přetížení, snad i zdravotní problémy. Ale s ubíhajícím měsícem by se vám mělo velmi ulevit. A to až tak, že si snad i hlasitě vydechnete. Ať vás svazovalo z minulých týdnů cokoliv, znatelně se vám odlehčí. Najednou zjistíte, že všechno umíte zvládnout, protože máte zkušenosti, umíte to, máte dovednosti, prostě to, co zvládáte, je z velké části jen díky vlastnímu umu a píli a vytrvalosti. Nebo prostě jen proto, že vám nic jiného nezbylo. Nyní je ale čas si odpočinout. Listopad i vám přinese měsíc velkých možností, křižovatky, na kterých se můžete rozhodnout vykročit do „zmrtvýchvstání“, pochopit minulost a vydat se novým směrem.

    Velmi příjemné jsou mezilidské vztahy, kde se můžete potkat s někým novým a pro vás do budoucna důležitým, stejně tak se vám mohou vyjasnit vztahy stávající. Nemusí to být zrovna velkolepé návraty, ale velkolepá vnitřní pochopení nebo spolupráce s někým, koho jste už měli možná v propadlišti dějin. Celé to má nádech překvapení. Ve vztazích tedy můžete zažívat příjemná překvapení. Osvěžení, která poléčí i ty rány, které jste utržily v poslední době. Ale možná, s tím vším kolem - by to chtělo nějakou pomocnou ruku nebo nestát v koutě, ale podívat se aktivně, odkud by tohle zrovna mělo přijít.
Vodnáři (Král mincí, Král holí, Síla, Osmička holí, Páže mečů)
    Takže jste opravdu měli tak top říjen? Pokud ano, tak trend trvá. Vodnáři jsou v listopadu vládci svého života. Řekla bych, že tu je až příliš mužské a ohnivé energie, takže prosím pozor na přílišnou vztahovačnost, panovačnost a agresivitu. Můžete jasně a příjemně slavit své úspěchy, vládnout celému světu, ale když se to zvrhne, stanete se ďábelsky nepřitažlivými a věřte, že o uzurpátory nikdo moc nestojí. To tedy jen malé varování na úvod.

    Celkově je to prostě o obrovské síle, která vám bude na listopad dána a je na vás, jak s ní naložíte. Je to dvousečná zbraň. Také to pro někoho může mít spíše ten druhý aspekt na talíři - důsledky vlastních činů v plné parádě. A teď co s nimi. Patrně vás budou pudit, rozčilovat, nebo budou naopak přesně tím, co potřebujete, abyste se někam pohnuli v životě sami. Rychle, rázně, stručně. Opět to může pro okolí vypadat panovačně, ale jen vy sami víte, nakolik je právě tohle dlouho uzrálá záležitost.
Ryby (Věž, Čtyřka holí, Poustevník)
    Stejně toho poustevníka miluju, jak si tak kráčí svou vlastní tmou a hledá světlo… Zvláště, když vás do své skrýše pozve nepřipravené. Zdá se, že Ryby něco takového zažijí právě v listopadu. Může jít o převratné změny v životě nebo v myšlení. Něco, co vám zboří pevnou půdu pod nohama, ale zároveň ukáže mnohem pevnější, která byla připravena pod ní. A to jste možná ani netušili! Proto ten Poustevník, proto to putování novým krajem, ve kterém se snad rozhlížíte jako cizinci v nové zemi. Přitom tak známé! Máte důvod k oslavě, milé Rybky… listopad vám přinese něco málo událostí, které vámi zatřesou tím správným směrem. Přinesou pocit bezpečí, pocit oslavy života a osvětlí jeho smysl. Nejspíš se potom oklepete, dopijete sklenku šampaňského a vydáte se do vlastních temných vod, nebo do vod vířivých, to už bude na každém a budete plavat v souladu se svou vlastní duší. Vlastně - to vypadá jako nádherné osvobození!

Renata Petříčková, www.umodrekocky.blog.cz

Vydáno:   30. 10. 2017

Přečetlo:  1155 čtenářů



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)