Články

- Knižní novinky -

Karty vědomé duše

Karty vědomé duše

    Kartičky Karty vědomé duše jsou malé drahokamy v ruce. Snad je to těmi něžnými slovy, nebo nádhernými obrázky, které opravdu září na dálku a jsou jako fotografie ze vzdálených snových světů, nebo kombinace obojího. Dokonalá grafika, dokonalé dílo už od autorů, nedá se jim vůbec nic vytknout, snad jen že by si zasloužily k sobě ne jen malou příručku s rozepsanými významy, mimochodem velmi čtivě, ale nějakou barevnou a krásnou encyklopedii. Protože tohle je cesta vědomé ženy životem…

    Karty jsou totiž věnovány v první řadě ženám a jejím rolím. Něha, pracovitost, zarputilost záměru, vášnivost, i zničující emoce, díky kterým dokážeme rozbít to, co už nefunguje. A vše zaštiťující empatie a intuice. Víte, kdybychom měly tyto karty brát jen jako cestu labyrintem ženské duše, zůstaly bychom často v úžasu nad ohromnou silou. Nad složitostí, která je ale jen zdánlivá. Ve skutečnosti je všechno tak jednoduché, či spíše logické a navazující. V rovnováze. V souladu.

    A tak když mám v ruce tyto karty, mám pocit souladu. Že díky jim budu zažívat soulad, hledat soulad a čím víc jsem s nimi pracovala, tím víc musím říct, že v jedné jediné větě, kterou mi často řeknou už na náhledu samotné kartičky, je víc pravdy než v celé knize. Že stačí je jenom poslouchat.

    Takže jsem si třeba tak vytáhla. Ocitla jsem se na trošku jiné životní cestě než jsem plánovala, a ejhle… co s tím tedy, jak se podpořit, nebo kudy jít? Zněla má otázka…

Bytost živlu ohně

Zapaluji oheň uvnitř sebe, který mě spojuje s božskou podstatou.

    Vášeň je síla, která dokáže přinést změny… měla bych se tedy víc přilnout k tomu, k čemu hoří moje srdce. No a také tu hraje roli opouštění starých vzorců a tvoření nových.

    A to se zrovna v takové situaci hodí. Ve chvíli, kdy se vám pod nohama propadne země, ve chvíli, kdy se věci kolem vás odloupají jak slupky cibule možná zjistíte, že ta cibule vás svazovala, že ty slupky potřebovaly odejít a odumřít, protože vnitřek se chce rozrůstat. A společně s touto kartou zažívám skutečně pocity, že to je dobře, že tu expanzi směrem ven potřebuji a možná na ni celou dobu čekám.

    A víte, jak to na jaře bývá? Ta cibule díky tomu, že MUSELA nějakou dobu spát, nasbírala sílu. Takže otázka zní… bude tam ta síla?

Uvidíme, to ukáže čas.

    Ale na tomto příkladu chci jen ukázat, jak neskutečně jsou tyto karty přesné a v pár slovech vystihnou podstatu vašeho problému a nasměrují vás nově. Je třeba jen naslouchat. Nenechat projít tu informaci jen tak, zítra ji zapomenout, ale skutečně si nad ni sednout a vzít ji plně na vědomí.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2017,, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   09. 02. 2018

Přečetlo:  1034 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)