Články

- Knižní novinky -

JARO 2019 podle kartiček Láska a světlo

JARO 2019 podle kartiček Láska a světlo

    Únor, březen a duben. Jaké budou tyto měsíce podle nových karet od Doreen Virtue, jaké bude jejich hlavní téma? Čím si můžeme v životě prospět, když na tato témata zaměříme pozornost? No, zdá se, že můžeme v životě hodně vylepšit v oblasti rodiny, domova a svého směřování. Ideální start do léta!

Únor: Šťastný domov

    Téma rodiny, domova, vzpomínek na domov, na to, jestli jsme prožili dětství šťastné, nebo ne. A na nápravu všeho, na to, abyste si domov udělali podle svého. Ať už budete vycházet z toho, co jste sami šťastného zažili, nebo jestli si svá pravidla budete dělat zcela nová, abyste neopakovali chyby. Ono i tyhle chyby v rodině si díky tomu všemu můžeme v únoru více uvědomovat. Více díky nim tesknit, být nám to líto, ale vezměte to všechno tak, že nyní je všechno už ve vašich rukou a sobě a svým dětem máte možnost udělat láskyplný domov. Autorka píše také o jarním úklidu: „Potřebuje váš domov naléhavě jarní úklid? Musíte se zbavit věcí, které vás stahují ke dnu?“ Možná je skutečně čas na velký úklid a probírku věcí, co vám škodí, co vás doma netěší, i kdyby to byl jen rozbitý a věčně schovávaný talíř, nefungující nábytek nebo starý zašlapaný koberec, zkuste se toho zbavit. Zkuste stejným způsobem očistit i své vzorce myšlení ohledně rodiny, jestli třeba někde nelpíte na pravidlech, která jsou přežitá, zbytečná, omezující a vycházející třeba z vašeho dětství. Pozorujte svůj den ohledně rodinného života a snadno tak uvidíte, kdy a jak se chováte v rozporu s tím, co skutečně chcete a jedete nějaký návyk, který si ani neuvědomujete. Zkrášlete domov květinami, přivolejte jaro…

Březen: Při chůzi po naší zemi za sebou zanechávám stopy lásky

    Zde se autorka dotýká vztahu s přírodou. Vyzývá, abychom „byli dobrými hospodáři a brali ohled na přírodu“. Možná je čas s něčím začít šetřit, používat šetrnější drogerii a čistící prostředky, koupit si přírodní šampon na vlasy, nebo začít vařit ze základních potravin a nezatěžovat životní prostředí obaly a plasty. Koupit si mléko ve skle nebo hrách bez obalu. Udělat radost sami sobě v tom, že ochutnáme šetrnost k Zemi. Prázdnější odpadkový koš bude nejen v kuchyni, ale i v duši. Zkuste to, porozhlédněte se po alternativních možnostech a některé vyzkoušejte. Zároveň lze říci, že stejně šetrní a s dobře rozvrženými nevyplýtvanými silami můžeme přistoupit i sami k sobě a své rodině, domovu. Mít se rádi a odstranit ze života všechno, co špiní a škodí.

Duben: Poznejte pravdu boží

    Měsíc emocí. „Emoce jsou často rozporuplné a proměnlivé, tudíž nepatří ke spolehlivým rádcům při rozhodování o našem dalším konání. Pokud ve vás ovšem přetrvává silný pocit, že byste měli udělat pozitivní životní změnu, může být tento pocit hlasem Ducha svatého promlouvajícího skrze vaše srdce.“ Autorka tvrdí, že tu může dojít k situaci, kdy chtě nechtě k sobě budete muset být upřímní. A jestli jste jaro skutečně věnovali vylepšení domova a své vlastní pohodě na duši, tomu vytrhání plevelů, jež jak doma, tak i v psychice dělalo neplechu, tak i tohle dává smysl. Většinou skutečně poté, když si oprášíme ruce po těžké práci, přijde zkouška, která se zeptá: „Tak, máš hotovo… tak si tě vyzkoušíme, skutečně je to tak? Nespadneš ještě zpátky?“

    A při pohledu na všechny karty mám pocit, že konec jara může přinést takovou maturitu ze všeho, co jsme se naučili během prvních jarních týdnů a měsíců. Jestli to bude mít podobu podomního prodejce v otrhaném oblečení, jež prodává stejné krámy, kterých jsme se pracně celou dobu zbavovali, a zaapeluje na naši lítostivost s jeho mrzkým osudem… ach, hlavně ho neberte přes práh, nebo vám domů znovu vnese to samé, co jste vymetali! Nebo jestli to bude opačná zkouška a přijde se vám nabídnout něco vážně luxusního, parádního, nového, o úroveň výš a dál a bude na vás, jestli kývnete a trošku zariskujete, budete si věřit, věřit tomu, co jste dokázali….

Tak to jsem zvědavá, a o tom budu ráda, když se podělíte o své zkušenosti a vývoj domácí, rodinné a niterné situace.
O autorce:
    Doreen Virtue vytvořila tyto karty jako duchovní rozjímání nebo jako každodenní obrácení k Bohu, které vám povznese a pomůže vám. Je duchovní učitelkou, psycholožkou, autorkou mnoha knih, karet a přednášek na téma andělských energií, a v poslední době se zabývá křesťanskou tématikou a inspiraci hledá v Bibli.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2018, www.synergiepublishing.com

Vydáno:   13. 02. 2019

Přečetlo:  649 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)