Články

- Knižní novinky -

Recenze: Chrystalis tarot

Recenze: Chrystalis tarot

    Kapradí, čarukrásné lesy prostoupené všemi lesními bytostmi, kejklíři, středověké včelí úly a moudrost, která velmi moudře nevystupuje z obrázků na první pohled. Nutí nás zamyslet se. Zadívat se a najít zlaté rybky, měšce s penězi, hvězdu na obloze nebo dým stoupající přesně tam, kde cítíme, že je to správně ? nutí nás hledat detaily. Řeč je o obrázcích Chrystalis tarotu, zvláštně něžné, něčím klidné a medově hladivé, snad za to můžou ty teplounké okrovo zelenkavé barvy… a něčím až břinkavě veselé, evokující až ty středověké písně doprovázené obrázky.

A každý si z příběhů, které karty tvoří, vytvoří příběh svůj.

Autoři vsadili na sklizeň, úrodu a veselost?

    Jsou takové letní, ale o to zajímavější je vytáhnout je i v chladnějším období, kdy zahřejí jako hrneček čaje s medem. Medem, u kterého víte, ze kterého včelstva je. Něco důvěrně známého je v Chrystalis tarotu a řekla bych, že právě to nás může oslovit nejvíc.

    Ale i v ostatních případech jsou karty plné informací, byť si je přečtete v knížečce, která je stejně hladivá a poskytuje zase jiný pohled na tarot. Některé karty jsou přejmenovány, zjemněny, jde se více do hloubky, jednotlivé živly jsou také zastoupeny jinou symbolikou, což dává kartám jinou „příchuť“. Najednou se můžete zamyslet nad svou otázkou jinak, vhodněji hledat odpovědi, vidět za pozadí otázky a tam najít kořeny svých odpovědí.

Karty pro hravé lidi.

Karty pro chvíle, kdy chcete odpověď jinak.

    A troufla bych si je doporučit i tehdy, když chcete odpověď mermomocí, když už vážně nevíte a… jednoduše potřebujete JINOU informaci a vystoupit ze stresového kolečka stále stejného přístupu a nepochopení současné situace.

    Podívejme se třeba na kartu Ďábla, která je klasicky o situacích, ve kterých vězíme, ať dobrovolně, nedobrovolně, ať jsme oběťmi, nebo škodiči.
Bella rosa, lhostejnost

    Mystická Bella Rosa, oděná do hávu bezpečné anonymity, se na benátském karnevalu pyšně nese. Její identita je zcela smyšlená, což symbolizuje maska, která je obrazem toho, kým Bela Rosa hluboko uvnitř opravdu je.

    Většina z nás se chová podobně, což je celkem prospěšné, pokud se ale s falešnou osobní stylizací neztotožníte příliš. Bella Rosa vás ujišťuje, že je naprosto v pořádku být sama sebou. V ruce svírá zrcadlo, symbol požitkářství a narcistického ega. Červená růže symbolizuje lhostejnost. Tato karta je o pochopení toho, jak může být lhostejnost vůči hmotným posedlostem a nezdravým návykům prospěšná. Mocný symbol Urobora, který pojídá svůj vlastní ocas, vyjadřuje znovuzrození a dovršení cyklu.


    Když si přečteme podobné, uvidíme, že možná žijeme v područí něčeho, co vlastně nejsme my. A už jen to uvědomění nás vrátí do bodu nula, kde můžeme začít hledat sebe samé. A z tíživé situace se tak dostat. Někdy i bolestně si uvědomíme svou vinu, svou dobrovolnost dělat viníka někomu druhému nebo své vlastní chyby, které děláme z čiré nevědomosti - a máme možnost se od místa odlepit a začít něco nově. Jinak. A v tom by mohly poradit třeba zase další karty.

Karty barvy duhy.

Karty hřejivé.

Chrystalis tarot.

Netypický, zapamatovatelný a komu padne do noty, ten si ho zamiluje. Navždy.


    Chrystalis tarot: Do karetní energie vnáší tato sada nejeden příběh. Jako dvorní karty se vám představí herecká společnost středověkých postaviček, které dodají vašim výkladům život. Hlavním cílem těchto karet je však sebeuvědomění. „Všechny odpovědi máme v sobě,“ a tak nějak to je.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2019,, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   18. 07. 2019

Přečetlo:  601 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)