Články

- Knižní novinky -

Jan van Helsing: Kultovní setkání s temnou postavou

Jan van Helsing a jeho první kniha u nás: Kultovní setkání s temnou postavou

    Jan van Helsing patří mezi autory, kteří stojí za přečtení. A ne jednou. S odstupem let jeho knihy nabízí ještě zajímavější úhly pohledu. Jedna z jeho prvních knih u nás vydaných byla Kdo se bojí Smrti. A možná je na místě zdráhání říci, že jde o setkání (velkým rozhovorem) s temnou bytostí, neutrální označení „postava“ je asi lepší. Na knižní trh se svými nezaměnitelnými tématy mísenými s historií a informacemi od insiderů, vešel Jan van Helsing s knihou, ve které se dá říci ? vešel do tajemství života po životě, před životem a do tajemství lidské duše. Přiblížil duchovno, dá se říci, velmi nasyrovo. Temná postava je osoba, se kterou se Jan van Helsing poprvé setkal ve snu. Nejpůsobivější zážitek jeho života. Jenže pak se s ní začal stýkat pravidelně. A jeho život se začal hýbat a přitahovat jeho současnou publicistickou práci.

    Jan van Helsing dodnes říká, že vše o čem píše, si ho našlo. Přitahuje to. Vnímám ho tedy jako autora, který zprostředkovaně zpracovává informace z jiných zdrojů. Zajímavé dokumenty!

Jak je to s temnou postavou?

    Kniha je tu proto, abychom se jí přestali bát. Přítomnost temné postavy v našem životě je nejen o smazání strachu z přechodu zpět tam, kde jsme byli, než jsme se narodili, ale také díky jejímu vnímání budeme prý odvážnější, dokážeme lépe a naplno využít čas, který nám tu je dán. Lépe se spojíme se svým vnitřním já a svým individuálním smyslem života.

    Lépe také pochopíme a procítíme, že tu nejsme proto, abychom tento čas nějak přežili ve zdraví až do smrti, ale abychom sem tam něco zariskovali, sem tam zkusili jít jinou cestou, než kterou nám nalinkovali druzí, a že právě takové cesty mohou být tím naším životním posláním, kvůli kterému jsme sem přišli.

    Takže se snadno může stát, že po přečtení této zpovědi, která je tak široká, jak jen lidský život může být, zůstanete omráčeni pocitem hrůzy. Ne snad ze Smrti, ale z představy, že jednou stanete znovu tváří v tvář tomu dobrodružství, které jste tady chtěli prožít a výsledek bude ten, že už je po všem a vy jste ani neotevřeli dveře svého domu, svých zvyků a nároků druhých. Tolik jste toho tady měli v plánu ? a neudělali jste ani jeden krok.

To je jeden z možných čtenářských dojmů.

    V každém případě tu najdete opravdu mnoho zvláštního a nadčasového spojeného s tématem smrti, přerodů, našich minulých i budoucích životů, nahlížíme už za oponu konspiračních světových teorií, podíváte se pod pokličku náboženství. Naše pozemské vnímání světa a života se rázem nadnese, zvážní. A zjistíme, co živí naše temné myšlenky a kdo se živí jimi. Život máme do jisté míry v rukou a i když téma této knihy je na první pohled temné jak jen rozhovor s temnou bytostí být může, tak výsledkem je nadnesený pohled na život a chuť žít tak, jak skutečně lidská duše potřebuje.
O autorovi:
    Jan van Helsing (Jan Udo Holey) psal knihy o konspiračních teoriích, některé musel například v Německu a Švýcarsku i stáhnout z prodeje. V roce 2010 například vydal kniho o okultních praktikách zednářů, v dalších letech se pak v různých spouautorstvích věnoval dalším skrytým teoriím a tajemstvím. Například v roce 2019 knihou Můj otec byl MIB, rozsáhlá kniha vypovídající o tom, co vše „mužům v černém“ spadá pod kompetenci.
Vydalo nakladatelství Anch-Books.eu, www.anch-books.eu

Vydáno:   04. 06. 2020

Přečetlo:  501 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)