Články

- Zamyšlení -

Spirála myšlenek
Jeden z největších fenoménů. Myšlenky jsou tvůrčí nástroj člověka (pouze člověka), ale taky nástroj destrukce!

Paradox je, že pokud soustředíme pozornost do srdce, mění se i kvalita myšlenek. Jak to? Když přeci vychází z hlavy? Z mozku? Jde o to, že jedna hemisféra je kontra druhá. Jedna je racionální ? jedna iracionální. Jedna říká ANO ? jedna NE. Jde o vyvážení TMY a SVĚTLA cítí ? analyzuje. JIN ? JANG. Ale VÍ pouze vědomí, onen Bod vědomí tohoto STŘEDU TRIÁDY.

My bychom neměli být ani to - ani ono - ale správce těchto dvou „STROMŮ“. Na každou situaci máme minimálně dva „NÁZORY“. Jako správce posoudíme obě varianty s tím, že víme, že reakce jsou jim dány a že víc nemohou. Jen MY jakožto správci VÍME a rozhodnutí činíme my a proto vyslechneme oba názory a vědomě pak činíme patřičné kroky.

Co udělat v těžké životní situaci? PRAKTICKY a FUNKČNĚ.
Nejdůležitější je nezůstávat zbytečně dlouho (nefunkčně) v jednom myšlenkovém koridoru (nejde o jednu myšlenku). Logika - fakta, dosavadní zkušenosti - minulost - akce + cit ? naděje, touha, víra - budoucnost + akce. V bodě teď a tady - současnost - najít řešení.

Pokora - přijmutí bezezbytku toho, co teď je a uvědomit si, že tak se mělo stát - náš osud, který jsme si sami určili, že my sami se skládáme z toho, co víme a taky vědět, že se skládáme i z toho, co nevíme!! Že jsem tělo - víme a duše - nevíme, a že my jsme správce (vědomí) TOHOTO FAKTU! Že žije tělo i duše, že se realizuje tělo (zástupce je tu ego) a že se realizuje i duše. Že život těla (ega) je jiný, nám celkem známý a že život duše je nám celkem neznámý. Největší chyba je snažit se na tuto PRAVDU přijít mozkem. Je třeba si uvědomit, že mozek a myšlení je nástroj ega! Čili ze své podstaty nám nemůže podat žádné informace o duši, ba právě naopak, je opoziční v této vládě.

Já jsem král a musíme vyslyšet obě „vlády“. BÝT VĚDOMÍ znamená rozumnět a cítit stejně v souladu dvou protichůdných názorů. V pozici Teď a Tady, tedy v Bodě současnosti a jsme schopni tento FAKT uchopit (UCHOPIT je ono cítit a myslet stejně). Jde o slovo AHA s tónem údivu, kdy fakt cítíme i myslíme současně, kde není rozpor!

Například: děláme v práci, kde rozumově vyděláváme peníze, ale cit šílí, páč kolektiv lidí drtí naší duši. Ono Aha, to že teď už toto víme, že je tu rozpor duše a ega nás činí MOUDRÝM pro moudré rozhodnutí TOTO změnit, ku prospěchu ega i duše. Varianty změny pak nejsou extrémní (odejít z práce, když už cit je na dně). Jakmile to vnitřně zpracujeme - ven se TO realizuje skoro samo!! Řešení v klidu a míru a pokoře. Co mi má říct ona situace, ve které se teď nacházím. Většinou se TO chce změnit něco, ale v SOBĚ! Na SOBĚ, né okolí. Ne Venek ? to je oMYL. Obejíti kruhu a vystoupení o patro ve smyslu spirály ...to je čas. Když setrváme v myšlenkovém koridoru, jsme (motáme se) v kruhu a opakujeme pořád tu samou „chybu“. Heslo zní: Léta, staletí lidstvo šlo zkušeností, co všechno může a tak už víme, že můžeme všechno, ale vnitřní moudrost nám praví ano, můžeme vše, můžeme, ale taky nemusíme a tak teď jde o „CESTU“ toho, co chceme pro štěstí nás a všech. Čili jde o hledání štěstí, né o hledání Maxima a minima. Nejde o hledání mantinelů, ale středu, neboť štěstí naše je úzce spjato se štěstím ostatních.

To, co se odehrává v nás je de-fakto odraz celého světa. Je u nás Američan blbý, tlustý, nabubřelý, žijící v nadbytku i „terorista“ zoufalec a o hladu, utlačovaný. Tak o co jde? Pokud se nezasadíme o střed žití na týto planetě, nenajdem střed v nás. Pokud v současnosti se nám daří, můžem nad tím mávnout rukou, ale za dveřmi čeká druhá strana mince a už zítra můžem strádat. Nespravedlivé rozdělení světa, pět procent obyvatelstva planety vlastní čtyřicet procent majetku (toho co je od Boha pro celou zem) je základ světové války!! Tohle není základ ničeho jiného než neštěstí. Jeden hokejista vydělá za jeden zápas co druhý nevydělá za celý život! Kdysi se říkalo: neměls být blbý a učit se, dnes se říká trénovat. BLBOST - nemůžem všichni študovat a trénovat.

Právo na slušný život mají všichni! Máme určitou energetickou výbavu, každý jsme jiný a tak to má být. Jde o Život v Člověku, o zkušenosti Duše, která neustále mění těla.

Vydáno:   13. 06. 2007

Přečetlo:  2060 čtenářů



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ To je sice hezký,...
21. 06. 2007 14:42
orime