Články

- Kontakty se záhrobím -

Důkazy podporující reinkarnaci
Co je reinkarnace? Reinkarnace není nic jiného než víra, že lidská duše přežije smrt lidského těla a znovu se vrací k životu v různých zvolených okolnostech, tělech a inkarnuje se znovu a znovu, za účelem růstu a poznání.

Odpověď každého skeptika na reinkarnaci zní: „A máš důkaz?“. Přitom stejně se i my můžeme zeptat: „A jaký máš důkaz ty, že reinkarnace neexistuje?“ Každý, kdo si udělá hlubší průzkum zjistí, že důkazů kolem nás je mnoho, vždyť už dvě třetiny světa v ní plně věří. Pokud důkazy hledáme v historických pramenech, reinkarnace má více stoupenců než odpůrců a je zmíněna ve většině náboženských pramenů, včetně Bible samotné a nikdy v ničem nebyla označena za lživou informaci.

V r. 1947 byl v Kumranu, na břehu Mrtvého moře učiněn významný objev, který ještě není doceněn. Několik beduínů našlo skrýš svitku, známým pod názvem: „Rukopisy od Mrtvého moře“. Tyto pergamenty jsou odkazem jedné ze tří nejmocnějších židovských sekt, působících v Palestině v době Ježíšově - Essejové. Existuje tvrzení, že sám Ježíš se tam naučil vše, co později uskutečnil v praxi. Tato skupina věřila v reinkarnaci a ženský božský princip a později získali označení jako „Gnostikové.“

Pokud hledáme dřívější prameny zmiňující reinkarnaci, musíme se obrátit k Číně 2 500 př. K., či 1 500 př. K. do Egypta. Nejstarší zmínky z Číny jdou až 4 500 pr. K. Samozřejmě že zmínky se vyskytovaly již v pramenech ranného judaismu, od kterého se křesťanství oddělilo.

V reinkarnaci věřilo mnoho antických filozofů a spisovatelů: Sokrates, Aristoteles, Platon, Pythagoras, Lau-Tze, Chang-Tze, Plotinius ci římský řečník Cicero. Z křestanských teologů sem můžeme zařadit: sv. Augustin, sv. Klemet, Origen, Basilides, sv. Jeroným, sv. Gregory, Arthenagoras... a mnoho dalších známých osobností... Dante, Confucius, Victor Hugo, Leibnitz, Voltaire, David Hume, Immanuel Kant, Lessing, Edgar Allen Poe, Mark Twain, Henry Ford, Salvador Dali, Benjamin Franklin, Ludwig Von Beethoven, Johann Wolfgang von Goethe, Arthur Schopenhauer, Georg W. f. Hegel, Percy Bysshe Shelly, Heinrich Heine, Honore Del Balzac, Leo Tolstoj... A asi pro každého bude překvapením, dvěstěšedesátý papež Jan XXIII (1958-1963), který byl podpůrcem reinkarnace a zároveň prvním papežem, který se snažil o znovuobjevení Boha Matky.

Pro ty, co začnou pátrat po zmínce reinkarnace v ranném křesťanství zjistí, že skoro všechny odkazy a zmínky v Bibli byli vymazány kolem 4 st. Nejvíce odkazů zůstalo v sektě Gnostiků. Tato sekta byla ale prakticky vymazána rannou církví. Přibližně 8 miliónů lidí bylo zabito inkvizicí a to nemusím zmiňovat milióny dalších zabitých ve svatých válkách, jako například: „Křížova výprava Albigenských“, 1209 na jihu Francie do kraje Languedoc, kde žila skupina lidí nazvaná „katharer“, slovem s jasným řeckým zvukem, znamenající „čistý.“

Tito lidé odmítli Starý zákon, vyslovují se proti jakékoli formě násilí, včetně na zvířatech. Jsou ke svému tělu úzkostlivě svědomití, nejí maso, vejce, ani mléko, ale ryby ano. A hlavně tvrdí: „Člověk ve svém posledním vtělení dosáhne takového stupně dokonalosti, který mu dovolí splynout s dobrým Bohem. “ Rozhodně je zajímavé, že ženy mohly vykonávat obřady a přímo v této oblasti je kostel zasvěcený Mari Magdaléně, o které se tvrdí, že se sem odebrala po údajné smrti Ježíše Krista.


Biblické zmínky o reinkarnaci:

  • Sv. Matouš, kapitola 17, verš 10-13

  • kapitola 16, verš 13-14

  • kapitola 11, verš 14-15

  • Sv. Marek, kapitola 6, verš 14-16

  • Sv. Lukáš, kapitola 9, verš 18-19

  • kapitola 11, verš 24-25

  • Sv. Jan, kapitola 3, verš 13

  • kapitola 9, verš 1-4

  • kapitola 10, verš 9


Vydáno:   28. 11. 2007

Přečetlo:  4633 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): iv



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ technická poznámka
2. 03. 2008 18:07
XX Humanoid
¤ citace z Marka
10. 12. 2007 3:34
iv
¤ Převtělování
28. 11. 2007 17:24
Alef