Diskusní fórum

- Volnomyšlenkáři -

Skutečný svět ?
Myslíte si že svět, ve kterém žijeme, je skutečný ? Nebo že je to všechno jen pouhá iluze ? Matrix ? Stalo se vám někdy že jste nemohli rozlišit sen od skutečnosti ? Pište své názory, případně zážitky...

Vydáno:   9. 08. 2008 [13:13]

Přečetlo:  1481 čtenářů
Autor (vložil): xxx



lili
Nová idea
10. 10. 2009 [13:20]

Vzala bych to z jistého úhlu pohledu.Budu-li se dívat na náš svět z hmotnělého těla respaktive:já žiji, pak je pro mě svět který vidím a vnímám skutečný.Až přejdu do stavu nebytí nebo také do duchovní stránky, pak pro mě bude skutečný svět jinde a tenhle jenom iluzorní.Jak jednoduché a prosté!
Julie
Těžko říct
6. 10. 2009 [12:50]

Těžko říct, jestli je toto realita. Ve snech máme taky pocit, že je to realita, protože taky cítíme bolest, hlad, nadšení, smutek... Stejně mám někdy pocit, jakoby za mě jednal někdo jiný a já byla jen to jádro uvnitř nějaké schránky.
dalila
realita?
27. 03. 2009 [12:32]

clovek uz dnes ani nevie co je realita,co je skutocnost? neviem ci by som raz chcela vediet co je naozaj a potom uz nepatrat co je za dalsou planetou a ci existuje ufo alebo Boh alebo je niekto kto nas naozaj riadi,je mi az neuveritelne ze zili napr. civilizacia ako atlantida a vraj boli daleko vyspelejsi ako my teraz a vraj indiani v amerike v jednom kmeni si ustne podavali dokaz o tom ze su ich potomkami a ze ludia z vesmiru ich niekolkych pred skazou zachranili a preniesli do bezpecia,neviem pochopit ako potom mohli z takej vyspelej civilizacie sa stat tak nevyspeli,ved vsetci vieme ako zili indiani,ked si pozriem stare fotky tak tie tvare su take nevyrazne,ked si pozriem dnesne vyraz tvare je uplne iny,veda je v pokroku a tak,ak zijeme v matrixe? alebo nie? co ak je to tak ze ked je uz ludstvo v nejakom vyspelom stadiu tak nam niekto vymyje hlavu? myslienky? rozum? proste si inac neviem vysvetlit ako sa z vyspelej kultury dostaneme k znovuobjaveniu ohna,pisem nezrozumitelne,ale nechapem,mne to tak pripada,ze ked uz ludstvo je na dosah vedenia,precitnutia,proste to niekto nedovoli a vymyje mu mozog,a zas su tu tie nevyrazne tvare co zacinaju od zaciatku,chapete co tym myslim?
Grush
Skutečný svět?
25. 03. 2009 [17:46]

Jak se chce kdo bavit o skutečnosti, když ani nedokážeme říct, jakou barvu má kupříkladu obyčejná tráva :-)
Klerik
re:anub
7. 03. 2009 [12:30]

Hmm jak ti to vysvětlit. Jestli viděl Matrix tak tam to bylo ukázané že lidé to prostě cítí. Cítí že něco není v pořádku. Říká ti něco instinkt?:-)
anub
Klerik
21. 02. 2009 [17:11]

Jo je to jasné, protože znáš skutečný svět tak víš co je dobře a co je špatně a tudíž chyba, ale kdybys byl stále ve snu a nevěděl o tom co jsou chyby, tak bys na to nepřišel :-) co když jsi ve snu protože tu máš jedno slunce ale ve skutečnosti jsou dvě a svítí zeleně, ale to ty nevíš tak je pro tebe normální že vidíš jedno žluté :-)
Klerik
anub
18. 02. 2009 [21:11]

Možná mě nebudeš věřit, ale já své sny dokáži ovládat. Co je a není zkutečnost je jasné. Ani mozek není dokonalí. Tím myslím to, že byste v tom "snu" po určité době našli chyby, po kterých by vám to došlo.
anub
.. chtělo by to Ježíše ?
17. 02. 2009 [19:28]

Ok já to beru, tenhle víkend mám volno... Snad každek člověk něbo něco podobnýho kdo je na těhle stránkách si snad položil otázku týkající se skutečnosti tohoto světa, ať už budem mluvit o Matrixu nebo o snu tak jako tak nepoznáme jestli je to skutečné nebo ne, ale stává se mi že mám sen ve kterém vím že jsem ve snu. když jsem byl malej zdálo se mi že jsem byl na základní škole a snažil se klukům vysvětlit že je to jen sen a že to není skutečnost (v tý době ještě Matrix nebyl takže se nejednalo o ovlivnění z televize ale opravdu o to že jsem blázen :-)) a tak jsem v to msnu skákal po stolech v jídelně a dělal bordel a byl jsem šťastnej že můžu dělat něco co normálně nemůžu.. no byl jsem kluk no :-) Ale pro mě je důležitý že jsem si z toho snu něco přinesl, co když tohle je taky sen a mi to nevidíme stejně jako spolužáci v tom snu a blázni co je držíme v klecích jsou naopak "Ti co znají pravdu" ? Nemyslím že je tohle sen, zdá se mi to dost skutečný, ale to je přece fuk, žijeme a zvedáme tu ruku kterou zvednout chceme tak co na tom záleží?? Lidi žijte a neztrácejte čas zpochybňováním toho že máte nohy abyste chodili a vychutnávali krásy Země.
Klerik
apofis
12. 02. 2009 [21:33]

Vše je energie, ale každá je jinak transformovaná. U života je to složitější, protože my se dokažeme sami rozhodnout. Alespoň si to myslíme. Ja si to myslím, ale také si myslím že jsme ovlivněni okolní enregií-což je myšleno vším např.: počasím oběhu planet či hvězd, černými děrami, sluncem ,okolním životem, prostě všim. Něco na nás má větší účinky a něco menší, ale i tak jse dokážeme rozhodnout sami za sebe. K tomu závažnému zjíštění- Jsem a opravdu jsem připraven, ale jsem snad jediný ve svém okolí a na celém světě nebude moc takových lidí připravených. Možná když to přeženu, tak jedno procento. Už tak jsem pro ostatní za podivína, blázna nebo jak ještě. Vím pravdu a i cítím ji ale když jsem tahle sám jsem zmatený. Ježíš změnil svět tim že vymyslel křesťanství. Vymyslel ho z toho důvodu, aby se lidi sjednotili. Lež za účelem dobra. Velice chytrí a moudrý nápad. Chtělo by to zase nejaký takový nápad, neboli "nového ježíše"
apofis
To garias111:
28. 01. 2009 [23:04]

Člověk je dost inteligentní tvor na to, aby to dokázal pochopit. Musel by ale hodit za hlavu všechny předsudky a a informace vtloukané do hlav už malým dětem typu vesmír je nekonečný a jsme v něm samy. Dokáže to? Dovolí mu strach připustit si opak? Fyzické předpoklady k takovýmto závažným zlištěním máme ale nejsme připraveni. Čas nám ukáže :-D
apofis
Je to možné?
28. 01. 2009 [22:54]

Někdy se zamýšlím nad tím, jestli skutečně řídím svoje tělo "já". Proč by to nemohlo fungovat třeba tak jako ve video hrách, kde ovládám veškeré pohyby té jisté postavy. Jak je možné že něco takového jako člověk může existovat a fungovat nezávisle na nějaké vyšší vůli která řídí všechno. Pokud něco takového jako Matrix existuje, proč? kdo tomu velí?
garias111
ešte inak
8. 10. 2008 [9:38]

čo pod pojmom realita chápete? ak niečo čo je skutočné spohľadu terajšej priebehovosti, alebo vnímavosti? Je istý pohľad takýto. Malý chlapec sedí na pohovke a rozmýšľa či zdvihne ľavú ruku, alebo pravú. Má pritom pocit, že sa môže sám rozhodnúť a teda budúcnosť nieje daná. Čo ak ale je jeho vlnami, ktoré vytvoril jeho mozog zapísané ktorú ruku zdvihne. To by znamenalo, že budúcnosť je určená. Nech zdvihne ktorúkoľvek ruku, "čas " vie ktorá ruka to bude. Pri jednom pokuse kedy boli postavené pri sebe dve častice, mala jedna náboj, druhá opačný. Keď vedci otočili pĺ jedenj, okamžite v tom istom čase sa otočil pól aj tej druhej častice. To znamená iba jedno: že v otázkach času, hmoty a reality sme v úplných plienkach. Tak bacha ľudkovia aké slová volíme. Je tu možnosť že ani nemáme šancu pochopiť daný problém. Dúfajme ale v opak... :D
Klerik
jinak
31. 08. 2008 [20:41]

ano nemuzu rict na 100% ze tohle je realita. Tohle je spise otazka viry. Kdybys napojil mozek primo na matrix a byl by dokonali tak bys nejspis nepoznal rozdil ,ale nejmin 10% lidi by to poznalo. proc ? Anomalie nic neni dokonale.
Klerik
hmm
31. 08. 2008 [20:36]

tos spise mel napsad uz do existujiciho tematu realita aby se to nepletlo