Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

Reinkarnace
Ahoj. Připadám si občas trošku jako Platón, protože si pokládám otázky, ale odpovědi na ně neznám. Na tomhle fóru se dost mích otázek zodpoví a nebo taky zjistím, že některé jsou vážně absurdní :-). Určitě každý z vás už něco četl, nebo slyšel o reinkarnaci. To, že se duše zemřelého člověka vrátí po nějaké době "čekání" do těla dítěte a prožije znovu lidský život. Vždyť i minulé životy jsou toho důkazem. Co si myslíte o reinkarnaci? Mě hlavně ale zajímá kde se ty duše berou. Vždyť lidí je pořád víc a víc. Tak od kud se rodí nové duše?

Vydáno:   22. 11. 2008 [10:02]

Přečetlo:  1190 čtenářů
Autor (vložil): Robin



Dotaz
není to lehké
4. 10. 2009 [16:24]

Jestli se na té cestě udržím, bude záležet i na tom, jak to všechno pochopím. V tomhle jsem totiž naprostý amatér. Dík za povzbuzení. Mě na tom ale stále není jasné, jak to je. Jsou duše hmotné, nebo ne? Představuji si, že i kdyby byly nehmotné, pokud jsou v těle, mohou se po hmotném světě pohybovat, ale když tělo přestane žít, duše ho proto opustí a měla by tedy být po dobu nového vtělení v nějakém svém, nehmotném, prostředí. Asi to blbnu,co? Jenže, co s tím?
Michi
dotaz
4. 10. 2009 [12:11]

Ahojky, duse jsou tam, kde chteji byt, bud jsou tady na zemi a konnaji dobro ci zlo a nebo jsou nekde v "nebi" a uzivaji si toho krasneho. peklo neni, neni takove jak si ho spousta lidi predstavuje, peklo si duse dela sama tim, co v zivote delala a jak si to odcinila. Ja uz treba vim o svych minulych zivotech skoro vsechno a je to moc zajimave ve spojeni zivota nynejsiho. Ta cesta je dlouha, na kterou se chces vydat, preji ti, aby ti to vydrzelo a nesesel jsi z ni.
Michi
Dotaz
Také hledám
30. 09. 2009 [15:51]

Konečně jsem našel i já stránky, na kterých se snad dočkám takové odpovědi, aby jsem ji i já porozuměl. Prosím tedy za prominuti, že vám do vaši diskuze lezu, ale ono ta moje otázka s ni dost souvisí. Alespoň se tak domnívám. Prosím vás, jestli to někdo víte, kde jsou lidské duše v tom období, než se znovu člověk narodí? Já tohle stále nemohu pochopit. Předem dík za vysvětlení.
Julie
Zdeněk P
21. 09. 2009 [14:45]

Podle mě spíš "bohužel". Ale to samozřejmě záleží na člověku, co prožil a co prožívá teď. U mě to je jak říkám "bohužel". Mám za sebou "menší" zážitek, který mě vrhnul do reality a dlouho jsem se s tím vyrovnávala. Musím říct, že už vím, proč mám v sobě spoustu bloků, přitom jsem neměla žádný zážitek, který by mi je přivodil. Díky spoustě informací jsem postoupila zase dále a cítím se lépe, i když se stále z toho dostávám. A proč "bohužel"? Protože to nebyly nijak pozitivní věci. Nikdy jsem na to nevěřila a myslela si, že je to hloupost, zjistit si své minulé životy. Hned v té minutě Vám ale dojde, jak moc Váš život ovlivňují, i když se snažíte tomu nevěřit.
Zbyněk P
Pro Robina
21. 05. 2009 [18:53]

"Kde se berou nové duše, a jiné podobné otázky", tak to jsou otázky, na které Ti nikdo není schopen konkrétně a zodpovědně odpovědět. Každý z nás, ať je to začátečník, nebo vědec, vždy se pouze domýšlí a bude odpovídat na Tebou položenou otázku zcela subjektivně v závislosti na své duchovní, psychické úrovni či vyzrálosti a hlavně dle své úrovně poznání sebesama v oblasti duchovna. Můj náhled a postoj (rovněž zcela subjektivní) mi říká následující: Je pravda, že v duchovních materiálech je uváděno, že zemře-li člověk, tak jeho duše (po absolvování "čekací lhůty") se převtělí do nového člověka. Ale pozor!!! V duchovních materiálech se rovněž uvádí, že ale jen ta část, která "pracovala" na božím plánu (tedy ve shodě s božím plánem) se vrátí do dalšího člověka, aby se mohla dál zušlechťovat a mohla pokračovat dále ve svém vývoji. Ale ta část, která nebyla v souladu s božím plánem, tak ta se rozptýlí do Univerza, aniž by mohla dále pokračovat. Nepřímo řečeno: jakoby se dostala do toho našeho známého pekla. Tím chci také naznačit, že když člověk zemře, tak jeho duše, resp. jen její část bude reinkarnována do dalšího člověka. Takže vůbec nelze říci, že duše(resp. vlastnosti a schopnosti zemřelého člověka) se vyskytnou ve stejném rozsahu a velikosti u toho nového člověka. Bohužel, či bohudík - teď nejsem schopen, nevím, ke kterému pojmu se mám přiklonit. Pěkný den. Zbynek P.
d000
houska
6. 04. 2009 [0:13]

Zdravim vsechny, chystam se jakmile bude trosku tepleji vyjet a prespat na hradě Houska, myslim že hrad nemusim predstavovat. Pokud ma nekdo zajem ozvete se na d000@seznam.cz
Jarda
re: prdoch a Julie
12. 03. 2009 [11:34]

Julie: pokud tu někdo zemřelý zůstane, zůstává tak dlouho než se přeruší všechny energetické vazby s tělem to trvá do týdne, pokud se zde zdržuje delší dobu je to tím že zde má nějaký dluh... Prdoch: líbí se mi tvoje objektivita a logický uvažování, ale ještě jsi toho moc nepochopil, ale to nevadí každý musí nějak začít ;-) Pokud tu něco píšu snažím se psát z vlastních zkušeností nebo z důvěryhodných zdrojů...
prdoch
Věčná otázka...
10. 03. 2009 [20:18]

Odkud se berou nové duše? - Otázka se prostě nedá (zatím) zodpovědět. Nikdo to přece nemůže vědět, takže komentáře, které se o to snaží opravdu nechápu. Jediná možnost je spojit se s "druhým světem" (pokud něco takového je). Takže jakékoliv odpovědi na téma "po smrti" jsou jen spekulace. Takže když řeknu, že po smrti se lidská duše stane pojistkou v hlavním jističi, má to asi tak stejnou váhu jako tvrzení, že se duše vrátí do těla dítěte.
Věra
Duch
21. 02. 2009 [23:18]

Po smrti se naše psychika rozkládá, to co už jsme zvládli a pro nás nemá cenu odchází jinam, zůstává v astrálu. Vědomí drží zbytek toho všeho to se znovu poskládá, a znovu začne tvořit novou bytost. Při narození dostáváme od nejvyššího boha, nebo-li čistého vědomí ducha a tak začíná nový život. Duch je dech.
Julie
Duše
27. 01. 2009 [14:59]

Celý svět se stále udržuje v určité rovnováze - jako např. že jeden umře - jeden se narodí. Ale zase tato teorie se dá vyvrátit jinou, že pokud jeden umře a jeho duše nemusí bloudit po světě, je andělem? Tím pádem zase nechápu, jak můžou existovat duchové. Je těch zemřelých lidí více? Jedni jsou zlí a druzí hodní. Kam každá duše směřuje, kde se vytváří atd...Podle mě se reinkarnuje pouze ta duše, která něco hledá, co nedokonala. Je to dost zamotané, tak se omlouvám. Rychleji jsem přemýšlela než psala.
Jarda
re:
23. 11. 2008 [9:52]

Budeš jím až pochopíš svoje ego nebo líp řečeno až pochopíš svoje špatný vlastnosti. Kde se berou ? Veškerá hmota má vědomí. Myslim že to snad začíná už od molekul. Zkus si představit že les jako celek má vědomí(kolektivní vědomí) a každej strom má částečně i svoje vlastní vědomí. Takže např když je louka kytek a nějaký se něco stane ostatní na to reagujou tím že se začnou bránit, myslim že se o to zkoumali i vědci.
Robin
re:.
22. 11. 2008 [21:23]

Dobře znamená to teda, že i moje duše bude jednou andělem? pořád to ale neodpovídá na moji otázku. Kde se ty duše berou? To je prostě někdo nebo něco "sestrojí" ?
Jarda
re:
22. 11. 2008 [21:19]

Nejsme sami kdo má duši ;-) spousta živočichů má vědomí. A duše postupují dál ve vyvoji z hmyzu na zvíře ze zvíře na člověka z člověka na duchovního průvodce/osvícený/anděli názvů je víc a tak to jde dál.
Robin
.
22. 11. 2008 [10:05]

omluvte prosím gramatiku, já a češtian se nemáme moc rádi :-)