Diskusní fórum

- Volnomyšlenkáři -

Judáš je nevinný!

Je Judáš naozaj vinný, ak Kristus prišiel na zem preto, aby trpel, zomrel na kríži a tým spasil svet? Ak bol Judášov čin spúšťajúcim momentom Kristovej cesty utrpenia, ktoré bolo poslaním jeho života, môže to byť vôbec považované za vinu? Veď to musel predsa niekto urobiť, ak mal Kristus trpieť! Veď ho niekto musel zradiť, zajať, bičovať, ponižovať a nakoniec pribiť na kríž! Veď práve toto bola jeho cesta! Veď toto bol plán spásy! Tí, čo takto činili boli teda jeho naplňovateľmi. Boli v istom zmysle spolupracovníkmi na tomto pláne.

Viac sa dozviete na: http://kusvetlu.blog.cz/1205/judas-je-nevinny

Vydáno:   14. 06. 2012 [19:27]

Přečetlo:  1715 čtenářů
Autor (vložil): m.s.



Jiří Quido
Jidáš
8. 02. 2013 [23:53]

Jidáš je jen vrchol ledovce. Znalci Zákona a Farizeové hledali kde-co, aby mohli Krista obvinit a to hlavně proto, že Kristus poukazoval na jejich pokrytectví a stavěl se na roveň samotnému Bohu, když o sobě prohlašoval, že je Syn Boží. Byl vlastně z tohoto obviněn i z jiných "přečinů" - dle Farizeů třeba i za to, že uzdravoval v určité dny atp. Jidášovi nelze přičítat to, že byl Ježíš ukřižován - on "pouze" označil Ježíše při zatýkání.
Zatčen a popraven by byl tak jako tak. Jelikož Bůh zná i budouctnost, tak to zrazení Krista Jidášem hraje v tomto případě "pouze" vedlejší roli.