Diskusní fórum

- Psychologie -

Regrese
Jakou zkušenost máte s regresí? Stále mám ještě nedostatky ve vědomostech z tohoto oboru, tak pokud někdo máte cokoliv sdělit k tomuto tématu budu moc ráda a uvítám jakoukoliv informaci. Dík.

Vydáno:   31. 10. 2006 [19:09]

Přečetlo:  2408 čtenářů
Autor (vložil): mefi



Jehlicka
hypnóza
17. 09. 2013 [12:01]

Doporučuji nádherné knihy od regresniho terapeuta Briana Weisse,
který uvádí na pravou míru proč právě hypnózu ano. Není to (jak je často uváděno ve filmech) stav, kdy o sobě nevíme, ale jen hluboké uvolnění, po kterém snáze přicházejí vzpomínky. Bohužel je tu skutečně velmi málo terapeutu, kteří umí pomoci a vše dořešit a uzavřít.
Výše zmíněné knihy popisují správný postup i možnosti, v čem všem může regrese pomoci
svetlovdusi.cz
regrese a hypnóza
13. 11. 2009 [10:24]

Jako terapeut bych chtěl upozornit, že hypnóza při regresi není vůbec nutná a naopak klade velmi velké nároky na terapeuta, kdy se dá napáchat více škody než užitku. Naštěstí je u nás více rozšířená metoda regresní terapie, při které se hypnóza nepoužívá a pracuje se jen s asociativní pamětí. Je pravda že ne každý kdo absolvuje kurz regrese je dobrým terapeutem, ale příliš škody se tím napáchat nedá, technika je to v zásadě velmi jednoduchá. Terapeut vás vede k opětovnému prožitku starých událostí, při kterých se zbavíte nepříjemných pocitů s tím spojených a to ve finále zvládli i ti kteří s regresí měli na kurzech největší potíže. Ale samozřejmě kvalitn í terapeut je určitě lepší volba.
Axy
Zkusenost
10. 05. 2007 [18:28]

V soucasnem zivote se mi stalo nekolik tzv. neuveritelnych zazitku, ktere, dalo by se rici, "prapodivne" na sebe navazuji. O veci mezi "nebem a zemi" se zajimam hloubeji nekolik let a hypnotickou regresi jsem podstoupila jiz nekolikrat, minule zivoty mam zaznamenane az do roku 1624. Vse na sebe tak neskutecne navazuje a promita se do soucasneho zivota. Hypnoticka regrese neni zase az tak neco narocneho a nemyslim si, ze by zdravemu cloveku mohla nejak ublizit. Ba naopak, pomuze pochopit spoustu veci.
Patejl UH
Pouze profík
8. 05. 2007 [14:22]

Jsem toho názoru že to opravdu musí dělat expert jak píše Grush o pár řádek níže.Často používané u unesených.Spoustě lidí takto postižených to určitě přitížilo.
bombastic.1
čeho se to týká
8. 05. 2007 [9:27]

Regresní terapie je metoda, která opravdu zbavuje potíží. Vychází z praxí ověřeného předpokladu, že konkrétní současný problém je spojen s paměťovým záznamem v minulosti prožitých traumat. Pokud se nám na podvědomé úrovni oživí záznamy někdy v minulosti prožitého traumatu, pociťujeme fyzické a psychické účinky tohoto traumatu, ale nejsme si přitom vědomi odkud tyto potíže pochází. K oživení těchto záznamů může přitom dojít třeba, setkáme-li se s podobnými okolnostmi, jaké byly při prožití traumatu. Při pátrání po traumatech se dostáváme i do časových úseků mimo náš současný život, velmi pravděpodobně se jedná o naše minulé životy. Léčebného účinku je při regresní terapii dosaženo pomocí opakovaného znovuprožití traumatu (traumat bývá často více). Dané trauma se pod vedením terapeuta opakovaně prochází a postupně dochází k odeznívání např. fyzické bolesti a psychických potíží. Problémy spojené s daným traumatem následně mizí.
Miroslava Kowalcze
a čeho
5. 04. 2007 [12:54]

se to vlastně týká, si jsem úplně blbá, ale nikdy jsem to neslyšela, popiště please
Grush
Upozornění pro všechny,
5. 04. 2007 [11:59]

kteří by to chtěli vyzkoušet. Velmi pečlivě vybírejte osobu, která by vás měla provést regresní terapií. V dnešní době plné "rychlokvašek" není nouze o dokonalé diletanty, kteří se při regresi dokáží dopustit fatálních přehmatů. Následky pro osobu v regresi mohou být doslova zničující. Mluvím z vlastní zkušenosti s regresním "terapeutem" (nebudu jmenovat člověka ani jméno organizace, neb myslím že v každám druhu víry či nauky se najdou packalové vedle lidí co fakt vědí co dělají). Ještě štěstí že oproti suverénním slibům a sebejistému vystupování neuměl vůbec nic, jinak kdo ví jak bych dopadl.