Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

Nadpřirozené zlé bytosti
Existují upíři, vlkodlaci nebo jiné "zlé" bytosti? Máte s tím nějaké zkušenosti? V televizi toho bylo hodně, ale všemu, co navypráví televize se někdy nedá věřit.

Vydáno:   8. 08. 2007 [7:46]

Přečetlo:  1344 čtenářů
Autor (vložil): Julie



Oxide
re:vojak85
8. 10. 2009 [8:22]

a při jaké příležitosti jsi ho potkal?
Oxide
černý pes
5. 10. 2009 [20:35]

Je to už dávno, co jsem měl menší románek s jednou holkou. Byla "divná" jak by řekli ostatní lidi, ale já věděl, že je jen jiná než ostatní. Byla krásná, inteligentní, jen o sobě tvrdila… (omlouvám se, ale nemůžu to napsat, pak by jste si mysleli, že nejsem normální člověk).
Všechno šlo skvěle, než se začaly dít divné věci a zjevil se mi pes. Pekelně černý pes, imaginární pes. Byl se mnou asi (nevím je to dávno, ale každopádně docela dlouho) ostatní psy ze mě měli respekt a další zvířata se též bály. Nedovolili si ani štěknout, natož zaútočit jako dříve, hlavně pouliční směsky. Měl jsem prostě pocit, že mě chrání, byl všude se mnou. Nebo to byl nějaký špeh? Toť otázka…Každopádně po nějaké době to bohužel skončilo jak se pes zjevil, tak se i vypařil… zajímavé jen je, že to skončilo tak, že jsem o ní už neměl žádné zprávy, nevěděl jsem co se s ní stalo, a co s ní vlastně teď je…

Jen pište, co si o tom myslíte, ale upozornění pro ty ignoranty co napíší „výmysl!“ je to opravdu pravda, ale názor nikomu neberu… myslete si co chcete…
Michi
vojak85
4. 10. 2009 [20:16]

a na jaky meil jsi mi to poslal, nikde mi nic nedoslo. a kamaradky a kamarady nepotrebuji, takze se nemusim vydavat za nikoho a uz urcite ne za julii, ta si neco takoveho nezaslouzi. jediny, kdo je tady trapny jsi ty, my vsichni ostatni si nic nenalhavame a za nikoho se nevydavame.
Michi
julča
4. 10. 2009 [12:05]

Ahoj Julinko. jsem moc rada, ze uz mas jasno, je to spravne, jsem hrda na vsechny, kdo se nauci zit tak, jak je spravne. Jen tak dal a vydrz, nenech se zmast, jdes spravnou cestou, to citim i na tu dalku. preji ti krasny den.
Michi
Michi
vojak85
4. 10. 2009 [12:04]

bla bla bla, ja o sobe netvrdim, ze jsem vsemocna, ale moje srdce, duse a hlava je cista a takovi tipci jako ty, mi nesahaji ani po malicek u nohy. takze se vrat ke svym komiksum, to ze uz nechodis do skoly jeste dlouho neznamena, ze tvuj rozum dospel, meli jsme tu horsi nez tebe a prezili jsme je vsechny. jinak, kdo hleda, najde. posilam ti pusinku na celicko.
Julie
Michi
29. 09. 2009 [14:16]

Ahoj Michi, my se známe. Určitě si pamatuješ. Jen ti řeknu, že po dlouhé době jsem se tady dostala a taky i to, že už takřka mám ve všem jasno, ale ještě nejsem tam, kde mám. Jdu za znameními. A hlavně máš pravdu v tom, co jsi napsala o vojákovi85. A to jsem vaši diskusi nečetla. Jen jsem se to bála hodit do éteru. Aspoň jsem se zase o krok posunula vpřed.
Michi
vojak85
20. 09. 2009 [23:15]

My uz jsme se potkali, ale ty jsi to nezaregistroval. Nejsi ten, za koho se zde vydavas. Je mi lito. Nechodím sem uz casto, jen kdyz vycitim, ze tady nekdo potrebuje pomoc. psala jsem tady i svuj email, tam jsem kazdy den kvuli firme a podobne, takze mi klidne pisni tam, zatim
Duch
Jsem svědek!
31. 08. 2009 [17:54]

jednou jsem uviděl ve vodě cosi hnědého.Řekl jsem jak to zahnat.Rada:když uvidíte cosi hnědého tak zmáčkněte čudlík hnědého démona pošlete dolů do pekel xD.
Votasss
mno , docela zajmave
18. 08. 2009 [1:18]

mno jak to tu tak čtu tg se to zvrtlo v uplně něco jineho , ale nevadí je to velice zajimavé.Michi jestli si jenom nemachroval o tom že výš jak funguje svět a tydle věci , tg bych s tebou rad pokecal :D a ten souboj mezi upirem a nekromagem by mě velmi zajmal :D:D
Jarda
re:vojak85
18. 08. 2009 [1:02]

no zdá se že už mluvíš víc moudře :-) Jsi-li dospělí omlouvám se ti, ale tvoje příspěvky prostě vypadaly jako typický příklad někoho kdo si sem přišel "hrát" (někdo jako Midar) Takže se prosím nezlob a ještě jednou se omlouvám.
Jarda
re:vojak85
17. 08. 2009 [16:32]

Píšeš, že jsem ti dokázal, že existují lidé kteří komentují věci, jenž nerozumí. Tak nevím jestli jsi myslel sebe nebo mě. Hádal bych, že je to na mě i když ve tvým případě to sedí víc. Snažím se komentovat tak dobře jak jen to je možný a jak mi okolnosti dovolí. Chápu, že tě pravděpodobně okolí bere jako méně cenného a spolužáci si tě nevšímají nebo něco podobného, z čehož máš psychickou újmu, kterou si snažíš kompenzovat tím že se tu vydáváš za někoho nesmírně důležitýho a zasluhujícího respekt, ale je to fakt nutný tady takhle "spamovat" na fóru? Nebo se pletu?
Jarda
re:vojak85
14. 08. 2009 [16:14]

Jsem kdo jsem ;-) Můj názor na tebe jsem ti řekl a stojím si za ním, alespoň prozatím. Je jen na tobě jak s ním naložíš a jestli se nad sebou zamyslíš ;-)
Jarda
re:vojak | 24. 7 re:michi
29. 07. 2009 [13:36]

jo, ale za to ty si zas hraješ na mocného a zlého super-necro-mága a při tom jsi jen malý usmrkaný děcko s věkem kolem 13 let. Tvoje představa o magii, světě, dobru a zlu je naprosto mylná a zřejmě vychází z těch filmů a her, který se zájmem sleduješ. To je, ale jen fantazie a sci-fi a sem to nepatří takže se laskavě sbal a přestaň snižovat prestiž tohoto webu, beztak už je hodně nízko. Jo a zdravím tě Michi ;-) zas se někdy stav ke mě do snu bude sranda ;-D ale nějak aby mě to nevzbudilo.
Michi
vojak85
25. 07. 2009 [9:23]

Je videt, ze me neznas,ty vladnes noci, tak to se teda brzy sejdeme, jsem totiz upir, jak jsi rekl, takze si vysvetlime par veci, jak se maji a ja ti vysvetlim svuj pohled na tento svet a ukazu ti, jak tento svet vubec funguje, nemas absolutne zadnou predstavu, precetl jsi si par knizek, shlednul jsi par filmecku a myslis si, ze jsi sezral salamounovo h...., takze priprav se na svet, neni takovy, jak si myslis. Bydlim v jiznich cechach a nemam to k tobe daleko. tak zatim michi
Michi
re:vojak85
20. 07. 2009 [22:40]

Jak jsi dosel k takove hloupe otazce? Chces me urazet? Nedelej to, neni to hezke, jednou se ti to vrati zpet, ver mi. Preji ti hezky den. Michi
Jarda
re:
21. 06. 2008 [11:56]

Síly jsou vyrovnané, ale jak víte kde jsou hranice? A kde je střed vyrovnanosti?
Marianna
Peterson
20. 06. 2008 [9:11]

Jako andělé neustále bdí ... síly jsou vyrovnané ... a tak to má být
peterson
Zlé bytosti neustále bdí
16. 06. 2008 [21:49]

Každá zlá bytost sleduje svoji obět.Zlé bytosti neznají odpočinek.Oni nemusejí odpočívat. Nerespektují žádná danná pravidla.Jednají tak jak jím to vyhovuje. Ve své povaze nedokaží činit dobro ale jen zlo. K čemu byli předurčeny.
Marianna
Midar, Michi, Jarda ...
6. 05. 2008 [10:06]

Tady prostě vidíte, že nikdy nebude na světě jen dobro nebo zlo. Proboha lidi, beze zla bychom nepoznali dobro! Kdybychom byli všichni dobří ... ani na to nechci pomyslet. To bychom se nikam nedostali. Zničili bychom se stejně jako kdybychom byli všichni zlý. Všichni v sobě nosíme zlo i dobro.
Midar
co?
24. 04. 2008 [13:38]

co? pohoda,klid koho to baví a furt a furt dobro,dobro koho to baví furt omýle dookola,co vy na tom vidíte
Michi
midar
16. 04. 2008 [21:09]

Dej uz prosimte pokoj s takovyhlema vecma. vzdyt na svete je toho spatneho dost. Omylas porad jen jedno a to same dokola. Neni lepsi myslet na neco hezciho, lepsiho a proste pohodu a klid? Uvedom si, ze zijeme jen jednou a ze ten zivot je moc kratky na to, aby clovek myslel jen na zlo. Minuly zivot si nepamatujeme a to tak ma i byt.
Jarda
re: Midar
16. 04. 2008 [6:35]

Zas si hraješ na proroka? Kolik těch konců světa už mělo bejt a furt tady jsme?! :-D
Midar
co na tom
12. 04. 2008 [17:13]

já vím že mě asi vúbec nechápete proto že já mám rači zlo,ale to samé já mužu říct na vás že máte vy rači dobro a to já nechápu já fakt mechápu co na tom ty tak strošne vidíte ono je to furt dookola jako kolovrátek jednou mánavrch dobro a potom zlo ale uvidíte že to skončí navždy a vězto že já nepíšu nic jen tak aniž bych vše nevěděl předem jo zla vy se nikdy nezbavíte alespon dokud......
Jarda
re:
25. 03. 2008 [17:45]

no většinou všechno zlý je k něčemu dobrý i když třeba nikdy nepřijdeš na to k čemu je to dobrý ale smysl je často značný ;-)
Radarovič
Dobro a Zlo
23. 03. 2008 [19:38]

Vlastně dobro ani zlo ve své podstatě nejde definovat protože co je dobro pro mě nemusí být nutně dobro pro tebe,totéž platí i o zlu
Marianna
Dodatek
25. 02. 2008 [9:46]

Ale taky se mi nelíbí, co tu Midar říká. Zřjemě chce na sebe jen upozornit. :-)
Marianna
Re:
25. 02. 2008 [9:45]

A já že pronáším své názory ve vzteku, hmm? Dlouho jsem tu nebyla, měla jsem spoustu práce. Možná, že jsem špatně napsala, to co jsem myslela. Nepronáším názory ve vzteku, ale když je potřeba, tak zvýšim hlas, kdž to tan druhý nechápe po dobrém. Když mi někdo ubližuje, nenechám se. Nepočítám do deseti a nečekám, až zasáhne do nebolestivějšího. Někdy se dá obrnit proti ubližování, ale někdy prostě musíte použít svou temnou stránku. Tím, že jí úplně izolujeme, ubližujeme sami sobě. Tím nejsme vyrovnaní. I příroda je harmonizovaná. Vždyť existuje sopečná činnost a tsunami atd.
Ch!nGo
Konec ?
8. 02. 2008 [23:03]

Říká se že konec je jen začátek jineh o přiběhu. Pokud nastane konec nastane, ale vždy se dá odvrátit. Tak tu nemusíš strašit ! Mnoho lidí si myslím že je mnohem silnějších jak ty mnoho si již vitrpělo vice kapek než myslím. Děláš chytréh oale nejsi, tak se tu ostatním nevysmívej. Kdyžtak promiňte za to co tu pišu !
Jarda
re:Midar
17. 12. 2007 [9:39]

Prosimtě přestaň tady žvatlat nesmyly jako v těch amerických katastrofických filmech a mluv narovinu takhle to fakt vypadá, že "nevíš o čem mluvíš" ono to sice vypadá hezky a tajemně ale na mě takovevýma blábolama dojem neuděláš ;-)
Midar
Poznání
16. 12. 2007 [10:59]

Jestli už znáte někoho jako já tak víte že,no tedy si myslíte že nevím o čem to mluvím ale jste na omylu tak jest.
Michi
re: Midar
9. 12. 2007 [20:15]

Ahojky Midarku! Jak jsem jiz jednou rekla, my vsichni se te uz hrozne bojime, vis, ty nas tady neznas a muzes mi verit, ze mi vsichni vime o cem mluvis a sami uz to i zname. Proto uz s takovych lidi jako ty nemame strach. Je to tak? Michi
Midar
pozor
8. 12. 2007 [13:48]

Je hodně věcí co nejdou pochopit ale nyní se teprve chystáme na .Ale vězte že vše co se zdá že je velmi milý a hodný nemusí být,protože nikdo no tedy skoro nikdo nemá alespon 1 stín na své duši ale pozor aby vaše nejhorší noční múry neožili
Jarda
re:Midar
5. 12. 2007 [17:43]

Ty že se maskuješ za dobro? :-D Jestli sis nevšiml tak velká většina lidí tady dává přednost dobru a ty tady všude píšeš jak jsi strašně špatný.
Michi
re:Midar
4. 12. 2007 [19:49]

Brr. My vsichni se te uz hrozne bojime.
Midar
temnota
4. 12. 2007 [18:35]

jenom múžu říct že jim vládnout není žádný me,tomu čemu vy říkáte zlo jo a zlo sem já proto toho tolik vím o magii a tak dále kdyš tak sem v temnotách ale zlo se ovbykle maskuje za dobro což já se pro svou bezpečnost musím maskovat ale uš se čas neúprosněkrátí ke konci tak zatím.
Michi
re:Andy, vsichni
8. 11. 2007 [17:17]

Ahojek vsichny! Ahojky Andy! Tady je muj novy email m.a.9780809@gmail.com muzete mi tam psat co chcete, kdyz chcete, kazdemu se pokusim odpovedet, treba se se mnou muzete zkusit i hadat, to se ale asi nikomu nepovede. Ne, to byla sranda. Tak zatim.Michi
Andy
ahoj
3. 11. 2007 [23:35]

Ahoj Michi souhlasím s tebou, věci se mají řešit bez vzteku a zlosti taky mám jednu 1000% kamarádku a zbytek jsou dobří známi.A samozřejmě tebe a Jardu který je vždy v pohodě, a vás všechny co jste zde.Jste pro mě super lidičky.
Jarda
re:Marinna a další
3. 11. 2007 [16:17]

Nebo ho ho tím usadím musiš si vybrat co zrovna bude lepší. Ty procenta jsou pro představu. Kdybych nepotlačoval svý špatný já taky by se mohlo stát že by jsi mě potkala tak jako toho úchyla (i když jsis ho asi vymyslela) A kdo říká že se nemám dobře? Mám se výborně jak se totiž chováš k okolí tak se chová k tobě. Už rok a půl mám furt dobrou náladu a půl roku mám 100% kontrolu myšlenek a zbavil jsem se lenosti tím že jsem ji pochopil ;-) (omlouvám se že tady takhle machruju ale tak to je) S tím zneužíváním je to trochu komplikovaný ale já ten problém nemám. ----- Nerad pracuju nejradši bych celej život proseděl za počítačem ale když neuděláš něco co udělat máš dopadne to vždycky špatně když pominu vynález penicilínu. ------ Lidí kteří se chovají podobně jako ty je plný: Parlament Senát a Ministerský posty každej se tam chová tak aby se měl dobře jen on sám oni jsou možná štastní ale co mi všichni?
Michi
re:andy
3. 11. 2007 [9:51]

To je vse v poradku, kazdy clovek by mel umet rici ne a nenechat se vyuzivat od druhych, ja to tak take delam. Asi jsem se i ja spatne vyjadrila, me slo jen o to, ze vztekem, zlosti a nasilim se opravdu neda nic vyresit. Jak jsi rekla, toto vsechno se da zastavit uz v plenkach problemu. Prave tim, ze se rekne treba NE, vyhrenici se urcite meze. Chapu te, sama mam jen jednu nejlepsi pritelkyni na kterou se mohu spolehnout na 1000 % a ti ostatni jsou pro mne uz jen dobri znami. Jsem proste jen proti nasili a hazenim slov ze vzteku. Vis, spousta problemu, hadek a nasili se da zastavit hned na zacatku tim, ze se v klidu a normalne o vsem pohovori a tim se da zabranit dalsim konfliktum. Bohuzel se to nedeje a jak rekla Marianne, ze rika sve nazory ve vzteku, zlosti apod. neni spravne. Tak zatim. Michi
Andy
re:
2. 11. 2007 [22:00]

Já bych se chtěla trošku zastat Mariianny možná svá slova špatně formulovala, ale s její myšlenkou souhlasím.Zlo se musí zastavit v začátku a když to neuděláme pomáháme jeho šíření.Já jsem byla vychovávaná v náboženské rodině.A vedena k tomu se všemi jednat dobře.A až život mě naučil,že to tak nejde,proč?Došla jsem k závěru, že tím v ostatních probouzím ty nejhorší vlastnosti.Všichni hned vycítí, že jste dobrák a začnou toho využívat.Moc mě to trápilo neustále jsem měnila kamarádky které mě využívaly za jiné které byli dobré a z těch dobrých se časem opět stávaly potvory tehdy mi došlo,že nemůžu obviňovat je.Že si za to mohu sama protože jsem nenastavila pevné mantinely za které už nemohou.Že i já mám svá práva a povinosti.(např. nemohu hlídat jejich děti když tím zanedbávám ty svoje)
Michi
re:Marianna
2. 11. 2007 [11:08]

Ahoj! Na jednu stranku mas pravdu, clovek by se mel branit, ale nejak me to hrozne pripomina slova od Savern. Svoji zapornou stranku MUSIS dostat pod kontrolu, protoze kdyz to neudelas, jsi na strane toho horsiho. Pokud chces byt DOBRY clovek, tak MUSIS umet sama sebe ovladnout. To, ze se k tve rodine chovas tak jak chovas nevidim jako spravne. Je v poradku rici svuj nazor, pokud se ti neco nelibi, ale bez vzteku, zlosti, naladovosti a sobeckosti. Toto vsechno se ti jednou muze dost brutalne vratit zpatky. Uvedom si, ze tva rodina je pro tebe vzdy pripravena te branit, proto by jsi mela tady zacit ovladat sve ja. protoze prave slova dokazi vice ublizit nez facka a nasili. Byt sobecke je na jednu stranku dobre, jen to musi mit hranice. Vim, ze se ti nelibi slovo musi a kdyz ti nekdo rekne, ze to musis udelat, tak prave proto to neudelas. Nevim kolik ti je let, me je 29 let a reknu svym rodicum vsechno, co si myslim, ale techto lidi si vazim a akceptuji je, stejne tak akceptuji oni mne a i me nazory, at jsou jakykoliv, Ale prave diky teto souhre se dokazeme dohodnout na nejakem kompromisu a nehadame se. Kazdy z nas dokaze potlacit svuj hnev. Ja sama radeji napocitam do 10ti nez neco reknu. Predstav si, ze se kazdy bude chovat tak, jak ty to tady pises, tak to pujdes nakoupit a protoze prodavacka bude mit spatny den a ty se ji nebudes libit, zacne po tobe pres ten pult rvat a treba ti i to zbozi hodi do obliceje. Co se stane? Jen proto, ze se ta prodavacka nedokazala ovladnout, zacnes ty jecet, zavolas si sefa a ona prijde o praci. Proto jsem se ptala, kolik ti je let. Myslim, ze jeste chodis do skoly, rotoze v zamestnani s takovym chovanim nemas absolutne zadnou sanci. I kdyz budes sefka, tak prave v teto pozici je sebeovladani to nejdulezitejsi. Promin, ted jsem si to poradne precetla, fajn, chodis do prace, ale dam ruku do ohne, ze pokud se budes chovat tak, jak popisujes - se vztekem,atd, moc dlouho toto zamestnani mit nebudes, to same plati i pro ty pratele a rodinu.kazdemu totiz jednou pretece hrnecek a ty budes urcite ta prvni, kdo prilozi svym vztekem pod kotel. A proc by Jarda nemel byt stastny, kdyz se nikdy nehada. Ja se take nehadam a jsem stastna. Jen diky tomu, ze ja umim ovladnout tu svoji horsi stranku, jsem stastne vdana, i presto, ze muj manzel je vybusnejsi a take si neumi dat ruku pred pusu, kdyz neco rekne. I kdyz uz se to pomalu po tech letech ode mne naucil a jde mu to, jsem na nej hrda. Nelibi se mi, jak jsi se napriklad hned do Jardy pustila, aniz by jsi si sla pro kafco, popremyslela nad veci a uklidnila svoji mysl. Naopak Jarda je tady ten, kdo ti rekl jeho nazor v uplnem klidu a pohode, sama jsi preci rekla, ze rici svuj nazor se ma, ja to take tvrdim, ale take tvrdim, ze vsechno, co clovek rekne, by si mel alespon dvakrat promyslet, protoze napriklad ukradene veci se daji vratit zpatky, aniz by to nekdo zaregistroval, ale vyslovena slova se uz vymazat nedaji. Navic te zadny uchyl nenapadl, to byl jen vyplod tve fantasie aby te zacali ostatni litovat a ochranovat. Lhat se nema. Navic si tvy rodice delali velke starosti, ale to byl tvuj umysl. Pohadala jsi se s nimi predtim a nevedela jak se jim omluvit? Takze proto jsi si vymyslela to prepadeni a oni ti to snedli i s navnadou. Klobouk dolu. Ver mi, nic nepujde snas, kdyz toho sveho "dablika" nebudes umet ovladnout. Ano, je spravne se s tim smirit, ale je dulezite mit kontrolu nad timto fenomenem. Mas pravdu, kdazdy je trochu sobecky, lehkomyslny atd, ale byt zly je mnohem horsi nez vsechno ostatni. Neboj, nejsem svata, take mam sve nalady, ale to uz vsichni vidi a nechaji mne na pokoji, protoze ja sama nevyhledavam v techcto situacich blizkost nekoho, prave proto, abych nikomu svymi slovy neublizila. Sama nemam rada, kdyz se mnou nekdo ve vzteku mluvi. Jsem zastancem jednoho dobreho Motta:" Nedej druhym, co sam nemas rad!" a dalsi je " Vse co delas se ti jednou vrati jako bumerang nazpet, je jen otazka, umis ten bumerang chytnout tak aby ti neusekl ruku? " Vim, ze se ted do mne pustis, ale me to nerozhodi, naopak, usmivam se nad tvoji naivitou, je videt, ze jeste moc zkusenosti nemas, ale to je v poradku, chybama se clovek uci a proto jsou na svete lide jako ja, ti, kteri se snazi tu rovnovahu udrzet a nebo ji vratit zpatky. Ver mi, obcas to vubec neni jednoduche, to je uklizeni bytu proti tomu hracka. Ja si treba uklizenim domu cistim hlavu od spatnych myslenek. Dam ti jednu radu, nez na toto vsechno odpovis, zajdi si udelat kafco, nebo cajik, jestli kouris, jdi si zakourit a odpovez az prijdes zpatky po par minutach. Sama zjistis, ze odpovis neco uplne jineho, nez jsi chtela odpovedet hned. Preji ti hezky den bez nasili, zla, vzteku a hlavne lzi. Michi
Marianna
Re: Jarda
2. 11. 2007 [8:37]

Tím, že rány, které ti ostatní uštědří nebudeš vracet, násilí ze světa nevymažeš. Spíš ho v tom budeš podporovat. Akorát sebe zničíš. A to je největší hřích.
Marianna
Dodatek
2. 11. 2007 [8:33]

Takže celý život raději propracuješ, než aby si se snažil, abys byl šťastný? Já śe šťastnou stávám. Mám úžasnou práci, úžasné přátele a úžasnou rodinu, ale také na ně někdy vyjedu, když se mi něco neíbí. Použiji zlost, vztek, náladovost, sobeckost. I když bych se pro ostatní rozkrájela, pořád jsou ostatní jen součástí mě samotné. Jsem líná, když chci. Neuklidím třeba byt, protože mám možnost udělat něco jiného, co mě baví. Takhle budeš akorát přicházet o možnosti být šťastný. Ale jestli jsi spokojený s tím, že MUSÍŠ jít okopat záhon, tak prosím.
Marianna
RE: Jarda
2. 11. 2007 [8:28]

A nebo se taky může stát, že ho tím usadíš. Tady neexistují žádná %. Tohle si nevymýšlej. Jen pro upřesnění: Takže tehdy, když mě napadl úchyl jsem se neměla bránit a nechat ho? Říct mu: Co to děláš? a dál nebojovat, jelikož tak by jsme se prali do smrti? Tím, že potlačuješ sám sebe, nikdy nedojdeš osvícení a nikdy nebudeš tak šťastný, jak Bůch chce.
Jarda
re:
1. 11. 2007 [18:39]

Jinak já svoje špatný já potlačuju jak to jen jde. Přece nebudu línej a říkat si mě se nechce např. zrýt záhon když můžu jednoduše vstát a udělat to ;-)
Jarda
re:Marianna
1. 11. 2007 [18:33]

Myslíš to asi dobře ale mlácení se mi nezdá jako dobrej příklad. Když ránu někomu oplatíš na 90 % ti ji taky oplatí a takhle se budete pořád mydlit. Ale když mu to neoplatíš a zeptáš se co to jako mělo být ? Přetrhneš řetěz a máš klid a nebo taky ne protože to útočníkovi může dodat sebevědomí...
Marianna
Re: Všichni
1. 11. 2007 [14:02]

Nikdo nemůže být ani zlý ani dobrý. Každý má tu svojí odvrácenou stránku. Když jí přijmeme, všechno půjde snáž. Já jsem se dlouho se svým "ďáblíkem" nemohla smířit, ale přece jen jsem ho přijala jako součást mého Já. Bůh neměl čas na stvoření nikoho, ale někoho. A nikdo na světě si nejsou stejní. Přece jen ta naše odvrácená stránka je k něčemu dobrá. Když vás někdo napadne, necháte ho? Správně bychom se neměli nechat a bránit se. Když nás někdo bije, skrčíme se a necháme ho? Ne, snažíme mu jednu vrazit také a k tomuhle je ta naše odvrácená stránka dobrá. Každý je alespoň trochu sobecký, trochu, zlý, trochu lehkomyslný v některých situacích. To bychom jinak nebyli my. Nesnažte se svou zápornou stránku potlačit. Nebylo by to dobře.
Sylvie
Člověk
26. 10. 2007 [6:08]

To co je v člověku se ukáže v těch nejhorších chvílích. Z napohled bojácného se může vyklubat hrdina a ze siláka nebo spořádaného člověka srab. To jaký člověk je vystihuje film Musíme si pomáhat.
Julie
Dávám zapravdu Marianně
23. 10. 2007 [7:52]

Přesně - člověk má dvě bytosti uvnitř sebe. Tu zlou nechce moc vystavovat na oči druhých. Nechce jim ublížit. Ale stačí, aby se rozhněval a už to není on. Nekontrolovatelně udělá cokoliv aby pocítil duševní úlevu. Ta dobrá tvář si to potom vyčítá a duševně se ničí. Na to vylézá už jen ta zlá tvář člověka. Ti, kteří se ovládnout dokážou, tak jsou dobrými lidmi. Ale je jich velmi málo. Čas jde dál a s ním i nové věci, které z člověka dělají línou a závistivou "zvěř". I když zvířata jsou mnohdy spořádanější. Musím přiznat, že ani já se někdy neudržím a udělám nebo řeknu to, co nechci a hned na to toho lituji. Člověk dělá hodně věcí pro prospěch svého já, ale nemyslí přitom na ostatní. Asi bychom se nad sebou měli zamyslet.
Julie
To sape
23. 10. 2007 [7:45]

Nevím, jestli zážitkem z dětství. Aspoň si na nic nepamatuji. Takže nemůžu ani vědět, jestli z minulého života. Mám trochu obavy je zjistit. Ty znáš své minulé životy? Jinak je to běžný strach. Ale přímo až panický. Že víš, že tohle ti nějak ublíží. Ne že si řekneš..."tam je tma, tam nepůjdu, protože se tmy bojím". Ne, ty si řekneš "tam je tma, někdo tam je, nesmím tam, jinak mi to ublíží". A pak máš chuť utíkat pryč a křičet dokud ti někdo nepřijde na pomoc a nepocítíš bezpečí.
Jarda
re:Marianna
22. 10. 2007 [18:10]

Konečně někdo s kým můžu souhlasit. Je pravda že když vidíme hodně zla a jeho následky tak si řekneme tohle dělat nebudu.A posune se rychleji v před protože bude vědět např. proč nebýt škodolibej Ale toho zla je kolem nás trochu moc. A co je nadpřirozené? Jak název napovídá je to něco s čím se zřídka kdy setkáme a člověk ani vědec není schopen ten jev racionálně vysvětlit.
Marianna
Nadpřirozenost
22. 10. 2007 [14:30]

Bylo by mě zajímalo, kdo vymyslel název nadpřirozené. Co je na tom nadpřirozené?
Marianna
Rovnováha
22. 10. 2007 [14:28]

Kdybychom nepřišli do styku s ničím zlým, nepodařilo by se nám najít vlastní já. Každý má tu špatnou i dobrou stránku a kdo říká že ne, měl by se nad sebou zamyslet. Přemýšleli jste někdy nad tím kdo je to člověk? A co je to lidskost? Chovej se lidštěji, slyším. (tzn. chovej se hůř než zvíře).
Jarda
re:
19. 10. 2007 [16:16]

když tady všichni píšeme jak jsou lidi špatný tak to napravíme, ne? Alespoň u sebe ;-)
sape
Julie
19. 10. 2007 [15:09]

mas na mysli normalny bezny strach alebo neobvykly pocit odpudivosti v 2 pripade to moze byt sposobene zazotkom z dectva alebo z minuleho zivota
iv
Clovek
19. 10. 2007 [6:11]

Jediny zlo na svete je clovek.Jen clovek je schopnej takovych veci,kezby byli upiri cokoliv nadpozemskeho na co by se to dalo svest.Bohuzel demoni,dabel nic takoveho neni jak vse dobre tak vse zle je CLOVEK,ten rozhoduje v co se podvoli.
Julie
Sylvie
15. 10. 2007 [19:25]

Taky si myslím. Podle mě nechtějí, abychom něco poznali. Buď jim to povaha nedovoluje a chtějí mít toto tajemství jen pro sebe a nebo nechtějí, aby nastal panický strach. Jsou to jen polemiky, ale někd ta pravda bude. Ten farář taky dvakrát ochotný nebyl, ale nijak zvlášť se nevyptával a ani to asi nechtěl řešit. Donesl svěcenou vodu a řekl co a jak a konec.
Sylvie
Julie
15. 10. 2007 [16:57]

Církev je zvláštní. Když věří v boha nemůžou zpochybňovat nadpřirozeno a zázraky. A jedno jaká církev to je. No podle mého ví něco co mi ostatní ne a mají nějakou třináctou komnatu do které nikoho nepustí.A máš štěstí že tvůj pan farář je člověk na svém místě.
Julie
Sylvie
15. 10. 2007 [11:56]

Církev někdy nechápu (nechci se tím ale nikoho dotknout - nemyslím to ve zlém). Nadpřirozeno podle nich neexistuje? To mi nedává vysvětlení a ani pochopení, protože to jsou lidé, kteří žijí svým duchovnem! Někým asi nadpřirozeným, o kterém nevědí, jestli existuje nebo ne! Všechno tohle jsou spory! A nebo pan farář není takový věřící, jaký má být poctivý farář. a nebo je v jiné církvi, která by toto neumožňovala. Vím to proto, protože když jsem měla potíže, tak sám farář (i když jsem nevěřící) mi poskytl svěcenou vodu a řekl, co na to platí a co mám udělat. Věřil na všechno nadpřirozeno. Proto nechápu, proč řekl, že nadpřirozené věci neexistují. I přece oblečení, které na sobě mají duchové. Věci, které s sebou vláčou...ty přece taky jsou vidět a existují.
Julie
sape
15. 10. 2007 [10:13]

Myslíš tedy, že upíři existují? V dávných dobách jimi opravdu bývali tyrani a nebo lidé, kteří si nebyli jistí kým doopravdy jsou. Proč se ale někteří rodí s chutí po krvi a hlavně s vystouplými špičáky? Mám někdy opravdu strach si něco přečíst. Sice mám chuť si zajít do knihovny a prostudovat všechno okolo duchovna nebo vampirismu, ale strach mi to nedovoluje, protože si myslím, že když na něco hodně myslíme nebo se tím zabýváme, naše psychika buď začne blbnou a nebo se kolem nás začnou dít nepředstavitelné věci a ono nás to bude vyhledávat na každém kroku.
Sylvie
Knihy
13. 10. 2007 [18:06]

Jsou prastaré knihy ve kterých se píše o různých věcech. Tyto knihy jsou ukryty a nikdo neví kde. Vždyť i Hitler pátral po Necronomiconu a jiných. Člověk neví a vědět by neměl co vše je kolem něj. Například náš pan farář mi řekl že nadpřirozené věci neexistují ale proč má i v dnešní době církev exorcisty?
sape
julie
12. 10. 2007 [19:28]

Lesy su plne havedy ci us americanov alebo vlkodlakou
sape
aam
12. 10. 2007 [19:26]

no upiri su casto zobrazovany ako bytosti zo zubami co piju krv aj v kronykach nechcem sa zastavat filmov no podla mna existuje hmotny aj energeticky vampirizmus Julie: no mna duchova a vampirizmus rozne zaujmaju a ked ty naskakuje husia koza pri nektorich clankoch alebo videach ci filmoch to je normalne my ludia sa bojima toho cim si nzme isty aj ked sme obcas mnohokrat horsi nez vsetci upiri vlkodlaci aj duchovia dokopi
Julie
Sylvie
8. 10. 2007 [13:38]

Myslím, že ne, aspoň jsem se nikdy tím moc nezabývala. Spíš mám už od mala hrůzu z upírů a poltergeistu (nevím, jak se to píše, tak se omlouvám za pravopis). Spíš z toho, co čtu nebo slýchávám, mě zajímá, jestli opravdu něco dalšího kolem nás žije kromě duchů atd... Hlavně v lesích a ve tmě - jeskyně, bunkry, zchátraliny... Ale je jasné, že nejhoršími bytostmi jsme my lidé. Každý má v sobě ještě "někoho". Když se neovládne, dokáže udělat druhým i to, co zvířata nedokáží.
Klerik
hmm
3. 10. 2007 [21:28]

No meli byste asi pochopit ze zle bytosti hlavne prebivaji v nas lidech
Sylvie
Julii
1. 10. 2007 [15:09]

A ty jsi už něco takového viděla?
Julie
To Sylvie
1. 10. 2007 [12:53]

Nikdo nemůžeme vědět, co kolem nás žije a hlavně v lesích.
Jarda
re:
9. 09. 2007 [14:57]

no já nevim mě se to nějak nezdá
Sylvie
upíři a vlkodlaci
8. 09. 2007 [18:09]

Je to šest let co jsme s mím přítelem(jeho povolání veterinář) jeli z dovolené v chorvatsku. Řekli jsme si že si uděláme zajížďku přes bosnu. Jeli jsme v noci a měsíc krásně svítil. Cesta byla velmi dobře osvětlená a vedla lesem. Ale najednou nám do cesty vběhlo do cesty a zůstalo to stát uprostřed silnice. Nejdřív nás napadlo že je to nějaký řidič ale vůbec to nevipadalo jak člověk. Bylo to vysoké tak 180cm ,mírně shrbené a krátké tlapy. Nohy připomýnaly spíš běhy psa. Jen se to na nás otočilo a rychle to zmyzelo na druhé straně v lese. Co to bylo to nevíme.
Michi
re:Andy
31. 08. 2007 [19:13]

Ahojky Andy! Ne nadarmo se rika, ze vyjimka potvrzuje pravidlo. Muj manzel nema se svoji matkou dikybohu nic stejneho. Lepsiho chlapa jsem si nemohla prat a uz jsme spolu nejaky ten rok.
Julie
Lidé
28. 08. 2007 [8:58]

Myslím, že máte všichni pravdu. Jen lidé dokáží zničit život druhým. Ani se nedivím, že se hodně lidí začíná uchylovat k duchovnu a zkouší neřešit realitu. Věříte ale někdo na historické legendy? Podle důkazů totiž upíři existovali. Můžou to být zmutovaní lidé nebo ti, kteří chtějí být jen zajímaví a tak si nechají udělat plastiku zubů atd...? Je jich totiž hodně. V dávných dobách ale tito lidé taky existovali. Byli to ale lidé? A co ti, kteří chodili na transfúze a potom utekli a už je nikdo nenašel? Přitom o nich ani záznam nebyl? Stránek o upírech atd...je opravdu nespočetně. Až to děsí. Jenže...je to jen upoutání pozornosti a nebo hořká realita? Upíři jsou ti hlavní, kdo mě děsí nejvíce. Od mala mám o nich sny a ne zrovna dobré. Takže raději ani žádné stránky nenavštívím, abych se dověděla více.
Esque
re:Alis DeFile
23. 08. 2007 [21:49]

Hmm... S těmi obchodními centry souhlasím... Jinak co se týče těch zlých bytostí, když si projedete internet, určitě narazíte na stránky věnované upírům, vlkodlakům... Některé jsou opravdu zajímavé, stačí jen trochu pátrat.
Alis DeFile
Ano avšak ne jako ve filmu
21. 08. 2007 [9:29]

Protože "normální" lidé potřebují vše podat tzv. "polopatě", začali se temné bytosti jako např. upíři zobrazovat se zuby a s temným zevnějškem - aby se živil strach lidí. Ve skoutečnosti jde o bytosti, které z lidí nesají krev ale ŽIVOTNÍ ENERGII a jsou nehmotné. Lze se jim bránit ale pokud k tomu nemáte důvod, je lépe je vůbec nevyhledávat. Existují i samozřejmě i lidští upíři kteří opět sají životní energii (krev=život - proto se říká krev). Někteří to dělají nevědomky, jiní naprosto vědomě. Myslím že jde o nějaké zatížení z minulé inkarnace. Určitě jste se už někdy setkali s člověkem, s kterým když jste se rozloučili byli jste bez energie. Myslím že novodobým eneregtickým upírem jsou obchodní centra a hypermarkety...
Andy
re
20. 08. 2007 [22:51]

Jelikož jsem byla okolnostma donucena vyhazovat pár duchů z domu.Tak si stojím za názorem,že zlého člověka se zbavíte snáze.Pokud se nemůžete zbavit zlých lidí ze svého okolí tak mám jednoduchý návod: vymažte je ze své mysli.Ať vám působí sebevětší problémy nemyslete na ně a oni z vašeho života odejdou.
Andy
re:Michi
20. 08. 2007 [22:44]

Jednoduchý řešení stačí vyměnit manžela.Ze začátku jsem taky nadávala na tchýni až s léty jsem pochopila,že jablko nepadlo daleko od stromu.
markca11
pš!
17. 08. 2007 [23:31]

Podle mě nejhorší bytosti sme mi lidé !
Jarda
Vstávat !!!
15. 08. 2007 [21:51]

Lidi nespěte pište pište ...
Michi
re:
13. 08. 2007 [16:04]

Zle bytosti existuji a to na 100%, ja sama vypadam jako upir, nechala jsem si udelat upiri zuby a vypada to dost dobre, kdyz se usmeji, ale ted beze srandy. V televizi dost casto prehaneji a navic to musi udelat hrozne strasidelne. Jen od techto bytosti si clovek muze rychle pomoci, podle meho nazoru a i zkusenosti jsou horsi lide. Proc? Protoze tyto zle bytosti se daji poslat pryc - nazpet odkud prisly, ale s lidma to neni tak jednoduche, kdyz se jich clovek zbavi, tak je z toho vrazda. Mam bohuzel takoveho lidskeho upira v rodine meho manzela - tchyne, je to tak hrozne zly clovek (opravdu dracice prvni tridy), az to neni hezke. Obcas se ptam, proc zrovna ja musim mit v rodine hodne takovych lidi. Takze, rada pro vsechny, varujte se radeji zlych lidi, jsou stokrat horsi nez vsechny nadprirozene zle bytosti.