Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

Nove jmeno
Ahojky vsichi! Jiz jsme se tady setkali s podobnymi nazory, ze "BUH" je az prehnane fanticke, plne neprimereneho respektu, a podobne. Je pravda, ze spusta lidi na teto planete si pri pomysleni na "toho nahore" predstavi obrovsky oblicej na obloze starsiho sedovlaseho a sedovouseho pana, ktery se na nas diva dolu. Myslim, ze by jsme si ho - My tady v nasem foru - mohli nejak jinak pojmenovat. Napiste vase nazory, jak si toho nekoho predstavujete a jake by jste mu dali jmeno. Michi

Vydáno:   13. 11. 2007 [21:22]

Přečetlo:  1261 čtenářů
Autor (vložil): Michi



Dotaz
Boží jméno?
2. 10. 2009 [14:54]

Bůh se jmenuje Láska. Pouze?
Bůh se jmenuje Naděje. Pouze?
Bůh se jmenuje Cesta. Pouze?
Jak dlouho bychom takhle mohli pokračovat?
Nezdá se vám také hodno boží moudrosti to, že sám sebe pojmenoval Jsem Který Jsem? Nebo chcete opravdu vymyslet něco moudřejšího?
Věra
Bůh
15. 02. 2009 [20:26]

je pro mne nejvyšší skutečností, protože to je jedna polovina boha v našich životech, která se hiearchicky promítá v lidských hodnotách až k těm nejjemnějším energiím, nejčistčím skutkům, to je různá služba lidstvu. Druhá polovina boha je staticky živá a je podkladem všeho živého je to ta nejjemnější energie, která je základem, čisté vědomí.Jelikož člověk je stvořen k obrazu božímu, má v sobě vše od nejvyššího stvořitele už dané a záleží jen na tom jak rozumí životu to znamená především sám sobě.
Julie
Marianna
27. 01. 2009 [15:10]

Souhlasím s Taliesinem. Pokud se ale jedná o jméno pro Boha, tak ať každý jemu říkáme jakkoli, pořád bude nazýván "bohem", protože takto ho zná celý svět. Bohů je spousta. Každý z nich má své jméno. Stejně tak jako např. staří Egypťané nazývali každého boha jinak, nebo dokonce bohem nazývali sami sebe, i tak ale když se řekne Bůh, jedná se o toho nejvyššího. Ať má jméno jakékoli.
Taliesin
Bůh
3. 01. 2009 [21:29]

Bůh není někde v oblacích a ani nás nepozoruje co děláme dobře či ne. Každý z nás je svým způsobem bůh kterého nosí v sobě, a záleží jen na něm samotným jak s tímto naloží. Každý jsme odpovědný za své činy, každý z nás vytváří svoji vlastní budoucnost. Ať je člověk jakýkoliv stejně se navrátí k té právé podstatě na zemi je jen na nás jak dlouho to bude trvat a jak moc každý z nás bude pracovat na svém duchovní růstu, vše je v nás....
Marianna
Ahojky
25. 02. 2008 [9:25]

Slovo bůh je věčné? Opravdu? Jak si můžeš být tak jistá? Myslím, že není špatné, dát jméno "Bohu". Každý si ho může pojmenovat jinak, každý ho i vidí a cítí jinak. Ale je dobré vědět, o čem mluvíme. Svoje jméno pro motlitby můžete mít jiné, ale tady by se to docela hodilo. Kabala má nespočet jmen pro Boha. Ale je fakt, že se stejně nedomluvíme na jednom jménu. Tak já navrhuju .... je to těžké, promyslím si to.
Julie
Re
3. 12. 2007 [9:31]

Nejsem věřící, ale "on" je v nás. Podle toho si myslím, že my jsme moc sebe samých. My rozhodujeme co máme udělat. My rozhodujeme jak se chovat. Podle toho se budou i druzí chovat k nám. Jen musíme mít pocit bezpečí a že někdo s námi je. Je to naše nitro. Jen někdy nechápu, proč když si něco přeju, hned to přijde. Aspoň to tak bývalo hodně roků.Denně. Proto nevím, komu dát jméno a jaké. Slovo "Bůh" je věčné.
Jarda
re:citron
30. 11. 2007 [16:04]

to má být alternativní jméno abychom věděli o čem je řeč
Citron
re
30. 11. 2007 [12:19]

Nedavejme "bohovi" jmeno.On je vsude.Nepotrebuje jmeno.Staci ze vime ze je kolem nas.Podle me se jmenuje "buh" jen proto aby se lide meli k cemu modlit :-) .. ale proc se knemu modlit?Proc hledat stesti a odpusteni v modlitbach.Lide musi zacit u sebe, protoze i vnich je kousek boha a dokud se nezmenime my nezmeni se ani on;)
sape
rere
14. 11. 2007 [16:28]

bigboss :-D
Jarda
re:
14. 11. 2007 [7:04]

co třeba šéf je to neutrální slovo, někde jsem narazil na slovo absolutno