Diskusní fórum

- Volnomyšlenkáři -

Být normální??
Co to je? Existuje tento pojem vubec nebo si to jen namlouvame??

Vydáno:   28. 11. 2007 [0:13]

Přečetlo:  1316 čtenářů
Autor (vložil): Klerik



Janator
Všem
1. 08. 2010 [1:31]

Kdo z vás dokáže definovat slovo normální, normálnost? Myslím si, že je definovatelné, ale otázka, která už byla položena zní: Co je to slovo normální? Kdo z vás to ví? Stejně jako je pro nás tady na zemi většina věcích normálních, může být pro jiné nenormální.
Jelitko
blazen?
1. 04. 2010 [12:17]

jeden mladik,ktereho dobre znam,jednou rano rekl,ze v noci videl andeli,jak prisli k nemu a mluvili s nim.Jeho bratr a rodice,zavolali "chytrejsi"zname kteri pry tomu rozumi a mileho mladika vrzli do blazince.Toto se stalo pred asi 20 -ti lety a do ted je tento muz v blazinci a je z nej opravdu blazen.Tohle se stat tak ted,co mam lepsi zkusenosti,tak si s nim pujdu popovidat sama.Myslim,ze ten blazinec zaslouzili spis ti co ho tam dali.
Upozornuji,ze tato zkutecnost se stala mimo CR,ja ziji v cizine.
Klerik
re: Jarda
29. 03. 2010 [23:37]

Souhlasím a soucítím s tebou
Jarda
re:
27. 03. 2010 [22:01]

U mě být normální znamená přetvařovat se. Přetvařovat se tak abych nebyl takový jaký doopravdy jsem, ale tak takový jaký někdo chce abych byl. Mám nutkání vypadat normálně protože mě tak rodiče vychovali a mám strach aby mě okolí bralo mezi sebe, jenže být "normální" je hrozně omezující a vyčerpávající, poslední dobou přemýšlím, že budu sám sebou a vykašlu se na to co by si o mně ostatní mohli myslet.
Vilma
Domněnka
25. 03. 2010 [21:03]

Řekla bych, že kdo se tím bude intenzivně zabývat, ten brzo normální být přestane. Lidem by bylo nejlíp, kdyby je nikdo nemohl škatulkovat a posuzovat. Myslím, že bez kritiky a puntičkářských rad by bláznů výrazně ubylo.
Michi
kostel
4. 10. 2009 [12:26]

Jsou lide, kteri potrebuji kostel na to, aby nasli klid, potrebuji jit do kostela, protoze veri, ze jen tam se mohou setkat s bohem, nevedi, ze s nim muzou mluvit kdekoliv a kdykoliv, ale proto je i vira a cirkve dobra, je dobra pro ty, kteri neumi to co jini a nechteji ani nic takoveho umet, spolehaji se na cirkev a ziji pro ni a je to tak dobre. vsechno ma svuj duvod.
Berush
What?
4. 05. 2009 [21:05]

Myslím že pojem normální si každý přizpůsobuje podle sebe. dětem v africe připadá normální zabíjení, nám to připadá nenormální. A kdo vlastně určuje co je normální a co ne? Myslím že tohle nejde posoudit
Werika
Vezmi si to tak
31. 10. 2008 [18:56]

Taky už jsem uvažovala nad tím, co je to normální. Pořád někomu říkáme:Ty nejsi normální, ale normální, to je pro každého něco jiného. Pro jednoho je třeba normální věc napsat knihu, a pro někoho to normální není. Každý je jiný. jenom zákony nám ukazují určité normální a nenormální věci. Jinak je to čistě osobní.
Klerik
re:Nogare
31. 08. 2008 [20:12]

ano ale tohle je nase prirozenost rozvoj. Jsme zvedavi a chceme vedet porad vic a vic je to v DNA
Věra
Být normální
4. 08. 2008 [20:45]

Být noérmální podle mne je se pohybovat v určité normě v mezích zákona. Být normální sám pro sebe je být v souladu se svým srdcem to znamená být vyrovnán.
markca11
normální ??
7. 03. 2008 [23:26]

Myslím že z celého lidstva nejni nikdo normální i u toho odkoho to čekáme se najde okamžik kdy se zamyslíme jestli nejste blázen . . . Ale když to tak schrnem co je vlastně dnes normální ??? Když děláme to co lidi od nás čekaj ? Nebo když posloucháme muziku jen proto že zrovna frčí ?
Nogare
Být normální...
18. 02. 2008 [20:52]

Normální byli podle mě lidé dávno před technickou revolucí.Možná že jste si všimli že lidi začínaji čim dál víc bláznit.Normální by podle mě bylo žít v souladu s přírodou, se Zemí jenomže my jí likvidujem...
Kyoutosan
Co je normální?
16. 01. 2008 [19:47]

Vskutku, slovo normální je jenom pojmem, ovšem má svůj význam v tomto světě-a ne pozitivní. Za normální je považováno to, co je uznáváno velkou částí společnosti. Společnost ale z mého úhlu pohledu není normální, protože dělá věci, které jsou směšné- lidé žijí pro peníze, "tříbí" své chování a chodí "dobře" oblečení, ale sami sebe tím omezují, protože tak stanovují jistá pravidla. Podle mne je normální takováto pravidla nedodržovat a tudíž žít RADOSTNĚ! Blázni jsou mnohem "normálnější" než ti, co jsou "normální"...blázni ví, jaké to je ŽÍT. A "normální" lidé jsou nenormální, protože na takovouto věc ještě nepřišli:-)
Klerik
Re:Julie
5. 01. 2008 [22:53]

Ano vše je jedinečné z jistého úhlu pohledu :))
Julie
Klerik
5. 01. 2008 [14:09]

Nechápeš. Divíš se? Aspoň vidíš, že každý pojem normální bere z jiného pohledu. Je to jen slovo. Vše je jedinečné. I když říkáme normální.
Jarda
re: klerik
15. 12. 2007 [13:51]

já se nestačím divit to je snad můj první příspěvek který jsi nezkritizoval :-)
Klerik
Re:Jarda
14. 12. 2007 [16:17]

:D uz zase ty ?! LOL Hmm no nevim nevim porad to ctu ale nic co bych ti mohl vytknou tu neni. A pojmute je to velice dobre. Poukazujes dalsi pohled na toto tema , takze nemuzu nic jeneho delat nez te pochvalit, protoze tohle je poprve uplna odpoved z jisteho pohledu na moje tema
Jarda
re:
14. 12. 2007 [10:37]

Být normální je strašná nuda :-D Být normální znamená chovat se stejně jako dalších 9 milionů lidí v téhle zemi. (9 proto, že 1 milion je nějakým způsobem nenormální) No není to nuda ? Všichni jsou oblečení podle toho co se nosí, všichni se nechávají zmanipulovat reklamama, kterých je v televizi pomalu víc než filmů a všichni se neodváží udělat něco "nenormálního" protože by byli nenormální a každý by je měl za blázna a tím by je normální lidi odmítli a museli by se přátelit s nenormálními lidmi, kterých není zas tolik. A hodně lidí dělá utajovaně něco co jejich okolí považuje za nenormálního, jenže oni sami často taky dělají něco takovýho. Takže když to shrnu lidé žijí a jednají podle toho jak to od nich očekávájí všichni ostatní. Pro Klerika: já ted o tebe očekávám že mi to celý zkritizuješ
Klerik
jj :D
12. 12. 2007 [16:26]

Julie dobre a spatne veci to neouvisi s tim byt normalni ,ale chapu co tim myslis a Grush Jestlize ma otazka zbytecna je tak tva odpoved je jeste zbytecnejsi (zbytecne veci jsou ty ktere povazujeme za rutinu ,ale pro nekoho to nemusi byt az tak jasne "bohaty se nestara o to jestli si bude moct koupit auto" jinak s vami plne souhlasim. Pravi vyznam slova normalni neexistuje
Julie
Nikdo není normální
4. 12. 2007 [12:39]

Nevěřím, že je někdo normální. Normální je jen pojem, jak už zde bylo "vysvětleno". Kdyby třeba někdo si říkal normální, tak proč by tedy dělal špatné věci? A proč se říká, že věřící nejsou normální? Dělají špatné věci nebo dobré? Nikdo není normální. Každý je jedinečný.
Grush
Tak dnes pro změnu
30. 11. 2007 [23:41]

méně vážně. Ty nejsi normální? No tak potom nemůžeš pochopit pojem normálnosti. Pakliže však jsi normální, pak víš o čem to je a tvá otázka je zbytečná. :-)