Diskusní fórum

- Volnomyšlenkáři -

Mysl
Co je to mysl? Z ceho se zklada?...

Vydáno:   16. 01. 2008 [23:24]

Přečetlo:  1289 čtenářů
Autor (vložil): Klerik



Makyna
´=
7. 12. 2008 [22:17]

Souhlasím s Věrkou.
Věra
mysl
4. 09. 2008 [17:15]

Ještě bych chtěla říci, že jednotná mysl ve světě, je vlastně ředitelem světa, Co do ní vložíme to tam převládá.Podívejme se na dění ve světě a budeme vědět co převládá v jednotné mysli.
Klerik
hmm
31. 08. 2008 [20:17]

Neni zajimave ze myslici organ se snazi sam sebe pochopit? Co kdyby to nekdo dokazal? Co by bylo? Jde to vubec? Chtelo by to novy uhel pohledu ale k tomu je treba budto mimozemstan nebo mozna by stacila umela inteligence ktera by nam rekla svuj nazor
Věra
Mysl
4. 08. 2008 [20:40]

Mysl je souhrnem všech našich myšlenek i těch dávno zapomenutých.Mysl je v podstatě inteligentní energií.Potom existuje kosmická mysl neboli jednota,která ovlivňuje náš svět.
tyna
co je to mysl?
25. 06. 2008 [14:17]

je to sled myšlenek
Klerik
re:Azirin
16. 05. 2008 [22:32]

ano duse je jenom energie a mozek je jen prostredek
Azirin
2klerik
2. 04. 2008 [18:16]

tedy podle tvého vztahu duše bez mozku nemůže myslet.
Klerik
Re:Azirin
25. 03. 2008 [12:52]

duše + mozek = mysl nebo-li duše a mozek jedno jsou
Klerik
Re: kotatko9
25. 03. 2008 [12:50]

Ja myslim ze na tuhle otazku jsem odpovedel, ale pokud jsi to prehledl tak ti rad otazku zvlast odpovim. Mysl je silnesi nez telo. Muj nazor zotpovida vetsinu neznamich takze proc ne. Jina dimenze? hmm :D jo to bych taky rad vedel. Precti si pozorne vsechny moje odpovedi a uvis.
kotatko9
kotatko9
19. 03. 2008 [22:13]

teda lidi... parádní dialog:) No já myslím, že mysl je část naší osobnosti(duše), která v našem světě existuje prostřednictvím našeho těla, respektive mozku a nepotřebuju k tomu žádnou jinou dimenzi. Nedokážu si ale představit, že až moje tělo jednou přestane fungovat, tak že přestane existovat i moje duše. Netroufám si vymýšlet nejaké další teorie o tom, co bude dál, protože na takové terie nemám dost relevantních informací. Rád bych se zeptal Klerika: Proč si myslíš, že duše existuje někde jinde, než mysl? Co je ta tvoje "jiná dimenze"?
Azirin
Proč by ne,
15. 03. 2008 [20:07]

ovšem koukám že píšeš "Ovladani-duse z jine dimenze a auto-mozek". Avšak téma je - mysl.
Klerik
jo ale
8. 03. 2008 [22:30]

hmm predstav si auto na dalkove ovladani. Ovladani-duse z jine dimenze a auto-mozek. Ovladacem muzeme ovladat auto jenom tak , jak to auto je prizpusobeno (jake ma moznosti). A to auto se muze poskodit, rozbit ,nebo kdyz nebude napajen tak nepojede ,nebo kdyz bude mit napajini priliz velke tak se poskodi,kdyz ho potka jine auto tak ho muze spravit... Tohle je na hranici naseho chapani ,takze doufam ze se mi to podarilo aspon trochu vysvetlit.
Azirin
Dobře,
1. 03. 2008 [10:28]

je to napsáno zajímavě, ale jsou to jen tvoje představy a z nich vycházející úsudky. Mysl je schopna úžasných věcí, což ví každý kdo si někdy dal houbičky nebo jiný halucinogen měnící poměry na membránách a nervových synapsích buněk mozku. To zjevně ukazuje že je mysl snadno ovlivnitelná hmatatelnými vlivy, spíš má tedy povahu materiální než nehmotnou nebo "jinodimenzionální". Co?
Klerik
ehm
12. 02. 2008 [20:02]

Az tak technichnicky. Predstav si dalkovi ovladac ktery je ve stejne dimenzi jako duse a auto na vysilacku ktery je v te nasi dimenzi. Takhle jsem to myslel.Podle me je duse napul v nasi dimenzi a napul v te jine. Samozrejme ze to nemuzu dokazat fyzicky ale takhle to vidim. Me se zdavaji divne sny ,nebo spise vydeni. Driv jsem nemel paru co to je ,ale ted jsi tohle troufam rict.Zda se me ze jsem v te jine dimenzi a jsem obkopen obrovskou tmou a nepredstavitelne velky prostorem ktery nejen vydim ale i citim a tlaci to na me ,jako by me to chtelo rozdrtit.Nejsem tam fyzicky ,ale asi jako nejaka energie nebo co. Pak se probudim celi spoceny a naprosto dezorientovany , toci jse mi hlava. Citim jse jako bych dobehl maraton .A nejlepsi je na tom ze dokazu ten pocit vyvolat.Mam take sny ktere se vazou na treba na budouci den a potom ,kdyz se probudim nevim jsetli jse to stalo nebo ne . Docela je zajimave ze to co jse mi zda se az moc podoba skutecnosti. Lide maji v sobe obrovskou energii .Nekteri lide prezijou nevilecitelnou nemoc ,nebo maratonec dobehne do cile a umre ,protoze jeho telo neni tak silne ,jako jeho mysl. Je spousta pripadu kdy u lidi prevlada sila mysli nad telem. Takovi Bruce Lee podle me zemrel na tohle. Co zase ja vim a co je potvrzeno ze lide maji v sobe jakou jsi silu "Bioenergii" ktera je naprosto univerzalni a kazdy jedinec ma urcitou kapacitu tehle energie.Mozek pry pracuje na jednickach a nulach takze to cos napsal je zkutecne. Jednomu ochrnutemu americanovi naimplatovali do mozku cip kterym ted dokaze ovladat skoro vsechnu elektroniku. No jo no zijeme ve svete bez hranic a omezeni ve svete ,kde je mozne vse. Neverim moc tomu sam co jsem napsal ,ale tak to citim
Azirin
No vidíš,
12. 02. 2008 [17:14]

hned vypadáš lidštěji. Děkuji ;-) Ale k tématu. Já si třeba myslím že mysl je souhrn elektro-bio-chemických procesů co se navenek jeví jako zdroj psychické a motorické aktivity. Vycházím prostě z podkladů, které lze ověřit a dokázat. Jakými konkrétními argumenty (tedy kromě domněnek a předpokladů) chceš podpořit kupříkladu své tvrzení že duše ovládá mozek z jiné dimenze? Nebo že v dimenzi kde duše přebývá nebude běh času tak jak jej známe?? A pro zpestření si můžeme představit myšlenkový experiment. Vezměme buňku mozku a nahraďme jí odpovídajícím mikroelektronickým obvodem (nemusí být digitální, může být analogový). Když si ověříme, že tato "náhražka" funguje, nahradíme další buňku. A pak další a další, až teoreticky můžeme nahradit celý mozek čistě technickým zařízením. Co bude v té chvíli myšlení, kde bude duše? ;-)
Klerik
Odpoved
10. 02. 2008 [21:54]

Mysl: Je duse a mozek. Mozek je ovladan dusi z jine dimenze. Z toho plyne ze duse muze mit neomezene moznosti a obrozkou spoustu energie. Mozek se deli na IQ , EQ (emocionalni inteligence) a smyslove organy (cich ,hmat atd.).Kdyz zemreme ,telo odumre a hnije (rozklada se). Duse se transformuje na jinou energetickou uroven. Pri narozeni je to obdobne. Ale porad me neni jasne to, ze kdyby clovek vytvoril umelou inteligneci ,tak nevim neumim si predstavit jak by to bylo. Pripada mi to az nemozne.Leda ze by na svete byla jaka si energie ktera se snazi vyrovnat ty ostatni v te dimenzi kde prebyva duse. Coz by tak mohlo byt. V te dimenzi kde duse prebyva nebude beh casu tak jak jej zname a bude tam nekonecny prostor ve kterem nebude nic nez cista enregie. Celi vesmir proste vsechna energie na svete musi mit nejakou stalou konstantu (protoze energie nevznikne a ani nezanikne). No vlastne vesmir je Perpetum-mobile. My nase vedomi je pohaneno dusi a my myslime mozkem. Podvedomi je dose ktera k nam tise promlouva. No nic doufam ze jsem naplnil tve ocekavani Azirine .
Klerik
Re:
10. 02. 2008 [21:26]

Kdyz napisi svuj nazor tak ten clovek ,ktery bude na toto tema regovat bude ovlivnen mim nazorem.Me nezajima nazor na moje teorie tak jako na ostatnich teorie.Chci aby lide kteri sem neco napsaly ,aby to bylo jen z jejich hlavy. Ale nuz dobra tak odpovim.
Azirin
Mysl je
6. 02. 2008 [18:55]

něco trochu jiného než dolování názorů na položenou otázku z jiných respondentů. Zkus se tentokráte přemoci a na otázku odpověz TY jako první, ať také konečně místo kritiky uděláš to co chceš od ostatních: konkrétní odpověď, na které je možno hledat jak její klady, tak její zápory! ;-)