Diskusní fórum

- Volnomyšlenkáři -

12.12.2012
No cet jsem toho hodne. Co bude ,co je pravdepodobne a co je skutecnosti. Mam hodne verzi ale jen jedna mi neda spat a je ne jen ze je zapsana v nekolika historickych knih svitku ale take videna na snimcich z teleskopu. A zacinam si myslet ze opravdu se neco blizi. Mayove neco predpovedeli a co predpovedeli tak se pravdepodobne stalo ale tedka jse jedna o konec kalendare o kterem je psano v mnoha kulturach. Historie je plna lzi, zkreslenosti, ale take i pravd. Co je pravda co ne? hmmm Co ja jsi myslim a jsem jsi den ode dne jistejsi ze se knam blizi planeta vetsi nez Jupiter a proleti mezi Zemi a Marsem. Rika se ji Nimbur. Ja tomu moc neveril ale kdyz i Egyptane o ni vedeli tak to nemuze byt uplna nahoda. Na internetu vysli snimky te planety. Nevim jestli jsou prave a take sprava od NASA ktera ty snimky poridila prava, kazdopadne prestala jsem k tomuto dale vyjadrovat. Proc?? Na jejich poslednich snimcich byla videt ruda koule a kolem ni byli mensi kulate skvrny jako nejake mesice. A s tech poslednich snimku bylo videt ze se k nam blizi obrovskou rychlosti. Co z toho pro nas plyne? Co udela obrovska planeta s obrovskou gravitaci s nasi planetou? Ale ona uz minimalne jednou v historii proletela kolem nas. Take je divne ze jeji elipsa vlastne vrcholi u nas a na druhe strane az daleko za nasi slunecnou soustavou. Otazkou je jak je mozne ze takhle obyha? Co je uprostred jejiho stredu epipsi? Zacinam toto tema protoze je tim nejzajimavejsim a nejaktualnejsim co nas muzna ceka? Tak piste sve nazory a informace at tomu prijdeme na kloub.

Vydáno:   25. 09. 2008 [1:37]

Přečetlo:  2000 čtenářů
Autor (vložil): Klerik



wowjirka2
takze
17. 03. 2010 [14:25]

takže si ymslim ze ta sázka je velká pohltí te peklo vojaku a pprovas ostatní ja nevim ocem tu mluvite etapa ja
nejsem vedec ja nevím?
lucasber
tak jak?...
31. 01. 2010 [13:18]

jj přesně tak...hodně nynějších máyů se vzteká, ptorože je lidé obvinují z konce světa, tak tomu ale podle nich není.
Konec v aztéckém kalendáři říká jenom to že skončí určité období, určitý věk a začne nový, je to něco jako středověk a novověk bo tak... ano něco se stane ale rozhodně nebude konec světa, dojde třeba ke změnám ve společnosti a tak, ale kalendář rozhodně nemluví o apokalypse
Marf
Yop
7. 10. 2009 [7:21]

No je fakt, že jsem už hodněkrát někde četl, že v toto datum by se neměl konat žádný konec světa, ale končí zde další éra v mayském kalendáři, což by mělo za následek spíš jen nějakou revoluci nebo nějaký úpadek, který by měl zasáhnout celé lidstvo. Tak se necháme překvapit!
Julie
Můj názor
6. 10. 2009 [11:20]

Bohužel co předpověděli Mayové, to vše se jako skládanka plní. Ale nejsem si jistá s tím datem. Podle mě nepůjde o katastrofu v tomto dni, ale spíš v tomto období. Země a Vesmír nás budou "bombardovat", ale ne najednou. Přijde toho více v různých etapách dnů, nocí a možná týdnů, pokud se toho někdo dožije. Raději na to nemyslet. Akorát byste se mohli přestat hádat a psát k tématu.
Marf
??
29. 09. 2009 [7:30]

No co k tomu říct, snad jen to že máš pravdu. Akorát bych chtěl uvést pár věci na pravou míru: 1. Já jsem žádný téma neukončoval a za 2. O tom, že ti co mají více škol a jsou chytřejší jsem také nic nepsal, protože s tím též nesouhlasím. I obyčejný člověk se základkou může psát normálně.
Marf
To all
16. 09. 2009 [13:51]

No především o té češtině: Ono psát nespisovně nebo slangově je jedna věc a psát s hrubkami nebo bez diakritiky je druhá. Ti co píšou bez diakritiky jsou zdegenerovaní z mobilů a neuvědomují si toho, že takhle táhnou český jazyk ke dnu. Nechápu jak někdo může napsat, že je to rychlejší, když stejně musí zmáčknout patřičnou klávesu ať je to "s" nebo "š". To není žádná výmluva a tito lidé jsou u mě barbaři a jen poukazují na to jaký mají IQ a dělají tak ostudu celému českému národu. Nějaký důvod ta škola asi měla nemyslíte? Zamyslete se nad tím!! A teď k tomu roku: 12.12.2012 se určitě nic nestane, protože Mayský kalendář končí až 21.12.2012 to jen tak k vysvětlení.
Jarda
re: Borlík
6. 09. 2009 [21:50]

jasně, že konec světa nebude 12.12.2012 dvanáctýho prostě nemám čas takže svět zničím třináctýho ;-D (jen vtip)
Borlík
blbost :)
4. 09. 2009 [20:35]

ale prd :) žádnej konec... nedávno sem ve špajzu našel konzervu, a ta má záruku do roku 2014 :) takže se nic nekoná
jirik
zdravím
26. 02. 2009 [20:19]

¨Podle mího názoru, to jeslti někdo píše spisově nebo ne neurčuje jeslti je seznámem s pravdou nebo není, takovehle posuzování lidi neni na míste. kdyz by na ten den prislo bude vám jenso jeslti umíte psat nebo mluvit ... zamyslete se nad tím. A dnesni lidi a lidi v minulosti ovladalo stejne zlo. tím myslim politiku kdyby lide byly dost islní a osviceni nepotrebovali by zakoy ani system zvladali by to ze svobodne vule!! a cirkev, bohati miliardari, napr iluminatori. zálezi cemu verite. ono neznámená ze vetsina filmu je sracka, nektere filmy se nám snazi volným slovem zdelit co se tu deje. odkud si myslite ze se berou napady pochybuju ze je lcovek schponý zniceho vymyslet velkoý kultovní serial napr stare gate, kdyby na ot nebyla pramalo pravdy... nesmíte se vazat tim cim vás cpali ve kosle nebo na vysce to funguje smoazrejme taky ale je ot vymyslene lcovekem. aby to melo rad a lidi to meli jak oduvodnit. vemtesi napr joginy ci mnichy, lecitele ti dokazou pouzivat energii a nepotrebovlay znát fiziku co jine vedy porste verili a dokazlai to. verte cemu chcete. nekteri lidi asi neuveri vsemu ale trbea jendou se ukaze ze vse je pravda=) a s tím niburem. plno komet a teles proleti behet desetleti kolem zeme a nevi se o tom=) a proc?... prave kvuli otmu zminenemu chaosu, lidi by zacali rabovat zabijet se a to si nikdo kdo ridi celou planetu nemuze dovolit protoze by sem i rosipal domecek zkaret který tak dlouho a postupne daval a ridil.... mozná pro nektere ted melu nesmysli. ale pismo je jenda vec, provopis druha a myslenky a pravda jine veci. nezalezi jeslti je pravda napsaca spisovne ci ne....
Violet
Věk Vodnáře
26. 12. 2008 [18:21]

Myslím, že rok 2012 byl myšlen tak, že se na nás nebude řítit nějaká šílená planeta, kometa nebo kdo ví co, ale že se svět změní. To znamená že bude jiný než my ho známe. má nastat Věk Vodnáře, tak doufám, že se lidi konečně probudí z toho věčnýho egocentrismu, násilí a lhostejnosti!!!
Azirin
2...both
29. 11. 2008 [11:34]

Votasss: ok, planetou Nibiru se tu strašilo už v půlce 2002 a pak v 2003... a navzdory tomu "přibližování obrovskou rychlostí" nějak pořád kde nic tu nic že? Jinak - co jiného (jaký jiný tvar?) může být dráha excentrické oběžnice když ne elipsa? A jak "obrovská" ta rychlost může být, pokud znáš únikovou rychlost ze slun. soustavy tak víš co to značí... 2Klerik: jak vidíš jsou lidé co mají trpělivost číst tvoje příspěvky, ale mezi řádky se dočítají o tom že ty naopak nemáš trpělivost je psát "lidsky"... to taky něco naznačuje, ne? Ale máte pravdu - o pravopis v podstatě nejde, ale prostě nemohu se zbavit dojmu: jakým záhadám kdo chce přicházet na kloub když není vybaven trpělivostí přijít na kloub "záhadě" obstojného publikování? Kolik věděckých či esoterických knih je psáno s hrubkami - ať obsahují myšlenky sebevětší? A ještě jedna poznámka na konec: když by Nibiru existovala a dávné civilizace by jí znaly, tak proč by (se svým děsivým vlivem) už dávno nebyla součástí astrologických nauk?? ;-)
Klerik
jn
10. 11. 2008 [21:56]

Pardón ,že píši s hrubkama. Psaní s diakritikou mě zpomaluje při psaní. Je pravda ,že delší texty se takhle hůře čtou ,ale aspoň vidím kdo má trpělivost a zájem to číst. Tato informace co jsem napsal. Sahá hodně hluboko do historie a jsou zde fakta, která naznačují, že by mohlo něco být z toho pravda.
Votasss
:)
9. 11. 2008 [23:17]

Tak za prvé , podle mě není příliš důležité , aby člověk psal bez hrubek ( i když mělo by se to dodržovat )a za druhé já se o planeté Nibiru také dozvěděl asi tak před týdnem.Abych odpověděl na téma, tak myslím že Nibiru obýhá kolem slunce, ale asi to nebude ůplně elipsa, ale trochu jiný tvar a pokud už proletěla kolem "naší" planety tak to bylo asi dost zajímavý.
Azirin
No, možná
26. 09. 2008 [22:12]

žes toho hodně četl, zato ses dodnes nenaučil psát bez hrubek. A jsi si čím dál jistější nějakým Nimburem? Není to náhodou ta dávno profláknutá planeta Nibiru? Kde žiješ prosímtě, a čemu chceš takovýmto způsobem přicházet na kloub? Nu... tohle není informace, toliko můj názor.