Diskusní fórum

- Esoterické filmy -

Nezvratný osud (USA, 2000)
Smrt je někde nablízku a nedá se ošálit. Svému osudu nikdo neunikne. Někteří z nás vědí, kdy to bude, o to je to horší...

Vydáno:   11. 08. 2006 [11:24]

Přečetlo:  1443 čtenářů
Autor (vložil): Admin



EK
Finaly Destination
24. 01. 2012 [15:43]

Super vymyšlený děj všech dílů, vymyšlené náhody co se kdy stane se mi fakt líbí a když se člověk zamyslí, je skoro až 99% možnost, že se to opravdu tak stane, zákon schválnosti působí všude a pořád ;-)
Jaji93
123
25. 08. 2009 [0:45]

mě osobně se nejvíc líbila dvojka ale i jednička a trojka měli něco do sebe
veronikajelinkova
...
6. 02. 2008 [9:45]

Moc hezký filmík s napínavým dějem
Anubis
Lilli
7. 09. 2007 [15:55]

Smrt je někde nablízku a Alex Browning má to štěstí (nebo smůlu?), že ví kdy a kde se zubatá objeví. Alexovo zvláštní nadání se poprvé projeví těsně po nástupu na palubu letadla, kterým má, společně se svými spolužáky ze střední školy, letět na školní výlet do Paříže. A právě když už sedí v kabině a se zapnutým bezpečnostním pásem čeká na odlet, promítne se mu před očima hrozivá vize, ve které prožije start letadla následovaný explozí, již nikdo z pasažérů nepřežije. Alex propadne panice a vyzývá všechny, aby okamžitě vystoupili, čímž způsobí mezi pasažéry takový rozruch, že jej společně s dalšími šesti spolucestujícími posádka vykáže z letadla. Kromě Alexe se tak ocitnou zpátky na letišti jeho kamarádi Tod a Billy, spolužačka Clear, která instinktivně vycítila, že Alexovy obavy jsou oprávněné, Carter, který se s Alexem v letadle popral a byl za to vyveden i se svou přítelkyní Terry, a jejich učitelka, slečna Lewtonová, která se dobrovolně rozhodla, že se svými studenty počká na další let. Atmosféru vzájemného obviňování za ztrátu půldne v Paříži přeruší výbuch letadla, ke kterému skutečně krátce po startu dojde. Nikdo nechápe, jak mohl Alex katastrofu předvídat, a nakonec, místo aby mu byli vděční, se ho spíš bojí a hledí na něj s nevraživostí. I agenti FBI, kteří ho vyšetřují, si jeho vysvětlení vyslechnou s nedůvěrou a spíše si Alexe zařadí mezi podezřelé. Zvláště když po několika týdnech začínají umírat další z těch, co díky Alexovi přežili. Alex postupně nabývá přesvědčení, že díky jeho předtuše se jim všem sice podařilo smrt obelstít, ale ne nadlouho. Proto se spojí se zbývajícími kamarády, aby společnými silami čelili osudu a vyzráli nad smrtí. (oficiální text distributora) ;-)
Lilli
.
1. 09. 2007 [19:05]

Viděla jsem 2 a 3 jedničku nemáme prosím o čem byla,o tom letadle?
morganna
Hrůza!!!
4. 08. 2007 [14:20]

Větší brak jsem neviděla. Ukažte mi jediný případ, kdy se něco takového stalo. Na osud sice věřím, ale toto bylo poněkud přitažené za vlasy...
Anubis
Joe :)
15. 07. 2007 [11:11]

Viděl jsem jen dvojku a prvních asi 20min trojky, ale zbytek si umim úplně představit stejně jako celou jedničku. :) Tak jako podívaná pro někoho kdo si libuje ve spoustě krve a nechutnejch smrtí a se silnym smyslem pro černý humor. Takže nic pro mě. Pro mě je nejlepší smrt Joe Black ;)
ramona
NIC
10. 07. 2007 [23:18]

tak blbeho a hloupeho jesem ještě neviděla, jsem milovnik horroru ale tohle bylo na nervy. Neuvěřitelna blbost.
Julie
Osud
9. 05. 2007 [11:33]

Smrt je člověku osudem. Pravda, že se tam vyskytly i nepochopitelné chvíle, ale je to pouhý film. Smrt nemůže přejít na toho, kdo někoho od smrti zachrání. To by muselo zemřít hodně doktorů. Před smrtí se utíkat nedá, protože ta může přijít i zevnitř těla. Ale jinak hodně dobrý horůrek s dobrou návazností na každou osobu.
Grush
Nepozdává se mi
27. 03. 2007 [6:53]

jedna myšlenka prolínající oběma díly co jsem shlédl: totiž že za to co se děje může smrt. Já soukromě si myslím, že smrt je jen "funkce", která přijde když je osudem daný čas. Pokud osud sám svůj plán změní (o čemž ve filmu není pochyb, jinak by nebylo o čem ten film dělat) tak potom si s postavami hraje on sám, a ne smrt. Čili takové to jakoby utíkání smrti a přelstívání je jenom komedie, kterou zlomyslný osud hraje vlastně nám se sebou. Zbývá prostá otázka: proč? ;-)))
nees
Nezvratný osud 1,2,3
18. 02. 2007 [9:41]

Celá trilogie je výborně natočená, skvěle jsem se bavil
PlKarla
Bohužel
29. 10. 2006 [13:36]

Bohužel jsem viděla jen dvojku.jedničku nemůžu sehnat