Vaše příběhy

Záhadná místa

Co babička vyprávěla - (komentáře)

Phanuel
Ještě dodatek
19. 07. 2011 10:24

V žádné případě nejde o kapli v hradu Houska.
Phanuel
to Dana P.
19. 07. 2011 10:20

Ráda bych zachovala určité soukromí. Převzatá legenda, výmysl? Silná slova, ale i tak - to už se asi nedozvíme, jelikož babička již nežije. Znáte ale jistě jak se drávalo peří a vyprávělo se spoustu strašidelných historek. A tyto příběhy jsem měla tu čest slyšet od mé babičky, která jako malé děvče léhala za pecí a poslouchala je od svých sousedek a tet.
Dana P.
to Phanuel:
11. 07. 2011 10:00

narazila jsem na příběh až nyní. Opravdu ale nechápu, proč se nemáme dovědět kde ono místo je? Skoro to na mne dělá dojem, že příběh je vymyšlený či legenda převzatá z někdy slyšeného o jiných místech...?
TITHANUS
Rada Mistra Tithanuse
28. 04. 2011 18:50

Znám také pár realizovaných zajímavých příběhů ,tento je velice dobrý ,jesti chceš slyšet podobné ,spíše podobné v délce příběhu tak mi napiš tady ,nebo na icq 638188863
pentagramové oko
zajímavé místo
4. 09. 2010 12:19

Určitě na tom něco bude,takovéhle místa mají svojí historii i minulost,než to místo navštívíš pořádně si všechno zjisti.
Phanuel
pro Andre
31. 08. 2010 8:35

Místo je zcela nevýznamné, leží na hranicích Česka a Slovenska. Nemohl přesvědčit o pravdivosti???? Co je to za otázku? Je to pověst, legenda. Nikdy jsem se nesetkala s lidmi, kteří byli přímo u toho, když se v kapli něco dělo. Proto ani já netuším, zda je příběh pravdivý. Co se týče Housky, jsem taktéž přesvědčena, že " strašidla " jsou velmi dobrý způsob propagace hradu. Zmiňuji se v článku také o jiných možnostech, proč se lidé cítí na různých místech špatně, ovšem to by musel člověk, dříve než se začne navážet, dočíst a pochopit jeden příběh...
Andre
Pro Phanuel
29. 08. 2010 19:17

A ještě ohledně té vaší známé na hradě Houska. Tento hrad jsem navštívil, mluvil s lidmi, kteří tam pracují a dokonce bydlí. Ti mi potvrdili, že "ta strašidla" jsou dobré lákadlo pro turisty, oni samotní se s nějakými záhadnými jevy nesetkali.Je také možné, že ty pověsti o strašení si vymislela katolická církev, před kterou tam lidé utíkali a schovávali (dle vyjádření kastelána).
Andre
Kaplička
29. 08. 2010 19:12

Z jakého důvodu tajíte místo té kapličky? Aby se nikdo nemohl přesvědčit o pravdivosti vašeho příběhu?
Alef
-
29. 08. 2010 11:27

Něco podobného popisuje i Roman Jirsa v knize Vůz hrůzy, smrti.
honza789
podivné
26. 08. 2010 19:01

je podivné že je to zrovna u kapličky, tam bych takové věci nečekal, a ten pes (trempové), zemřel podle mě proto, že psi jsou na takovéhle věci citliví, říká se že dokonce vnímají duchy a podobné věci z astrálu, a třeba ho ten pes viděl, a protože nechtěl aby se o něm vědělo i to je možné, jinak, takovou babičku bych chtěl mít taky ;-)
Phanuel
pro Zuzanu
26. 08. 2010 8:41

bohužel, místo leží na úplně druhé straně České republiky.
Moje známá též prožívala tyto pocity při návštěvě podzemí Housky, několikrát tam téměř omdlela. Sestoupila do sklepních prostor a zatmělo se jí před očima, pak už se jen stěží potácela nahoru. Směrem odsud tyto stavy odeznívaly až přešly v úplné uvolnění a přímo v radost.
Myslím, že toto způsobují silné geopatogenní zóny.
Někteří lidé jsou na ně více citliví. Já zpočátku necítím vůbec nic, ale když se v takovém místě zdržuji delší dobu, projeví se to nervozitou a stresem bez zjevné příčiny. Pak už stačí jen přítmí a jsem schopná říct, že mi za zády stojí duch :-)
Zuzana Svobodová
Podobné pocity
25. 08. 2010 10:53

A mohla byste prosím, prozradit, kdeže to místo je? Nejsem žádný lovec senzací, ale letos jsem byla na výletě okolo Vyššího Brodu, a tam na mě na místě zvaném Maria rast am stein, kde je kaple, padla taková tíseň, že jsem od tam mazala jako o život. Manžel měl pocity ty samé, bylo to místo s opravdu negativní energií... Tak jenom, jestli to náhodou není to samé místo.