Vaše příběhy

Pocit Deja Vu

Dejavu - (komentáře)

chicaaa
Adanom
12. 04. 2012 0:09

Taky mi to prijde zajimavy :) , ale je to tak - v tu chvili (dejavu, nebo jak to nazvat) si vybavim cely sen - danou situaci, ktera se zrovna deje - stejna slova, myslenky, misto, kde se nachazim, co vidim. Tak, jak to vidim, presne tak to bylo tenkrat v tom snu a to mi dojde prave v te chvili, kdy se mi to deje :) . Jediny, jak si to vysvetluju ja, ze mi proste ve snech obcas byva ukazana budoucnost, proc a jak nevim :) ale jinak to nevidim :)
chicaaa
dehavu a sny
12. 04. 2012 0:04

Pagi: promin, jeste jsem se k tomu jaksi nedostala.. delsi cas jsem sem vubec nechodila a jaksi jsem na to zapomela:)
insilme: jestli prijemny, tezko rict.. :) ale je to kazdopadne zvlastni, takove pocity, kdy se clovek rozpomene na svuj davny sen :) , co se mi ale posledni dobou taky stava, ze se mi neco zda a dalsi den se sen opravdu deje (napr. malickost, jako treba - zdalo se mi, ze se mi zlomil nehet.. koukam na ten zlomeny nehet a nevypada to vubec hezky... vzbudim se.. a v prubehu dne se mi opravdu zlomil nehet a pohled uplne stejny, jako v tom snu..) zvlastni :)
Adanom
chicaaa
20. 12. 2011 13:00

Deja vu jsem take parkrat prozila a take sny-deje ze snu ktere se pozdeji staly.

Muj nazor je,ze v bezne lidske zkusenosti byti v casoprostoru mame prirozene tendence rozdelovat byti na minulost,pritomnost ,budoucnost.
Ale jakmile pronikneme hloubeji skrze zkusenosti kde cas neexistuje,vnimame ze vsechno je pouze jak se rika -okamzik.

Tady je zajimavy chicaaa ,ze si uvedomujes ze se ti o tom uz zdalo a ze si to i pamatujes.

Zdani jakoby to co se ti zdalo (jakoby v minuosti) ,je zaroven v jinem okamziku pritomnost a zaroven z pohledu minuleho sneni jako budoucnost.
isilme
25. 10. 2011 16:57

to se mi taky stávalo, když jsem byla mladší. je to docela příjemný, viď? :-) aspoň mě to tak přišlo. jako rezonance z bytím, přítomnost "něčeho".
Pagi
chicaaa
20. 10. 2011 14:31

OK, budu čekat. zatím nashle
chicaaa
to Pagi
20. 10. 2011 12:06

Ano, verim :)
Urcite napisu
Pagi
chicaaa
20. 10. 2011 9:17

tak čarodejnice také nejsou :) :) z bylinek jde teď udělat cokoliv a dřív to prostě uměli také :), ale souhlasím s Váma :) Věříte na něco ??

kdyžtak: Sirpagi@seznam.cz
chicaaa
..
19. 10. 2011 14:33

ikdyz to zrejme bylo driv, nez pred padesati lety :)
chicaaa
to Pagi
19. 10. 2011 14:32

To mate pravdu :) , ale premyslet je vzdy o cem, na spoustu veci urcite nenalezneme odpovedi cely zivot, mozna az nekdy po smrti, mozna.
S tim casem mate take pravdu, driv se hodne veci neznalo, ale zas se verilo napriklad na carodejnice :) a lide se bezduvodne upalovali, protoze byli necim jini - tim automaticky byli povazovani za carodejnice :) . Takze clovek si asi nevybere :)
Pagi
souhlas
19. 10. 2011 14:17

ANO to máte pravdu, ale tohle jsem četl už na hodně místech. Jinak věřím také v mnoho věcí, ale je to jenom doba než se najde vysvětlení :) vše není jen o duchovnu.
Čas vše ukáže, stačí se podívat 50let dopředu a co se vše neznalo a nyní... :)
Máte o čem zas přemýšlet Hezký den
chicaaa
to Pagi
19. 10. 2011 14:02

dekuji za vysvetleni :) , ja ale v takovych situacich vim, ze neslo jen o pocit :)
Je mi jasne, ze kazdy se vse snazi vysvetlit tim racionalnim zpusobem, ovsem existuji i veci, na ktere asi vysvetleni nebudeme mit nikdy :) , kazdy se muze jen domnivat.
Pagi
nic nového
19. 10. 2011 13:50

Pocit DejaVu byl už dávno vyvětlen :).

Hledejte příčinu v časovém sladění mezi levou a pravou hemisférou našeho mozku. Každá vnímá a zaznamenává informace a události nezávisle na té druhé. Neustálá komunikace mezi oběma stranami pak vyvolává iluzi jejich jednoty. Pokud však dojde ke krátkému zpoždění přenosu z „nedominantní“ (obvykle pravé) do „dominantní“ (obvykle levé) hemisféry, obdrží dominantní strana mozku stejnou informaci dvakrát ? jednou přímo a jednou s určitým zpožděním. Mozek pak v momentě, kdy „dorazí“ druhý obraz, zjistí, že „tam už byl“. Nedokáže totiž rozlišit, jestli ta „první“ informace přišla před půl sekundou nebo před rokem a tím vyvolá dojem, že danou scénu jsme již jednou prožili
chicaaa
Dodatek k pribehu
19. 10. 2011 13:26

..jeste bych dodala, ze tez mivam sny, ktere si pamatuji a oni se potom vyplni...
Mivam hodne snu, vetsinu zapomenu, ale kdyz uz si neco pamatuju, temer vzdy to ma v mem zivote nejaky vyznam.
Napriklad kdyz jsem byla mala, bylo mi tak 9 let, zdal se mi sen, ze si hraju u vody... zdavalo se mi to casteji. A potom, o dva roky pozdeji jsme se presne k takovemu mistu odstehovali, denne jsem si tam hravala...
Nebo kdyz uz jsme bydleli v tom byte (bylo mi tak 11-12), zdal se mi sen, ze se z toho bytu odstehujeme vedle na roh v tom samem baraku (v tom snu ten barak vypadal jinak, nicmene princip zustava stejny) a za presne rok se odtamtud (z toho bytu na rohu baraku) stehovala sousedka do domova duchodcu... kdo se tam po ni nastehoval... MY. Presne tak, jako v tom snu.
Nebo jednou se mi zdalo, ze potkam blondaka s modryma ocima... :) Dalsi den jsem hi skutecne potkala. A plno dalsich podobnych snu, ktere se pozdeji stanou je vice... Nekdy se deji veci, ktere si nedokazeme vysvetlit :)

Take jsem slysela, ze pokud mivame dejavu... Andele nam umoznuji obcas ve snech nahlednout do budoucnosti, jsou nam ukazany fotky, "vize" toho, co se stane... ale sen hned po probuzeni zapomeneme, mame si ze snu odnest jen to, co je dovoleno... co je potreba pro to, abychom se pozdeji v danne situaci zachovali tak, jak to zada nas osud. Kdyz se pak dana situace stane, my si vzpomeneme. Myslim, ze by to mnohe vysvetlovalo a urcite na neco takoveho verim