Vaše příběhy

Něčí přítomnost

Muž ze mlýna II. - (komentáře)

mississippi
Něco chce.
23. 12. 2011 0:46

Já teda ducha ještě neviděl. Teda jako v reálu, naživo. Sem tam něco na fotkách, ale to může být hra světel a stínů. Řekl bych, že se mu tam prostě líbí, nebo je spokojen s tím, že ten mlýn vypadá tak jak vypadá a třeba chce svým způsobem poděkovat, že se o to stavení po jeho odchodu někdo stará. Další věc, která mne napadla je, že když někdo žádá o pomoc, napne většinou obě ruce směrem k vám. Pokud byly ruce v poloze rozevřené, jedná se spíš o přátelské gesto. Něco ve smyslu , rád vás vidím po tak dlouhé době. Nejspíš chce něco zdělit. Většinou je řešení jednodužší než se zdá. Většinou se stačí jen zeptat a slušně poprosit. Já, když se ojeví, něco, čemu nerozumím a co si nedokážu vysvětlit, tak to jdu omrknout. Jestli se mi má něco stát, tak se to stejně stane, tak proč být za sraba. Jasně že se bojím, ale kdo se bojí, nesmí do lesa. A já les rád. A tady to vypadá, podle obou příběhů, že nikoho neohrožuje. Co takhle při večeři přidat ještě jednu židli a připravit talíř a korbel piva pro , no pro muže ze mlína. Já být duch, tak by mi to udělalo radost, a protože jsem holubičí povaha, asi bych dojetím i slzu uronil. Je to vstřícné gesto, stejně jako rozevřená náruč. Třeba tam je schovaný poklad a on jen čeká na vhodou osobu, která si ho zaslouží. Dřív bych se sám sobě zasmál, ale u mne většinou to co mne napadne jako první věc, vychází. Je to jen nápad. Přeji hodně odvahy a až uvidím nějakého ducha, nebo přízrak, určitě dám vědět.Zatím jsem se setkal jen s hlasi. A vzhledem k tomu, že je slyšelo asi 10 lidí a to opakovaně, asi nešlo o halušky. Až si to srovnám v hlavě, dám sem svůj příběh. Přeji všem klidné a pohodové vánoce!!
Jelitko
a jeste
10. 12. 2011 13:43

vis ono by opravdu neuskodilo(jak tady uz padlo) se s nim spratelit a spis si na to zvyknout,ze tam je nejaky duch,a kde vubec nejsou??Jak jsem rikala,oni se radi vraceji na urcita mista kde neco zazili dobreho i kruteho.To se neda nic delat.
Jen jak rikas,nekdo je citi a nekdo ne,kazdy mame tu citlivost jinac nastavenou :).Ahoj,drzim palce!
mlakofa
Pro Houbu
10. 12. 2011 11:33

Já jsem ho nijak nezkoušela odvolat,kvůli tomu jsem tenkrát navštívila tyto stránky,no a jeden z návštěvníků pak napsal,že jej odvolal na dálku a že je všechno v pořádku,jak je vidět není a proto vznikla i tato diskuze,díky budu se o to muset pokusit sama,nejlépe ještě s majiteli domu a vlastně jim řeknu aby se sem mrkli,že se to stává i jiným lidem,to jsem měla udělat ze všeho nejdřív,mea culpa
Houba
...
9. 12. 2011 23:42

Pro Zbyňka: Jsem sice Houba, ale jsem muž :-D Souhlasím, že je potřeba být přátelský.
Pro mlakofu: A jak jste se předtím toho ducha pokoušeli odvolat? Psala jste, že nějak na dálku, že? Jak to proběhlo? Nebylo to náhodou tak, že jste někomu poslali prachy a on vám pak zavolal, že duch je už odvolán? :-)
Já nejsem odborník, ale zkusil bych nejdřív normálně k němu mluvit (jenom tak "do prostoru") jako by to byl živý člověk a jakoby poslouchal. A prostě mu říct něco ve smyslu, že už může odejít. Asi mu to nepomůže, ale zkoušel vůbec někdo něco takového? A modlitbou se taky nic zkazit nedá - stačí nějak přirozeně, aby to šlo z vás. To je určitě lepší, než se modlit podle nějakých složitých schémat, kterým třeba úplně nerozumíte.
No už radši budu mlčet :-) Měli by se k tomu vyjádřit spíš nějací odborníci.
mlakofa
Zbyňkovi
9. 12. 2011 20:01

Myslím,aniž by se mě to nějak osobně dotklo,že jsem se nevyjádřila v tom smyslu,že si nevěřím,nebo na to nemám,i když tato moje reakce svědčí o opaku/smích/,nachytala jsem se sama na švestkách,jde mi jen o to jak to nejlíp udělat,modlit se dobrá,pálit svíčky,to zvládnu,ale není nějaký jiný postup,nebo to nechám tak,proč jej vyhánět odněkud,kde mu to patřilo a kde se cítí doma.
Zbyněk P.
Pro mlakofu
9. 12. 2011 19:27

Kolegyňko, věřte si!! Budete-li se stále obávat toho, že "na to nemáte", tak potom se zcela oslabujete, a neuděláte nic; a stále se budete jen a jen doprošovat druhých!! Věřte si ! Učiňte zázraky a osvoboďte toho, jenž je chycen do sítí času!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro Houba
9. 12. 2011 19:15

Kolegyně, proboha, to, co jsem napsal není vůbec sobecké!! Vezmete-li v úvahu ten fakt, že se to doposavad nikomu nepodařilo (buďto neměli zájem, nebo to zkrátka konat oni neměli), tak je možné, že tento úkol čeká právě na "mlákofu". Třeba to vše právě čeká na ni! A aby mohla vůbec něco dělat, tak musí poznat o co kráčí, a jak moci pomoci! A jak nejlépe někoho poznat ? Přeci přátelským přístupem ho získat. Tím, že budu příjemným a s otevřeným srdcem, tak získám vše! To jest, získám jak znalosti a vědomosti o co jde, získám možnost vykonat dobrý skutek, získám možnost pomoci, a také získám přátelství natrvalo!
Viděla jste někdy, že by někdo získal důvěru a náklonnost někoho, kdyby byl zlým vůči tomu dotyčnému? To v žádném případě. Promiňte mi, ale je potřeba u všeho uvažovat, a položit si otázku, proč to ten onen napsal - a nééé to brát jen z povrchu. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
Jelitko
9. 12. 2011 17:50

ja na 100% souhlasím s tím, co jste napsala! Taky jsem se mockrát zamyslela, co že by se mohlo dít, že by duše nebyla převedena andělem smrti na druhý břeh? Určitě i tady plati zákony, jinak by to nešlo. A taky myslím, že duše se rády vracejí na místa, ke kterým mají silnou vazbu. Jsem přesvědčená, že jsme obklopeni dušemi našich blízkých často, jenom některým z nás není dáno jejich přítomnost cítit, proč, to nevím. A někteří jsou natolik citliví, že je i vidí. A pomodlit se za ně neuškodí.
Jelitko
ahoj
9. 12. 2011 15:15

reknu ti taky muj nazor.Myslim,ze i kdyby na tom miste nekdo zemrel,neda se nic jineho delat nez se jen za nej pomodlit.Protoze mam podobny pripad s rodici.Oba zemreli v ted mem dome a oba (i s babickou a dedou,kteri pomahali ten dum stavet)se do neho porat vraceji,ale to neznamena,ze nevi,ze zemreli a ze maji jit do sveho noveho sveta na druhy breh,oni se tam totiz RADI vraceji a ja jim to neberu,protoze oni jsou na ten dum pysni,je to proste jejich dilo.Davaji mi na nej pozor,protoze jsem v Izraeli a ted tam bydli studentky,ktere jak jsem uz psala minule si vsimli,ze tam nejsou sami.
Ja se s rodici casto setkavam telepaticky a nemyslim,ze by si nekdo nevsim ze zemrel.Akorat mamka ta se s toho nemohla vzpamatovat,protoze odesla nahle na sdrce.Ale tatka i se svetelnou osobou co odvadi lidi na druhy breh,pro ni prisel,takze tam nezustala.Myslim,ze my vsichni uz mame na druhym brehu vice pokrevnych pribuznych,takze si nemyslim,ze by nekdo nebyl nekym odveden a taky nepochybuju o 100%praci andela smrti(svetelne osoby).
Takze mlakofo,nedelej si starosti a proste se jen pomodlete za toho nestastnika,co tam kdysi zemrel,nic jinyho na to neni.Zapalte si svicku a vsichni,co tam bydlite si sednete vecer a pomodlete se a je to.Preji ti,aby se to podarilo...
mlakofa
Houba
9. 12. 2011 14:11

Tak mně se to taky ale vůbec nelíbí,myslím,že si každý zaslouží pokoj,hlavně po smrti,to je v nějaké smyčce či co?Každý říká že pomohou modlitby a mše,ale co když ani to ne.....Může někdo,kdo s tím má opravdu zkušenosti,kdo se s tím opravdu setkal a ne jen o tom slyšel poradit?Co to kruci je?Abych řekla pravdu, začínám se bát,ne jeho, ale toho, co to způsobilo,musí to mít nějaký,nám neznámý a možná i ne zrovna dobrý důvod,tak nevím...
Houba
RE: Zbyněk P.
9. 12. 2011 10:47

No nevím... Připadá mi to hrozně sobecké - být rád, že se ho nepodařilo odvolat a nechat ho tam dál "žít". Být rád za to, že to budu právě já, kdo mu třeba pomůže.
Není přirozené, být po smrti připoután tady k tomu světu. Myslím, že ten duch potřebuje prostě aby mu někdo řekl, že už tady dávno nemá co dělat a ne, aby ho někdo zkoumal a snažil se udělat si z něho kamaráda a ještě víc ho poutal k fyzickému světu.
Zbyněk P.
Pro mlakofa
7. 12. 2011 18:29

Buďte ráda, že tomu tak je. Aspoň máte šanci se s ním zkamarádit a poznat jej. Nicméně, Váš poznatek o tom, že není spoleh na druhé, tak krásně vyzdvihuje jedno opět krásné české rčení :"Co si člověk neudělá sám, to nemá !!" A jak píši, buďte ráda, aspoň se budete moci seznámit osobně s bytostí, která podle mého uvažovaní, potřebuje lásku a pomoc. Přiznám upřímně, že býti Vámi, tak bych žehnal nastalé situaci a radoval se, že budu moci býti nápomocen někomu, kdo možná potřebuje více lásky a pomoci, než-li já sám. Přeji krásný den. Zbyněk P.
mlakofa
Zbyňkovi
7. 12. 2011 17:55

Víte,mluvíte mi z duše.Ten kdo ho viděl,tak se ho nebojí,nedá se říct,že by se objevoval nějak často,prostě se zjeví a zase zmizí,nikdo z toho nedělá vědu,mají svoje "strašidlo" ale že by se s tím svěřovali na potkání,tak to také ne.Mě jenom trochu mrzí,že jsem jim řekla minulý rok,že už se neobjeví,protože ho někdo odvolal a ona to jaksi nebyla pravda.
Zbyněk P.
Pro mlakofa
7. 12. 2011 17:43

Vážený kolego, mohu-li Vám doporučit, tak se na všechno "vykašlete" a pokud se ho nebojíte, tak ho tam nechte v klidu "žít". Buďte rád, že máte v domě takového krásného ducha. A podle toho, co píšete, tak je to zcela mírumilovná bytost. Ba naopak, být na Vašem místě, tak bych se snažil s ním navázat přátelskou komunikaci a kdybych věděl, co by mu udělalo dobře, tak bych si ho ještě navíc rozmazloval. Je možné, že při takovém to postupu se dozvíte od něj samotného co ho zde váže, a jak mu nejvíce pomoci. A je zde také ještě jedna věc, která s tím úzce souvisí, nebo-li, budete-li si ho vážit a podstrojovat mu, tak je možné, že Vám prozradí i nějaké to tamnější tajemství. Podle mne, tudíž, nebojte se ho, a vyjděte mu vstříc. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Anna Kargerová
odvolání
7. 12. 2011 14:29

Skoro to tak vypadá! Podle mého laického názoru mají duchové větší schopnosti, než my, takže je asi dost obtížné je ukáznit nebo dokonce vykázat. Myslím, že jediná kompetentní instance je Bůh, a proto je nutné se za tyto záležitosti modlit. Možná, že existují mocní jedinci, kteří duchy zvládnou, je ale těžké je poznat.
mlakofa
strašení
7. 12. 2011 13:47

Ano,souhlasím,šlo mi spíše o to,že se i přes to odvolání objevuje,chci jen podotknout,že už jsem ve středním věku a nemám tedy snahu,honit se za duchy za každou cenu a taky lecčemu neuvěřím,mám tedy nevěřit lidem,co tvrdí,že mají schopnosti odvolávat duchy na dálku?
Anna Kargerová
Strašení
7. 12. 2011 11:13

Moje babička byla sudetská Němka a zažila v pohraničí po odsunu Němců leccos. Kdysi jsem tu popisovala jednu příhodu s padlým německým vojákem, který se stále vracel do domu svých zemřelých rodičů. Babička tvrdila, že nejúčinnější pomocí je modlitba za zemřelého a obětování mše za klid jeho duše a odvrácení všeho zlého.