Vaše příběhy

Minulé životy

Zabil tě Franz Sonnenstein - (komentáře)

Perchta
Zbyněk P.
13. 02. 2012 16:43

Děkuji za výklad, velmi zajímavé. V případě, že se sen týká někoho z rodu, budu muset pátrat opravdu víc do minulosti, protože mamka i obě mé babičky žijí... Máte pravdu, že to bude vyžadovat odvahu, snad ji někde v sobě časem najdu...:)
Zbyněk P.
Pro Perchtu
13. 02. 2012 15:21

Kolegyňko, sny nepromítají jen to, co člověk prožil. Promítají mimojiné i též naše vnitřní touhy, či přání.
Váš sen je opravdu zajímavý a logický. Pokusím se Vám předložit mou malou analýzu, jak ten Váš sen na mne zapůsobil. Takže:
Vychází ze skutečnosti (proto ta příjemná pohoda), která je Vám dobře známa, a jde zpět do minulosti. Proto by nás nemělo překvapit, že se děj koná v zimě a na sněhu. Ano, jsou místa v našich myslích (vzpomínkách), která jsou pokryta čerstvým a bořícím se sněhem (to jsou naše vzpomínky relativně mladé a dobré, které se dají lehce vyvolat z paměti). Místa se zatvrdlým sněhem, či nezasněžené kameny s mechem zase představují místa, která nejsou vyřešena, vyjasněna.
To, že dav zmizí, a Vy zůstanete sama, ukazuje na to, že se to týká pouze Vás samotné, ne jich. Váš pocit slabosti ukazuje na to, že tato "vzpomínka" je pro Vás nová, nepříjemná a bolestivá, neboť, ikdyž se to týká Vaši minulosti, tak jste o této záležitosti moc nepřemýšlela, a víte o ní jen minimum. Vzhledem k tomu, že jste si vnitřně (a možná i nechtěně) položila otázku:"Jak to tedy bylo?", tak jste odemkla tuto komnatu a záležitost, která se Vám rozvinula.
Starý pán, tak to bych viděl na Vašeho průvodce a ochránce. Nesmíme rovněž zapomenouti na to, že máte v sobě (asi) od někoho z Vaší rodiny silnější geny germánské, tedy německé (to podle mne bylo sděleno tím německým jménem. Také to může naznačovat bezpráví ze strany němců vůči Vašim členům rodiny).
Takže shrnuto (aspoň dle mne): je Váš sen pátračně-odhalovací a informační akcí, při níž by jste měla zjistit a zvědět, co se stalo s Vaší maminkou (?), či s někým, kdo Vám byl velice blízkým. Závěrem jest třeba si vždy uvědomit ten fakt, že hledání pravdy v minulosti není vždy jen příjemná záležitost, a vždy vyžaduje pevnou vůli, nervy, ale i odvahu vše ne-dobré přijmouti a překonati. Podle mne jest Váš sen velice pěkným, a pokud přijmete jeho nataženou ruku, bude i pro Vás velmi přínosným, a vymyžete ve své paměti opět jedno místo, které se ustavičně schovávalo a nechtělo býti odhaleno. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
tak já se
13. 02. 2012 10:32

kloním k teorii, že ve snech se nám ukazuje jen to, co jsme kdysi sami prožili. A právě někdy to zdánlivě nesmyslné se neodehrálo v tomto současném životě. Jako třeba zvláštní a záhadné prožitky smrti
Sarka137
pardon
12. 02. 2012 0:58

chemik
Sarka137
ve skutčnosti
12. 02. 2012 0:56

Franz Leopold Sonnenschein byl německý fyzik ale Sonnenstein je i zámek v Drážďanech nebo Sluneční kámen.
EllaPrau
Ella
11. 02. 2012 22:02

Milá Perchto, přijmi svůj sen jako skutečnost, pokud se ti opravdu takto vyjevil. Já jsem si jednou ve snu našla dokonce svůj hrob. K mé lítosti jsem však v průběhu času zapomněla ostatní detaily, takže teď, s odstupem času, nevím podstatu snu.
Perchta
Engai
11. 02. 2012 20:44

zdál se mi jen jednou, ale pamatuji si ho velmi živě, jako bych to opravdu zažila. Jiné sny se mi zdají i opakovaně, ale z těch nikdy není tak intenzivní pocit smutku a prázdnoty. Na reinkarnaci věřím, ale nevěřím, že každý takovýto sen, jako je např. tento musí být vzpomínka.... I podvědomí dělá hodně. Třeba u Tebe, Ty víš, že máš super rodiče a jsi si vědomá, že to vůbec není automatický pravidlo narodit se milujícím rodičům a mozek ti pak nabízí obraz toho, co tě naštěstí minulo,abys´viděla, jaké máš štěstí....,nevím....:).
Engai
Perchta
11. 02. 2012 18:50

Velmi zajimavy sen,je tam az mnoho detailu,ktere si zive pamatujes.Muze a nemusi to byt vzpominka na minule zivoty(pokud tedy nejake minule zivoty existuji),ale urcite se ti ten sen snazi neco sdelit,vetsinou sny,ktere jsou velmi zive,barevne a my si je pamatujeme do posledniho detailu neco duleziteho znamenaji.Zda se ti tento sen opakovane nebo jen jen jednou?Me se cely zivot zdavaji sny o mych rodicich,kteri me ve snu nenavidi.V realite bych si lepsi rodice nemohla prat,udelali by pro me cokoliv,mela jsem nadherne detstvi,ve snu je to ale vzdy naopak,snazi se mi ublizit,psychicky nebo fyzicky.Dodnes si to neumim vysvetlit.
Perchta
Axy,
11. 02. 2012 14:15

taky mě to napadlo, ale vůbec se mi ta představa nelíbí..., ani nevím, jestli jsem připravená, aby mi to někdo na sto procent potvrdil... ale sen byl opravdu velmi, velmi skutečný. Smutný a děsivý...
Axy
To Perchta
11. 02. 2012 12:47

Ten sen nebyl jen tak obyčejným snem. Řekla bych, že je to až neskutečně reálná vzpomínka na minulý život, která se ti vynořila. Na život, který tys prožila.