Vaše příběhy

- (komentáře)

iveta
Honzo
10. 04. 2012 20:36

experimentuj dál,ničeho se neboj,protože strach vše zničí.Věř, že tvůj čas příjde :-)
Honza784512
Iveta
10. 04. 2012 19:51

Ta energie myslím nebyla barevna, ono to všechno co jsem videl bylo jakoby průhledný a černobílý (jakoby to bylo světelne a místy tmavší, například to bylo tmavší z toho mista odkud to vycházelo) tu energii moc popsat nedokazu, ale nic zleho to podle mne neni, ale jednou jak jsem videl to oko tak to jsem měl zavřeny oči a bylo to fialový a taky to , mělo fialový pozadí, možna to bylo nějak spojeny s koruní čakrou, protoze v ty dobe se to hodne objevovalo po cisteni tretiho oka a koruni cakry, ale nevím.
A díky za tip, já uz to nějak tak věděl, a vlastne spis jsem rad, že jsem se tak daleko dostal :). Já to AC zkoušel vícekrát, úplne ze zacatku jsem se bál dost, ale zase ne tak abych se ptal jestli mi budou při tom fungovat všechny orgány atd :D. Tedka se předem nebojím, jenom jak jsem říkal, ze jsem nervozni u toho přechodu do AC, takže se to snažím brát jako pokrok, ale samozřejmě, jsem byl trosku zklamaný, že jsem to nedotáhl :-/, ale jinak jsem teda spokojen :D :-)
iveta
Dano
10. 04. 2012 19:33

máš pravdu,zvířata jsou velmi vnímavá,vědí přesně co po nich páníček chce,zrovna tak to funguje i obráceně.
Jinak....několikrát mi ležela na břichu kočka,při mém AC(tak spokojeně si předla)přitom žádnou doma už nemám,všechny už jsou v nebíčku.
iveta
Honzo
10. 04. 2012 19:24

no to je právě to co nesmíš dopustit,to překvapení,to rozrušení a nervozitu.Dej tomu čas,nespěchej, vždyť to můžeš opakovaně zkoušet každý den.Když se to nepovede,řekni si...to neva,zítra to zkusím znovu a dál už se tím tolik nezabývej.Protože když na to budeš spěchat,tak to nikam nepovede.
Jinak by mě celkem zajímalo jestli ta energie co si viděl, byla barevná?
Honza784512
Pokračování
10. 04. 2012 16:22

Jak jsem měl otevřené oči, tak jsem videl to o čem jsem tu psal, ale videl jsem to cele, asi to nedokážu popsat, bylo to jakoby shluk energii, ktery vycházel z jednoho velkého bodu, bylo to přes celou výšku mé stěny (cca 3 metry) a do šířky tak (2 metry) O_o :)
Honza784512
Iveta
10. 04. 2012 14:51

Jak jsi psala o tom jak si poprvé AC tak já to zkoušel podobne jako ty (na nic jsem nemyslel a díval se "do blba", po chvilce jsem ale oci zavrel) a skoro to vyšlo :) byl jsem vázne krůček od AC, nejdriv jsem prestal citit ruce, pak i nohy, a pak v okamziku jsem prestal úplne cítit cele telo O_o ale dal uz to neslo, snažil jsem se jakoby otevřít sve astrální oči, a nějak to neslo, taky jsem trosku znervoznel, protože takhle blízko jsem ještě nebyl, a pak se to nějak zvrtlo, celkove to trvalo asi 20 minut, ale bylo to prijemne relaxacni a celkove to byl zajimavy zazitek, dneska to asi zkusím znovu, ale zkusím jinou metodu v tom přechodu do AC :-).
Dana P.
ivet dík
10. 04. 2012 14:21

já právě mám vnitřní pocit, že bych je z toho neměla vylučovat, protože není esoteričtější zvíře nežli kočka. Ty moje vždy plně respektují když se začnu věnovat něčemu jinému. Otevřu notebook - pro ně je to už jako znamení dát si šlofíka, že tím pádem končí moje pozornost pro ně :o)
iveta
Dano
10. 04. 2012 12:56

záleží na tom jestli tě budou rušit....pokud né,nech je u sebe.Mě taky zezačátku rušil můj pes ale sám to v pozdější době pochopil,že by mi měl dát pokoj.
Někdy se stane ,že ke mě příjde a jen tak zlehka aby mě nerušil si mě uňufá.Mě to už neruší,zvykla jsem si na to.Ta moje potvora ví moc dobře kdy má nechat paničku napokoji.:)
Dana P.
taky děkuju
10. 04. 2012 11:42

vám všem za informace. Ještě nemám úplně jasno, jestli se mám zavřít v pokoji sama nebo se do meditace pustit i za přítomnosti koček? Máte na to poradu?
Houba
díky
9. 04. 2012 21:59

Díky moc za informace.
iveta
Houba
9. 04. 2012 21:23

Jinak taky jsem jako Ty hledala odpovědi na otázky ,kterým jsem nerozuměla.Dnes už vím co je meditace spojená s AC. :-)
iveta
Houba
9. 04. 2012 21:16

předcházela tomu jedna událost(skutečnost),kterou jsem se před několika lety dozvěděla.Nebudu psát čeho se to týkalo,protože mě tato zdrcující věc dostala na samé dno.
V tu dobu jsem se snažila abych na to vše zapoměla a proto jsem hodně spala.Po nějakém čase jsem zjistila, že jsem se takzvaně přespala.Ikdyž jsem toto vše věděla ,přesto jsem každý den lehávala na postel a chtěla opět zaspat tu moji bolest na srdci....až jednoho dne se stalo něco co mě dost šokovalo,ležela jsem a jen tak koukala....po nějaké době jsem byla naprosto uvolněná,necítila jsem nic,necítila jsem ruce,nohy,celé tělo,v podstatě jsem nepostřehla ani vlastní dech.Nevím jestli jsem usnula nebo né ale zdálo se mi ,že jsem vystoupila s těla,procházela jsem se po pokoji.Když jsem procitla byla jsem s toho zážitku dost vyděšená.Říkala jsem si byl to sen a nebo skutečnost,bylo to tak reálné,opravdu jsem byla zmatená.No nic,můj zážitek mě natolik fascinoval,že jsem to chtěla prožít znovu....začala jsem se tedy tomu věnovat.Postupem času jsem zjišťovala co všechno se dá v tomto stavu ještě dělat,ukládala jsem si do paměti různé techniky,které jsem za tu dobu zdokonalila.Je toho mnoho ovšem kdybych měla vše popsat,bylo by to na jednu pořádně tlustou knihu.Vlastní intuicí jsem se propracovávala k lepším "výkonům" dokázala jsem si sama bez jakékoliv příručky otevřít a zharmonizovat v těle všechny čakry.Vše šlo tak nějak samo,hodně jsem o tom přemýšlela a pokoušela se o ještě víc.Dnes již vím ,že se otevřelo více schopností,které podle mého názoru k tomu přirozeně patří.
Houba
...
9. 04. 2012 20:06

No zatím spíš hledám a zkouším. Nejvíc se mi osvědčilo prostě jenom vnímat "ten hlas v hlavě" a pokud mám negativní pocity, tak i ty pocity a zjistil jsem, že po chvíli kdy je považuju za "cizí", tak začnou mizet. Takže dočasně nemám starosti. Ale nedokážu v tom stavu vydržet moc dlouho a myslím, že to není moc hluboké. Ale tak asi to chce prostě čas.
Houba
a dotaz
9. 04. 2012 20:00

Docela by mě zajímalo, jak ses učila sama meditovat. Nebo co tomu předcházelo. Přece jenom člověk nezačne meditovat ze dne na den jenom tak bez motivace. A jak to vlastně děláš? Kdyby ses chtěla podělit o zkušenosti tak bych byl rád.
iveta
houba
9. 04. 2012 19:56

aha asi jsem to přehlédla...omlouvám se.
Tak doufám ,že ti tato metoda pomáhá :)
Houba
pro ivetu
9. 04. 2012 19:41

Neříkal jsem přece, že je to nežádoucí. Četl jsem to v knize. Neztotožňuju se s tím. Myslel jsem to jako příklad. Že zkrátka každý za meditaci považuje něco jiného. Každý je jiný a tak každý medituje za jiným účelem. Nemyslím, že by na opuštění těla bylo něco špatného. Rád bych to taky zažil. Jenom to pro mě teď není priorita. Spíš toužím po větší pohodě nezávisle na tom co se děje kolem mě a proto medituju.

No já mám 2 knihy o meditaci, které mi dost pomohly. Ale ani jsem je nepřečetl komplet. Prostě jenom jsem zkoumal co jsem zrovna potřeboval. Domníval jsem se, že by meditace pro mě byly přínos a mohly mě zbavit utrpení, ale nějak jsem nevěděl jak na to. Takže proto knihy. Ale máš pravdu, že mnohem důležitější je praxe, než teorie.
iveta
Houba
8. 04. 2012 15:03

nevidím důvod proč bych se měla vyhýbat (jak ty říkáš)nežádoucím věcem....podle mého je to přirozené a přirozenosti nechci odmítat.:-)
iveta
Houba
8. 04. 2012 14:58

pro mě je nejdůležitější ,že to funguje.
Takže ať si každý najde tu svoji metodu sám,knihy a články mužu doporučit jen jako inspiraci pro začátečníka,protože až pozná tu svoji metodu tak zjistí ,že se nelze řídit podle návodů.
iveta
Houba
8. 04. 2012 14:55

víš ono záleží na samotném člověku jak se cítí a co potřebuje....nejsem ten typ, že bych si pomáhala pomocí nějakých příruček a nebo článků a nebo dokonce chodila na nějaké kurzy.
Toto vše se objevilo po jedné mé životní zkušenosti a poctivým poznáváním sama sebe jsem objevila a porozuměla dalším věcem.Takže já bych zas takový důraz na to co je psáno nedávala.
Každý člověk je originál a má svoje metody,po čase pozná co mu nejlépe vyhovuje.
Já hlavně medituji za účelem zharmonizování těla a duše.Moje metoda mě naplňuje štěstím,láskou a porozuměním.Od doby kdy jsem s tím aktivně začala se můj život změnil k lepšímu.
Honza784512
Dana P
8. 04. 2012 9:52

Vetsinou vleže, ale podle mně na tom moc nezáleží ,kdyz poslouchám při meditaci hudbu, tak si ji vetsinou hledám na youtube, poslouchám ji ve sluchatkach na mobilu, to je velmi praktické :-), jedny čakře věnuji tak 4 - 5 minut, také za doprovodu hudby, vetsinou jedna čakra, jedna krátká hudba - například - http://www.youtube.com/watch?v=KYF-D0y5N9I&feature=youtube_gdata_player , calkove cisteni čaker trva tak 30 minut, jinak velmi dobre zkušenosti mám z pár řízených meditaci například toto http://www.youtube.com/watch?v=JpexSyCPDYM&feature=youtube_gdata_player je to na čistění karmicky zatížených vztahu -> 5. čakra, autor ma ještě 2 další, jedna je že se postupne čistí čakry, a ta další je rekneme na 3. Oko :D, jsou také vázne dobre, trvají cca 30 minut :). 30 minut je proste tak akorát, jednou jsem zkoušel i dyl, a malem jsem usnul :D.
Dana P.
Honzo já mám
8. 04. 2012 0:59

pár zvídavých otázek - jestli můžu? Medituješ vsedě nebo vleže? A hudbu máš nějakou speciální pro meditace? Kolik času asi tak věnuješ jedné čakře anebo celkově ? Zajímá mne, co se ti osvědčuje. Budu ráda, když se podělíš o zkušenosti, díky (ale samozřejmě nemusíš, jestli ti to přijde vlezlé).
Houba
pro ivetu
7. 04. 2012 21:19

Záleží asi za jakým účelem medituješ, resp. čemu kdo říká meditace.
V jedné knize o meditaci jsem dokonce četl, že opuštění těla je nežádoucí stav, který narušuje meditaci a máš se mu vyhýbat :-)
iveta
Honzo
7. 04. 2012 20:02

stimuluj třetí oko tím ,že si ho budeš vizualizovat,natahuj přes něj vzduch,to znamená jako kdyby si přes něho dýchal,ten vzduch roztahuj do celého těla.Jakmile po pár minutách ucítíš rotující energii a nebo chlad je aktivní.

Jinak k tomu co si viděl....nelze přesně říct co to bylo ale ty na to příjdeš po nějaké době sám....pochopíš.
iveta
Houba
7. 04. 2012 19:53

já to za vedlejší produkt nepovažuji,naopak.
Totiž v meditaci se můžeš dostat do transu ze kterého jsi schopný astrálně vycestovat.
Honzo je dobře, že to vše jenom pozoruješ,buď opravdu jen pozorovatel,jsi totiž podle mého soudu na dobré cestě k výsledku a tím je podle mého AC.
Víš jak poznáš otevřené třetí oko?
Můžeš pociťovat v daném místě (mezi obočím)chlad a nebo rotující citelnou energii.Já cítím obojí.
Honza784512
Xxxxx
7. 04. 2012 11:58

Iveta: já jsem si prave myslel, že oči otevírat nemám, a tak jsem se snažil je moc neotevirat, ale stejne jsem je někdy tak na vterinu otevřel. Takze dík za radu :) ale jak jsi psala o tom oku co vidíme, že to je odraz našich oči, tak to teda nevím :D, já totiz vídám jenom 1 oko, to by se muselo zrcadlit bud jenom jedno oko, nebo treti oko XD ale to asi ne :)
Houba: ze zacatku to bylo dost rozptyluzujici, ale pak jsem si uvědomil, že to nic zlého neni, tak jsem to jenom pozoroval, ale nebál se toho.
iveta
Honzo
7. 04. 2012 11:16

až budeš o krok dál,to znamená po nějakém delším čase praktikování meditací....tak oči otvírej,byť třeba jen na vteřinu,v tom meditačním transu máš stejné myšlenkové pochody jako při plném vědomí.
To znamená,že když pomyslíš na to ,že chceš otevřít oči tak je prostě a jednoduše otevřeš,přitom s tělem hýbat nemůžeš,prostě to nejde.
Je to velice zvláštní pocit...tím vlastně zjišťuješ jestli spíš a nebo medituješ (to znamená v tranzu).
Já už toto ověřování nepraktikuji,protože už vím že nespím.
Je těžké to takto po netu vysvětlit.
Houba
meditace
7. 04. 2012 11:10

Já medituju dýl (ale taky jsem začátečník), ale nic zvláštního jsem nikdy neviděl a myslím, že to ani není účelem meditace. Možná vedlejší produkt, ale každopádně to musí být hrozně rozptylující.
Myslím, že účelem (aspoň v tuto chvíli pro mě) je spíš vnímat myšlenky a pocity s jakoby odstupem a naučit se je nebrat vážně. Uvědomovat si přítomnost a nenechat se myšlenkama ovládnout a ztratit se v nich. A taky intuitivně pochopit řešení nějakých problémů, kolem kterých toho mysl už nakecala až moc a k ničemu to nevedlo :-)
A nejvyšším cílem je úplně se přestat ztotožňovat s egem - tzn. osvícení.
Jinak u meditace můžeš mít i pootevřené nebo otevřené oči, pokud tě to nerozptyluje. Pomáhá to udržovat větší koncentraci. Zavřené oči má hodně lidí spojených se spánkem a prostě to může člověka uspávat :-D Takže já medituju se zavřenýma očima, když jsem zrovna mentálně hodně aktivní a s pootevřenýma, když jsem spíš unavený.
Honza784512
Xxxxx
7. 04. 2012 10:43

Ono to bylo na zacatku Meditace, a já ani nevím proc jsem ty oči otevřel, ale jinak oči nikdy neotevírám :). Já jsem v meditacich nováček :D (zacal jsem asi teprve před asi 21 dny), ale jak říkáš Iveto tak uz vysledky jsem trosku pocitil.
iveta
Honzo
7. 04. 2012 9:19

to co vídáš při meditaci a je jedno jestli občas otevřeš oči....tak to já vidím taky,doslova a do písmene se mi vytváří před očima různé tvary,postavy,oči,dokonce i krátké vize,chápeš?něco jako krátký hraný barevný film.Ty oči podle mého jsou naše ale vidíš je jakoby zrcadlově.Měla jsem pocit ,že na mě někdo kouká ale podle mého to tak není,jsou to jenom moje (naše) oči.Máš správný pocit...nemusíš se bát.
Přeji hodně úspěchů...v meditaci pokračuj,je spousta jevů,které ji doprovází,každý to má možná trochu jinak ,v podstatě ale má stejný účinek a efekt.
Důležitý je pak výsledek,který je uzdravující jak na duši tak na těle :)
Dana P.
Honzo
6. 04. 2012 22:51

a proč při meditaci otvíráš oči? Nevím, co jsi viděl či vídáš, ale je to záhadné, také by mne zajímalo vysvětlení.