Vaše příběhy

Sny a realita

Cestování v čase? - (komentáře)

rheia
Vladimír, Dave2012
4. 06. 2012 13:50

K tzv. dědečkovu paradoxu mám takovou přestavu (Nevím, kde jsem k ní přišla, a taky nevím, jestli ji umím dobře popsat.) Představuju si osoby i události v prostoru navzájem propojené sítí neviditelných, tenounkých, pružných ale pevných, ohebných vláken či drátků. Možná jde spíš o fyzikální síly. Jejich pružnost a ohebnost ovšem má své meze. Lze tedy při návštěvě minulosti vykonat určité akce, ale ne ty, které by nepřípustně ovlivnily přítomnost. Jakýsi zákon brání určitým činům, a to tak, že vývoj událostí sám svede jinam. Nezávažné změny se časem srovnají, jako vymizí kruhy na vodě, do které jsme hodili kámen.

Netrvrdím, že je cestování v čase možné. Chci jen říct, že "dědečkův paradox" pro mě není dost přesvědčivý důvod, proč by bylo nemožné.
rheia
Iveta, Honza
4. 06. 2012 13:27

Ano, byl to živý sen a vybavuju si ho i po letech dost přesně, včetně atmosféry a pocitů :-D. Úmyslně jsem psala, jako by to bylo doopravdy, protože jsem chtěla čtenářům ten prožitek popsat co nejvěrněji. Nechci z téhle příhody vyvozovat nic o skutečném cestování časem, jen mi přišlo zajímavé, jak si mozek umí s člověkem pohrát, a taky že působivý sci-fi zážitek lze prožít i bez filmu nebo 3D techniky.
vladimír
pro dave 2012
3. 06. 2012 10:09

Ten paradox jsem uvedl jen tak s humorem. Také se spíše přikláním k Tebou zastávané teorii více časových linií. Názorů a hypotéz existuje mnoho. Další např. tvrdí, že minulost jako taková přeci nezaujímá žádný bod v prostoru, tedy neexituje a nelze se tam tedy nijak vracet atd.
dave2012
q
2. 06. 2012 23:32

žadny paradox neexistuje. je to blbost je nekolik casosových linii. kdybyste se vratili do minulosti a zabili sveho dedecka tak změnite jen tuto linii ale na puvodni prece porad existujete.
vladimír
oprava
1. 06. 2012 22:02

V mém komentáři mělo být všude pochopitelně napsáno dědeček, ne pradědeček. Drobná chyba.
vladimír
komentář
1. 06. 2012 22:00

Prostě JENOM sen, docela zajímavý - co dodat. Snad jen známý PARADOX. Vědec vynalezl stroj, kterým lze cestovat do minulosti. Vrátí se o několik desítek let zpět a v té minulosti omylem zastřelí svého dědečka. Pokud ale zastřelil svého dědečka, tak se přeci nemohl narodit. Nemohl tedy ani v dospělosti vynalézt stroj pro cestování do minulosti a tam zastřelit toho svého pradědečka. Pradědečka tedy nezastřelil, narodil se, v dospělosti vynalezl stroj pro cestování do minulosti... :).
Honza784512
Rheia
1. 06. 2012 15:44

Ja myslel, že jsi to fakt prožila, ale pak tam bylo "pak jsem se probudila" :D jinak to byl asi pekne živý sen viď? :)
iveta
rheia
1. 06. 2012 14:45

matrix jak vyšitej.....na tento sen budeš vzpomínat ještě hodně dlouho!
Ikdyž si se s úlevou probudila,myslím že ten sen ti dal i kousek pozitivního :-)
Dana P.
rheio
1. 06. 2012 13:25

to byl teda sen! Z takového bych se také s úlevou probudila.
I když lidé co bydlí ve velkých městech, kde se s lhostejností nedbá o nějakou "zbytečnou" zeleň, takové prostředí asi důvěrně znají...?