Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Zvláštní shoda náhod? - (komentáře)

noli1
trochuskeptik
20. 07. 2013 22:22

zvláštní shoda náhod????
Náhody neexistují
Adanom
praskani
10. 07. 2013 12:00

bydlim v dome kde se praskani ozyva velice casto. Praskaji a hybou se podlahy,praskaji skrine. Velke teplotni vykyvy to jeste znasobuji. :)
Dana P.
a dál -
10. 07. 2013 10:23

to intenzivní praskání nasvědčuje, že se doma něco děje, je tam opravdu asi entita/energie - nevím - ale něco to znamená, asi bych to dala vážně do souvislosti s těmi starostmi o maminku přítelkyně, možná je to její energie, která tímto na sebe upozorňuje, snad i volá o pomoc? (je doma nebo v nemocnici?)
Dana P.
kotel, alarm, helma,
10. 07. 2013 10:20

myslím, že intuice ti říká, že to není samosebou? Není, nepodceňuj, ale ani se neboj.
Adanom
Trochuskeptik
10. 07. 2013 10:04

Nejdriv nez pisnu muj nazor napisu ze nejsem skeptik a to ani trochu. :).
Stojim ale nohama pevne na zemi.

Napsal jsi to ostatne Ty sam ze tyhle veci se deji, nic neobvykleho ( kotel , alarm apd. ) ale jen proto ze se toho sebehlo v posledni dobe pomerne dost tak Te to hodilo na jinou kolej. Presne takhle totiz funguje lidska mysl, to prave neni nic neobvyklyho pokud clovek alespon trochu veri na " paranormalni jevy " cervik zacne hlodat. ;)

Jakmile tomu vsemu prestanes venovat tuhle pozornost kterou jsi na to ted zameril melo by to zaroven prestat byt tim cim to pro Tebe je ted a stane se to opet nicim " paranormalnim ". :)
Sice dal muze a nemusi v dome praskat ale jak se na to budes divat a cim to pro Tebe bude zalezi uz jen na Tve mysli.




Sylvia
Vsimni
9. 07. 2013 20:47

si, ze ludia, ktori na tieto veci moc neveria, tym sa malokedy nieco take stane, takze mozno mas naozaj nieco v podvedomi a rozmyslaj, co si Ty myslis, ze to bolo. Asi by som cakala, co bude dalej.
Garfield
Pak by to mělo mít
9. 07. 2013 20:46

souvislost fakt nejspíš s tebou. :-)
trochuskeptik2
o ničem nevím
9. 07. 2013 20:34

O ničem nevím. V rodině a příbuzenstvu naopak dlouhodobě převládá ochota k vzájemné pomoci při potížích. K nějakým hádkám občas dojde (kde asi ne :-)), ale když se někdo dostane do problému, stojí při něm celé příbuzenstvo :-) Jedniné, co mě napadá, jsou právě ty negativní emoce přítelkyně kvůli zdravotnímu stavu její maminky. Prý kvůli tomu mívá i dost špatné sny. Přesto mám pocit, že její přítomnost, různé podivnosti tlumí.
iveta
no
9. 07. 2013 20:23

taky mě napadá že by mohl být problém ve vaší rodině,může se tam dít něco nekalého.Neubližuje někdo někomu?
Tím tě nechci nějak urazit ale většinou si entity vybírají právě člověka který je nějak trýzněn nebo týrán a to proto že má strach cokoliv říct.Pak samozřejmě nastupuje dlouhodobý strach a ten mají negativní entity rádi.
Toto je totiž také jedna z mnoha možností.
Jinak to nemusí být samozřejmě jen negativní entita,může jí přítahovat zrovna to místo na kterém stojí váš dům a to z různých důvodů.jenže jsem si stoprocentně jistá že by jakákoliv entita se ozvala už mnohem dřív....většinou do půl roku.
Takže jestli to není jen nějaká shoda náhod tak bych možná vsázela na to co jsem napsala jako první.
trochuskeptik2
to garfield.
9. 07. 2013 19:47

To jsem myslel spíš pro případy, že by se projevy stupňovaly. Zatím se do ničeho pouštět nebudu.
Garfield
Jojo, i to může být.:-)
9. 07. 2013 19:36

Ale být tebou, tak ještě počkám, třeba se vrátí klid a mír...
trochuskeptik2
to Garfield:
9. 07. 2013 19:13

Jestli chce nějaká entita opravdu pomoc, tak to abych raděj rychle začal hledat někoho, kdo ji vyžene. Nemám v úmyslu pomahat jakékoliv bytosti, která není z tohoto světa. Člověk pomůže jedné a za chvíli by dopadl jak Oda Mae Brown z filmu Duch :-)
Garfield
Nemyslím, že je nutné být
9. 07. 2013 19:01

k někomu vázán, třeba ta entita jen zkouší-vycítila jistou vnímavost. A potřebuje si zařídit skrz tebe-tvou pomoc, svou vlastní záležitost. Pravdu má i Sylvia, může jít i o upozornění na něco, co se má stát.
trochuskeptik2
to Sylvia
9. 07. 2013 18:16

Samozřejmě vím, že když je člověk sám a v okolí je celkem ticho, vnímá jakékoliv náhlé zvuky intenzivněji. V tomto domě jsem ale v minulosti strávil sám poměrně hodně dní, nebo částí dne, a tak intenzivní zvuky jako o tomto víkendu nikdy předtím nezažil. Doma obvykle obavy nemívám, občas přespávám sám i někde v přírodě a neděsím se při každém zapraskání větvičky :-)
Jen mě trochu znervoznělo to, že se podivných událostí doma v posledních dnech seběhlo poměrně dost.
Ohledně jakékoliv cizí entity si nejsem jistý,jak bych na sebe přitáhl její pozornost. Žádné vyvolávání duchů jsem nikdy nezkoušel a ani nevím o nikom "na druhé straně", kdo by byl ke mně nějak vázán.
Sylvia
No
9. 07. 2013 17:30

Je aj moznost, ze ked utichol v dome hluk, tak sa proste zvuky zintenzivnili a Ty ich viac vnimas, ked je doma rusno, tak to praska tiez, ale prave najviac to vnimas a pocujes, ked si sam a dom stichne. Clovek si potom mysli, ze to tam predtym nebolo, ale bolo, len to nebolo tak pocut a helma mohla padnut x-krat, len si ju nezdvihol Ty a nepocul predtym.


Co sa tyka entity, niesom si moc ista, ci sa moze zjavit len tak, pokial sa bavime o ludoch, ktori prilipnu po smrti na tento pozemsky svet, tak su naviazany na nejake miesto alebo cloveka. Takze len tak za Tebou nikto nepride, nic neni len tak. Vzdy si povodca toho Ty.

Neviem, ci sa doma bojis, ale aj to Ti moze nieco vyprojektovat. Stava sa ale, ze sa moze nieco v blizkej buducnosti stat a Ty dostavas nejake znamenie, aj ked uz sme to raz niekde preberali, ked ho nepochopis, tak je to na nic. Muselo by sa Ti stat nieco, co aj rozlustis, nieze sa Ti vypne kotol a Ty nevies co to je, to je take znamenie jak podme na maliny. Mozno niekde v podvedomi Ta ma nieco na nieco upozornit, ked pripustim teoriu, ze su to paranormalne aktivity a taka znozka udalosti dohromady by aj mna nejak zvyklala, tak dolezite je, co si myslis Ty, pretoze Tebe to najviac napovie, ked vyuzijes intuiciu. Kedze sem pises, tak asi nieco mozno tusis.

Inak aj to, ze ked zakricis tak moze byt, ze potom slabsie pocujes a zda sa Ti, ze zvuky sa stlmili. Ale je to urcite otrava. Patrala by som po tom, co zvlastne Ta caka a povedzme, ze si skus pamatat aj sny a dat to nejak dohromady a vyselektovat udalosti v snoch, ktore su ovplyvnene len nejakym zazitkom a je to kvoli tomu. Mozno sa poobzeraj po rodine niekde a nieco Ta napadne.
Garfield
Tak abys
9. 07. 2013 11:27

nebyl navzdory své skepsi původcem ty.:-) Říká se, že duše zemželých, které neodešly tam, kam mají, potřebují s tím pomoct tzv."odvedením do Světla", což ale neumí kdekdo. Pokud si začne tímto způsobem říkat o pozornost, bude se to nejsíš stupńovat až do situace, kdy už se to řešit bude muset. Ten přejezd tedy opravdu daleko nemáte. Říká se taky, že když někdo zemře zcela náhle a nečekaně, ani si duše nemusí uvědomit, že zemřela..
trochuskeptik2
zvláštní
9. 07. 2013 11:16

K jevům v poslední době dochází hlavně, když doma není nikdo krom mě. Je pravda, že přítelkyně v posledních týdnech prochází opravdu silným stresem kvůli zdravotnému stavu její maminky, ale mám pocit, že v její přítomnosti právě naopak jakékoliv podivnosti ustávají. Říká se, že opravdu silný skeptik má dar ve svou přítomností tlumit téměř jakékoliv neobvyklé projevy, a mám pocit, že právě mezi takové lidi přítelkyně patří :-) Co se týká okolí domu, z tragických událostí je mi známa pouze jedna 2 nebo 3 roky stará smrtelná nehoda na železničním přejezdu vzdáleném přibližně půl kilometru.
Garfield
Ahoj,
9. 07. 2013 11:02

myslím, že příčin může být víc. Co se týče fenomému, ako jsou poltergeisti, prý se tak děje nejčastěji v přítomnosti mladé osoby, často ještě i pubertální, která to nevědomky"způsobuje". Je spousta lidí, v jejichž blízkosti praskají žárovky a zhasínají světla, jsou ale lidi, kteří "mají toto nadání" ještě daleko silnější. Takže to může být někdo ze sourozenců, přítelkyně... Známý případ z Německa mluvil o dívce tak nějak kolem 23 let, tedy už dávno po pubertě, ale snad vždy jde o mladého člověka. To je jen jedno z vysvětlení. Do domu může přijít nějaká entita odjinud, nevadí, že tam nikdo přímo nezemřel, to nehraje roli.