Vaše příběhy

Sny a realita

Byla to spánková paralýza? - (komentáře)

Mumu
Zkušenost
3. 01. 2014 12:58

Přiznám se, že doufám, že to bývá spánková paralýza. V jednu dobu jsem ji měla víckrát za sebou. Uslyšela jsem zaklepání na dveře, které se otevřely a byla to nějaká zrůda. Vzala mě za ruce a tahala mi za ně s tím, že mi je utrhne. Něco tak příšerného jsem ještě nezažila. Napůl jsem byla vzhůru - měla jsem nejdříve otevřené oči - a napůl ve spánku. Vnitřně jsem měla pocit, že hluboce spím, ale přitom jsem byla probuzená a všechno cítila. Už ani nevím, jak se mi podařilo se odprostit. Podruhé už mi stačilo si přikázat, ať se probudím a bylo to v pořádku.
Jarda
re: Adanom
20. 12. 2013 13:31

Jo no to asi opravdu nepůjde. Tak dobře to neumím a ani není mým cílem to umět. Ale to neznamená, že někdo jiný by to nezvládl.
Ale něco trochu jinýho je, když ten člověk spí. Protože nemá vjemy z fyzického těla. Ale z mentálního, astrálního, emočního nebo jak to nazvat a tak vnímá tyto svoje části. A ty projekce pracují právě na těchto úrovních, které ten člověk ve spánku a na hranici spánku vnímá nejvíce.

Fyzické tělo v tomhle ohledu funguje jako zeď, kde fyzické vjemy přehluší nefyzické.
Adanom
Jardo
20. 12. 2013 11:59

" Ta projekce na dálku... jde o to, že si prostě někdo představuje nějaké svoje fantazie a jde mu to tak živě, že se to i projevuje, ikdyž o tom nemusí třeba vědět "

Ty brdo Jardo ja jsem v zivote "potkala" cloveka virtualne ktery se nestydel rict nahlas ze na nekom vedome provadi sve projekce.

To uz je silny kalibr. To uz osobne povazuju za jekesi patologicke jevy- pocinani.

S tim rozhovorem a krizeni nohou rukou ano to je jasne ale to mluvis o fyzicke podvedome automaticke obrane.
Ja mela na mysli obranu na dalku proti necemu z venci.
Jako kdyz bychom se dohodli ze budes chtit me polozit na dalku ruku na rameno a ja Ti to nenecham uskutecnit. Proste to nepujde. Takhle nejak. :)
Jarda
re: Adanom
20. 12. 2013 10:46

Někdy se s tím člověkem dohodnu a potom to může fungovat líp. Nicméně přání dobra ostatním je věc, kterou lidi dělají sami a nepřemýšlí o tom. Např. když se do někoho zamilují. To se obvykle s příjemcem nedomlouvají :-)
Ta projekce na dálku... jde o to, že si prostě někdo představuje nějaké svoje fantazie a jde mu to tak živě, že se to i projevuje, ikdyž o tom nemusí třeba vědět. Vzpomněl jsem si, že před dlouhou dobou jsem se bavil s kamarádkou, že něco takového se jí stalo dvakrát. Že v noci/v snu? cítila jak se jí někdo dotýká. Snad i věděla, kteří lidi to byly.

Ještě jsem si vzpomněl, že jedna holka o tom v čajovně mluvila asi tak před rokem, že se jí něco takového dělo když byla mladší.

Lidé se sami podvědomě umí bránit... pokud jim např. rozhovor s někým není příjemný, není jim příjemný vliv té osoby, tak podvědomě zkříží nohy a založí si ruce. Přestanou tím přijímat tolik energie z venčí a uzavřou se víc sami do sebe.
Adanom
Jardo
19. 12. 2013 10:02

A Ty kdyz posilas tu energii , prani dobra tak to posilas po dohode s prijemcem?
Vi o tom?

Jak jsi psal tohle:
"Nekdo z živých lidí má tyhle představy a děje se projekce těch představ na tobě na dálku"

.....tak ja si nedovedu predstavit proc by to nekdo nekomu delal a dokonce bez vedome ucasti prijemce- teda toho na kom je to projektovano.

Proto me ani nedava smysl kdyz pises ze by to slo udelat i kdyz by tomu prijemce nebyl otevreny..... jen to da vic prace.

Proc by to clovek vubec delal?

Prave Jak jsem psala: "kdoz vsak neuveri, nebo to myslí ovladne ze k tomu nedojde, nestane se. "

Tim jsem prave mela na mysli vedomou ucast ( po dohode) prijemce na ktereho nekdo neco projektuje.
Jsem si jista ze to v takovem pripade lze prave take mysli odvratit, ovladnout.

Napadlo me taky ze nekteri prijemci jsou ochraneni proti jakemukoli ovlivnovani z venci.
Jarda
re: Adanom
18. 12. 2013 23:00

Cítím to v sobě jako zlepšení nálady. Je to jako když jsi normálně s člověkem, padli jste si do oka a dobře se bavíte.
Adanom
Jardo
18. 12. 2013 19:06

A v jake podobe se Ti to vraci zpet, kdyz se cosi vraci?

Jo s tema upirama s tim souhlasim.
Jarda
re: Adanom
18. 12. 2013 12:52

No ono by to asi šlo taky, pokud by tomu ten člověk nebyl otevřený... jen to dá víc práce.

To jak mi je člověk otevřený se dá zjistit tím, že mu pošlu "energii / přání dobra" a sleduji, co se mi vrací zpět. Pokud se mi vrátí odraz té energie zpět... třeba zesílený, pak mi je ten člověk otevřený. Pokud se nic nevrátí, tak mi otevřený není nebo je uvnitř sebe nějak v nepořádku.

Lidé, kteří chtějí vaši pozornost, vy jim ji posíláte, ale nic nevrací jsou energetičtí upírci. :-)
Adanom
Jardo
18. 12. 2013 11:06

Bod 1. Je tutovej. :)

Jardo Jak pises ze tomu prijemce musi byt otevreny, take souhlas.
Domnivam se ze je to ve vire( ve smyslu verit ze se to stane ) a tak se to i zhmotni.
Kdoz vsak neuveri, nebo to myslí ovladne ze k tomu nedojde , nestane se.
:)
Jarda
re:Bobi
17. 12. 2013 23:34

Možností mě napadá několik ohledně toho dotyku
1) vlastní podvědomí umí věrohodně vytvořit ve snu hmatové vjemy (vlastní zkušenost)

2) někdo si tak často představoval, že se s někým objímá, až ta představa ožila svým vlastním životem a stala se z ní samostatná entita tzv. Stín

3) někdo z živých lidí má tyhle představy a děje se projekce těch představ na tobě na dálku nebo je ve snu přímo u tebe.
Zkoušel jsem to s kamarádkou. Cítila to. Ale záleží na tom, jak je tomu příjemce otevřený. Možná bychom to mohl po dohodě vyzkoušet, jestli by jsi něco takového cítila... samotného by mě zajímalo jestli by se mi to podařilo. Např. položit ruku na rameno.

4) Možná to je nějaká jiná bytost, např. duše zemřelého

Proti spánkové paralýze je lepší snažit se pohnout menší částí těla než větší... např. palec u nohy.
Bobi
Díky všem!
14. 12. 2013 20:26

Dobrý večer! Opět děkuji všem z vás, kteří jste si příběh přečetli, přemýšleli nad ním a rozhodli se na něj reagovat, pomoct. Zvlášť děkuji Vám, Kybernaute.
To, co se děje v čase denním, se nejspíš odráží ve spaní. Mám poměrně stresující zaměstnání (učím na ZŠ), mám problém v osobním životě, celkově teď asi neprocházím nejlepším obdobím, proto jsem asi víc zranitelná vůči čemukoliv.
Už jsem přemýšlela nad tím, že přemístím postel, ale za prvé moc nemám jak - postel je velká a pokoj mi dispozičně nedává moc možností jejího umístění... Zmiňovaná spánková paralýza mne ale čas od času zastihne i jinde, třeba i několikrát za noc.
Ještě k poloze spaní - usínám na boku nebo na břiše, ale mám poměrně neklidné spaní, proto ty spací polohy celkem často během noci střídám. Ocitnu se tak i na zádech a často pak dojde k paralýze.
Dokonce jsem si půjčila ionizátor vzduchu pro lepší spánek - vzduch je pocitově opravdu čistší, ale...
dnes v noci jsem zase zažila mírnou paralýzu - pouze domnělý třes, hučení v uších, tlak na hrudníku.
Asi bych měla navštívit nějakého odborníka, ale opravdu mi pomůže? Vím, že dokud to nevyzkouším, nemohu soudit a je zbytečné spekulovat, přesto jsem trochu skeptická.
Mějte se hezky. Pokud vás ještě něco napadne, budu ráda, napíšete-li mi. Bobi
Kybernaut
Príbeh od Bobi.
14. 12. 2013 1:20

To s tou Vašou spánkovou paralýzou sa mi nepáči, že sa Vám to stáva raz mesačne (to je dosť často) a stále viac častejšie. Jedná sa o poruchu spánku a nejedná sa o nič dobré. Odporúčam Vám hľadať nejaké riešenie, ako tie spánkové paralýzy ukončiť, aby sa už viac krát neopakovali. Na mieste, kde spávate, môžete mať napríklad geopatogénnu zónu, ktorá môže spôsobovať tie Vaše stále častejšie spánkové paralýzy. Odporúčam Vám to preveriť a zbaviť sa prípadných geopatogénnych zón alebo spite niekde inde, mimo ich pôsobenia. Ďalej tú spánkovú paralýzu môže spôsobovať aj elektromagnetický smog alebo Vaše príliš silné psychologické napätie (nervozita) s ktorým zaspávate. Potom v prípade potreby ak to neprestane, Vám odporúčam návštíviť aj Vášho odborného lekára, aby Vám nejako pomohol zbaviť sa tejto spánkovej poruchy. To, že Vás počas spánku ako keby niekto držal za zadok a že Vás niekto neviditeľný silno objal a ako keby mľaskavo bozkával na rozlúčku, má v sebe isté sexuálne charakteristiky a podobá sa to na jav, ktorý je známy pod pojmom "Incubus". Viac informácií o tom nájdete na webovej stránke http://cs.wikipedia.org/wiki/Inkubus. Odporúčam Vám pozrieť si tento vynikajúci film, ktorý bol natočený podľa skutočných udalostí: http://www.ulozto.sk/x3iAsiJ/bytost-the-entity-film-horor-parapsychologie-1981-avi (http://www.ulozto.sk/x45mECT/bytost-cz-avi). Podľa tejto Vašej vety, ako popisujete proces zmiznutia a ukončenia toho záhadného javu, "Jako by se to objetí do mě postupně vstřebávalo." je pravdepodobné to, že sa mohlo jednať o vaše uvolnené podvedomie, že ten niekto ste bola Vy, Vaše astrálne telo. Spomenula ste, že sa to stalo okolo tretej hodiny ráno. Pólnoc alebo aj tretia hodina ranná, je najčastejším časom pre paranormáne aktivity. V tých časoch podľa štatistík, najčastejšie strašia duchovia. Nerád by som moc zachádzal do intímnych sexuálnych podrobností aby to neznelo urážlivo, ale napadlo ma aj to, že ten jav, podobný automatickému inkubusu, mohla spôsobiť aj Vaša nahromadená energia spôsobená tým, že už dosť dlhú dobu v "posteli se mnou nikdo jiný nespal".
Adanom
Bobi
13. 12. 2013 8:29

Jestli se Ti nekdy prihodi neco podobneho, stuj co stuj otevri oci. Prekonej svuj strach. Neboj se je to Tve vlastni vedomi ktere Ti tohle zhmotnuje. ;)
Engai
Re:
12. 12. 2013 23:57

Naprosto souhlasim s Garfi-spankova paralyza muze byt zpusobena budto vyplouvanim z tela do astralu ci ji muzou zamerne zpusobit jine entity/mimozemske bytosti.
Garfi
Bobi,
9. 12. 2013 10:22

spánková paralýza bývá velmi často popisována tak, jak píšeš i ty. Pokud jde jen o ni, nic se neděje, porstě tak tělo v určitém stádiu spánku funguje, že se mysl probouzí, ale tělo chvíli neposlouchá. Existují i jiná vysvětlení. Může jít prý i o negativní entity, které "si tě našly" a mohou tě pozlobit. Stejnou paralýzu dovedou člověku provést i návštěvníci odjinud. Těžko říct, o co v tvém případě konkrétně jde. Každopádně, ať je to cokoliv, se nemusíš bát, strach vše jen zhoršuje. Buď to časem přejde, nebo sama časem přijdeš na víc.
iveta
tam nahoře
9. 12. 2013 8:37

je jen a jen láska!
Tam nahoře jsou pouze vaše podvědomé a vědomé strachy,které se dají zkrotit,vymazat...přeprogramovat!
Nauč se ovládat svoje tělo a myšlenky,jdi do sebe a otevřou se ti nádherné světy plné lásky,moudrosti a hlavně další obrovské osobní síly,která je naprogramovaná na další a další prožitky.Vše je jen informace,kterou si disponovala od samého začátku...jen ta paměť jaksi vynechává.Pokud se naučíš toto vše ovládat...jsi osvícená.
iveta
zapoměla jsem dodat
9. 12. 2013 8:28

že AC souvisí také s hybnou silou...to znamaná s touhou a hlavně "hadí a lví" sílou.
Bobi neboj se ničeho,tvá mysl ovládá vše...stačí chtít a mít tu patřičnou sílu k tomu aby se ti v astrále nestávali věci které nechceš....ty jsi ten hlavní motor co udává sílu a směr.
Tak a teď ještě něco k těm polibkům o kterých si psala :-)
Jsi schopna se tam milovat,prožívat mnohem intenzivnější a nepředstavitelně nepopsatelně krásné milování,cítíš vše do morku kostí.....cítíš opravdové fyzické doteky, polibky a vše co k tomu patří.Pocítíš tam i TO na co právě teď myslíš a trvá to několik vteřin.Takže TO tam funguje tak že doslova a do písmene "exploduješ bombastickou extází".
iveta
bobi
9. 12. 2013 8:08

S astrálním cestováním je spojována také spánková paralýza,kterou bych charakterizovala jako stav kdy vaše tělo není schopno absolutně žádného pohybu.O spánkové paralýze je napsáno spoustu článků ale můj osobní pocit je ten, že to doprovází člověka,který není ještě uplně připraven .V tom krátkém okamžiku ,ikdyž si mnozí myslí ,že je to nekonečně dlouhá doba,kdy prožívá muka se přirozeně rozhoduje ,jestli člověk trpí strachem a nebo je schopný ten strach ovládnout.Pokud je člověk schopný tuto paralýzu psychickou silou překonat a vyrvat se z jejích drápů,je naprosto osvobozen od nadvlády všeho, je to bytost,která má absolutní svobodu.

Když spíme tak automaticky celý proces vymístění nevnímáme,proto lékaři to vysvětlují jako spánkovou paralýzu.Pokud člověk usne absolutně nevnímá co se s jeho energetickým tělem děje ,ví to jen vědomí.
Naše fyzické tělo se právě probudí v momentu toho procesu té vibrace,což mi dává absolutní jistotu ,že naše vědomí nikdy nespí,vždy je v neustálém pracovním procesu zrovna tak jako naše energetické tělo.
Měla jsem nedávno zážitek,který mi moji teorii jasně potvrdil....byl to ten že když jsem se vědomě připravovala na výstup tak se stalo to, že jsem cítila jasně jak moje energetické tělo je už napůl venku s toho fyzického.Cítila jsem že moje ruce a nohy se zvedají silou do výšky a že moje fyzická ústa jsou zavřená ale zároveň jsem cítila energetická ústa otevřená.
No takže člověk který spí si nemůže pamatovat ,že právě dochází k vibraci a částečnému oddělení.
Jelikož se lékaři nezabívají energetickým tělem,neb netuší a nepřipouští si že by mohlo nějaké existovat,protože je to ve škole neučí, jsou tím pádem v nevědomí a nemůžou tak tušit o našem celkovém těle vůbec nic.Kdyby šli lékaři(vědci) ruku v ruce s duchovnem a naslouchali člověku,který se tímto zabívá,bylo by vše jiné a dalo by se tím pádem vysvětlit mnoho jevů.Lékaři studují jen naše fyzická těla a absolutně netuší a nechtějí tušit že je i jiné, je to jejich přesvědčení...bohužel škoda,takto se podle mého nikam neposunem.Myslím a jsem přesvědčená ,že všechny tyto jevy a procesy jsou jednoduchou rovnicí ke všem ostatním záhadám na našem světě.Spánková paralýza je "předvoj" AC pokud všechno dobře klapne vycestujete okamžitě z těla ven.Pokud odezní to brnění, automaticky nastává to ,že uslyšíte to klasické bzz(můžete ho slyšet a nemusíte) v hlavě,uslyšíte i nepříjemné zvuky(může to proběhnout a nemusí)Pak nastává okamžik kdy vědomě cítíte ,že vyplouváte s těla a letíte směrem nahoru a nebo dolů.
Pokud něco uděláte špatně...nikam neletíte a prožíváte v tu chvíli jen ten zbytek(odeznívání) toho všeho....to já chápu jako spánkovou paralýzu,nic víc nic míň za tím nevidím.
Ast.cestování podle mě souvisí a to neodmyslitelně s šišinkou mozkovou, kterou bych nazvala jako piďikamerku,která vše "promítá a vizualizuje".Dále s energetickým tělem(které používá stejný hmat jako fyzické) vědomím ,pamětí a sluchem a třetím okem..to jsou podle mě ty nejzákladnější věci.Třetí oko nás hlavně spojuje a tahá zpátky do fyzického těla(to je to čemu někdo říká stříbrná šňůra)a také má určitou spojitost s tou piďikamerkou.
eki
.
8. 12. 2013 21:41

Ahoj, verim, ze Te to desi. Ja zazila neco podobneho, kdy mi nekdo ci neco sedlo v noci na nohy. Spankova paralyza je jedno, takove racionalnejsi vysvetleni. Ja vsak verim, ze ne vzdy se ve spanku jedna prave o SP. Nase duse je, dle meho, vice zranitelna, napadnutelna prave kdyz spime. Ja po sve zkusenosti uz nespim v poloze na zadech..at se to zda byt jakkoli smesne. Preji Ti klidne noci a pocit bezpeci. Eki
Bobi
Děkuji
8. 12. 2013 18:52

Děkuji všem za komentáře. Pomůže mi každá názor. Garfi, myslíš, že se nejednalo o halucinace? O co se tedy jednalo? Trochu mě to děsí :-/
Metuje
spánková paralýza
8. 12. 2013 18:05

Asi to není nic zvláštního, divného, jednou jsem šla spát velmi unavená (prací, né společensky)a pak jsem měla těžké sny, ze kterých jsem se probouzela a pak zase usínala a jedna fáze těch snů byla taková, že jsem se nemohla pohnout, měla jsem pocit,že na mě leží balvan podle tíže a dalo mi práci se probudit.Když jsem byla vzhůru, dala jsem si sprchu a kafe a bylo mi dobře, skoro bych řekla, že to u mě bylo hloubkou spánku.
Garfi
Nemyslím, že
8. 12. 2013 16:56

jde o halucinace.
iveta
bobi
8. 12. 2013 1:32

neboj se..nepřišel ti ublížit..:-)