Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Morseovka v uších - (komentáře)

Kybernaut
Tinitus a záhadné zvuky.
3. 06. 2014 18:58

Bigbiz, aj samotná operácia očí by sa mohla definovať aj ako úraz v oblasti hlavy a krku a nie si prvý a ani posledný, kto v rámci tinitusu počul ako keby naozajstnú morzeovku. A vôbec, ty sám si napísal, že si bol vtedy ešte malý a nevedel si, že čo je to morzeova abeceda, tak potom odkiaľ tak veľmi dobre vieš posúdiť, že to bola naozajstná morzeovka? Z tých nejasných spomienok? Nie je predsa všetko zlato, čo sa blyští. A prečo to počuli aj ostatný pacienti z tvojho okolia? No jednoducho preto, lebo aj oni mali nejaké také podobné operácie a úrazy v oblasti hlavy a krku a tiež mohli mať taký podobný tinitus morzeovského typu, aký si mal aj ty. Všetci, ktorý ste to vtedy počuli, ste mohli mať taký podobný morzeovský tinitus a preto ho ako keby počuli aj ostatný, ktorý tým tinitom boli postihnutý. Tí ostatný nemuseli počuť zvuky z tvojej hlavy ale všetci ste tam pravdepodobne mali zvlášť, svoje vlastné morzeovsky znejúce zvuky vo vašich hlavách. Jednoduché pravdepodobné vysvetlenie.

Jelitko, je viacej druhov tých tinituských zvukov a ty počuješ jeden druh zvukov a iný, ktorý sú tiež postihnutý tinitom, môžu počuť aj iné a od tých tvojich, odlišné zvuky. Niektoré z tých tinituských zvukov pripomínajú pípanie s pomocou morzeovej abecedy. To ale samozrejme nemusí znamenať to, že sa aj skutočne jedná o morzeovku.

Možno by stálo za pokus podrobiť Bigbiza regresívnej hypnóze aby sa v spomienkach vrátil do toho času aby znova počul tú ako keby morzeovku, treba mu potom v tej hypnóze dať papier a ceruzu, nech napíše tie čiarky a bodky, ktoré vtedy počul. Potom by sa to mohlo preložiť.

Bigbiz a teraz už tú morzeovu abecedu ovládaš, keď tak veľmi ľutuješ, že vtedy si ju nevedel? Veď čo keď by sa ti to pípanie v hlave vrátilo? A čo tak snažiť sa umelo vyvolať ten tinnitus s pomocou naschvál vyvolaných ušných zápalov, naschvál vyvolanému šedému zákalu očí aby si zase kvôli tomu šiel na ďalšiu operáciu a naschvál vyvolaných úrazov v okolí hlavy a krtku a tak podobne? Taká obeť by asi aj stála za to a to morzeovské pípanie by sa možno aj vrátilo a mohlo by sa zaznamenať a preložiť.

A čo sa týka záhadných zvukov, ktoré niektorý ľudia počuli, tak nedávno som našiel jednu takú zaujímavú pikošku, že posádka misie NASA Apollo 10 v júni 1969 na odvrátenej strane Mesiaca viac krát počuli záhadné zvuky (niečo ako kozmickú hudbu) ktorých zdroj sa doteraz nepodaril vysvetliť. Podľa (ČeskoSlovenského) astronauta Eugena Čerňana, to znelo ako chóry, ako taká chrámová náboženská hudba z kostolov, keď mnísi tak hmkajú. Tu je odkaz na podrobnejšie informácie: http://www.thelivingmoon.com/48luna_cognita/03files/The_stunning_Apollo_10_coverup.html
Sylvia
Hudba
1. 06. 2014 13:16

tu hudbu v uchu som pocula raz aj ja. Znelo to jak hracie hodinky, tak som si najprv myslela, ze to susedovi zvoni telefon alebo budik. Lenze stale sa to opakovalo a bolo to uz moc dlho na to, aby to sused nedvihol alebo nezaklapol. Potom som si uvedomila, ze to je v mojom uchu iba, stale sa to opakovalo dookola. Ale neviem, co to bolo.
Bigbiz
Zbyňku
31. 05. 2014 22:32

Jo, s tím Jaraisem souhlasím. Taky mám jeho starší tvorbu rád. Jinak nevím. Myslím, že to byla jen náhoda, ale nevím.
Zbyněk P.
Pro Bigbíza
31. 05. 2014 21:24

Náhodou J.M.Jarais je fantastickej!!! Znám jej! Hlavně ta jeho dřívější tvorba je vynikající!! Třeba tokoví : "Podzemníci"....Skvost....
A přemýšlel jsi tedy, proč Tě to potkalo? Co se Ti tímto mělo říci, či naznačit? Nebo jsi přesvědčený o tom, že to bylo jen takové sekundární projevení se v rámci té základní nepříjemnosti?? Pěkný den. Zbyněk P.
Bigbiz
Zbyňku
31. 05. 2014 20:54

Asi tě zklamu, protože ta melodie zněla spíš, jako rozladěný syntetizátor, anebo jako Jean Michelle Jarais na LSD, takže nic krásného to nebylo. Ale též nevím, co to mohlo být.
Zbyněk P.
Pro Bigbíza
31. 05. 2014 19:12

Zdravím kolegáčku Bigbízu!! Doufám, že to bereš jen jako humor! Ale vidím, že jsi od svého života dostal dvě povinnosti, které by jsi měl zvládnouti! První byla ta, že jsi se měl naučit morseovku velmi dobře ovládat. Druhá Tvá povinnost jest ta, že jsi se měl naučit noty a poznávat jednotlivé tóny! Možná se pozastavuješ, co sem zasejc pletu, že??? Ne, to myslím velice vážně! Zmiňoval jsi, že jsi slyšel překrásnou hudbu... takže, kdyby jsi uměl a poznával jednotlivé tóny, a paměť ti dobře sloužila, tak by jsi ty stavy mohl postavit zcela na jinou úroveň, která by Ti velice pomohla, neboť by jsi byl třebas prvním človíčkem, který by přinesl do dnešní doby hudbu z astrální sféry, či z kosmické sféry!! A to, že by jsi to přetransformoval na svůj obrovský klad (ten tvůj onen negativní poznatek, který Tě pronásleduje a diskriminuje do teďka), tak by jsi v podstatě vyhrál jednak jak nad sebou, nad onou negativitou, ale učinil by jsi obrovský kus práce k poznání, a mohl by se takový určitý postup jmenovat třebas zrovna jako :"Bigbízův transferující most"!!! Pěkný den. Zbyněk P.
Dana P.
:o)
31. 05. 2014 16:54

no vidíš
Bigbiz
Dano,
31. 05. 2014 16:47

no vidíš, to mě nenapůadlo.D:
Dana P.
Bigbiz
31. 05. 2014 16:42

možná je dobře, že jsi tu morseovku neuměl! Co když jsi se napojil na dva špiony, co si vysílali tajné zprávy -to bys byl snad přímo v ohrožení života !!
Dana P.
Zbyňku
31. 05. 2014 16:39

kdyby ET vysílali SOS, tak to poznám :o)
Jelitko
Bigbiz
31. 05. 2014 15:44

ty zvuky mohly byt uplne neco jinyho,ted uz to nevyresis,ubehla rada let.A na vic,ty,jak rikas,mas problem se zrakem a tito lide jsou obdareni jim smyslem,nebo treba lip slysis,coz je normalni u takovych pripadu.Treba nikdo z nas by to neslysel jako ty a je mozne ze ty deti co to slyseli mohli byt na tom stejne jako ty,vzdyt jste byli na ocnim ze?Po cely zivot se nam deji zajimave a nekdy nevysvetlitelne veci,to je jasna vec.Ty sam o tom vis nejlip a druheho tim tezce presvedcis....ja te chapu.
Bigbiz
Zbyňku
31. 05. 2014 15:34

Díky tza půobavení. Věř, že mě to štve doteďka, že jsem v té době tu morseovku pochopitelně neuměl a kolikrát jsem si říkal, že kdybych ji uměl, tak bych věděl jistěji, co to bylo. Měl bych tím pádem nějaký důkaz a už bych to neřešil. Ale dnes jsem si vzpomněl, že něco podobného se mi stalo i doma. Ale nevím, jestli to bylo před hospitalizací, anebo až po. Taky to bylo v tomhle věku. Šlo o to, že mě jednou probudil dost hlasitý zvuk, který zněl úplně přesně, jako EEG při zástavě srdce. Znělo to chvíli a pak to ne odeznělo, ale prostě se to "vyplo". No a pak jsem asi dvakrát slyšel velmi krátkou melodii, která mohla znít zhruba vteřinu. A pokaždé ta melodie byla stejná, což je taky zvláštní. Ta melodie nezněla dvakrát za sebou, jak by se mohlo z mého komentáře zdát, ale mezi nimi mohla být odmlka v řádu týdnů, nebo měsíců.
Zbyněk P.
Jiťuš,
31. 05. 2014 14:28

to je už zcela lhostejno, odkud ty signály budou... Tady se jedná o ten vlastní princip zvědět, je-li to, či není-li to morseova abeceda, a co se po mě případně vlastně požaduje!!!!! Budou-li to mimíci, tak se bude moci seznámit třeba s nějakou krásnou Marťankou, nebo třeba s nějakým fousatým muklem....... Pěkný den. Zbyněk P.
Jelitko
jo
31. 05. 2014 14:23

Zbynku,fakt to je pravda,a bylo by to odhaleno...ale to taky muzou byt signaly z neznama,co vis...
Zbyněk P.
Pro Juťule
31. 05. 2014 14:18

Jiťuš, v žádném případě to nechci zesměšňovat, či zlehčovat..... Vím co to jsou za problémy!!! Nejhorším na tom ale jest to, že ty zvuky, či bolesti probíhají přímo v hlavě, tak o to je to daleko horší, neb je to jako přímo v mozku!!!! Ale když se neustále hovoří jako o morseovce, tak je vskutku nejlepším se ji naučit a porovnat, je-li to opravdu morseovka, či ne!! Je-li to morseovka, a dotyčný bude vědět co se mu v té jeho hlavě píše, tak má vyhráno!!! Není-li to morseovka, tak bude alespoň vědět, že to morseovka není...... Jak prosté, že????? Pěkný den. Zbyněk P.
Jelitko
Zbynku
31. 05. 2014 14:10

nedelej si curinu....je to nekdy desive!
Noa jeste ze Bigbiz to ted uz neslysi,byl by s toho na nervy...vim o cem je rec.Nekdo to opravdu resi praskama coz v mem pripade na stesti nebylo.
Jelitko
Dano
31. 05. 2014 14:07

...a ze je to neprijemny...?Me tenkrat doktor chtel napsat prasky na spani a to by me odrovnalo uz davno!Jsou to kolikrat debilove.Musela jsem se stim smirit sama a to je lepsi nez nejake drogy.
Me se to stalo po viralnim zanetu mrcnich mandli pak se me udelaly srusty po kterych jsem zacala slyset ten tep a to mam do ted.Takze slysim jak mi truce srdicko a jestli tluce spravne :o)
Zbyněk P.
Do diskuse
31. 05. 2014 14:05

Ideální by bylo, aby ten, kdo takto slyší onu morseovku, tak aby se ji naučil ovládat, a potom bude moci si přeložit, co se mu tam třeba jeho vlastní skřítci snaží sdělit!!!! A bude to hnedle vyřešený...... Třeba ti skřítci chtějí, aby se jim každé ráno klaněl ve východním směru, nebo. aby šel nasbírat do lesa nějakých těch jahod či malin.... Kdo ví ?? Pěkný den. Zbyněk P.
Dana P.
jo, hm, tinnitus,
31. 05. 2014 13:46

to tepání mám semo tamo taky, a navíc hučení v hlavě jak v tunelu :o) morseovku ale nee, třeba ještě přijde?
Jelitko
....
31. 05. 2014 13:27

omlouvam se za preklepy... ;o)
Jelitko
ahoj
31. 05. 2014 13:26

tak tutnitus pratele mam uz asi 15 let,takze presne vim jak se to projevuje.Behem dne se to slysi jen kdyz jsem v klidu,kdyz s nekym mluvim,tak to slyset neni.V noci to je slyset nejvic,ale ja jsem si uz na to zvykla.Proste slysim svuj vlastni krevni pulz,ktery slysim z tepny co prochazi kolem leveho ucha.Nekdy je to dost intenzivni,nekdy ne,ale je to presne tentyz klepot jak tluce srdce.
Takze morzeovka to neni.Buh vi,co tedy vlastne Bigbiz slysel.Je to zahada...
Bigbiz
Kybernaut
31. 05. 2014 10:57

Od narození jsem měl šedý zákal obou očí, takže se to muselo postupně odstranit. Tohle byla moje třetí a poslední operace. Ale mám dotaz. Když to byl tinitus, tak proč to znělo, jako opravdová morseovka, jaká je slyšet v radioamatérských vysílačkách a proč to slyšeli i ostatní? Myslel jsem, že zvuky, způsobené tinitem může slyšet jen ten, kdo je jim postižen.
Kybernaut
Pravdepodobne tinitus.
31. 05. 2014 1:11

Skutočne to mohli byť príznaky tinnitusu, lebo na wikipédií (http://sk.wikipedia.org/wiki/Tinitus) je v zátvorke napísané, že "Pre vznik tinitu môže existovať celý rad príčin (od ušných zápalov až po úraz v oblasti hlavy, krku).". Preto by ma, Bigbiz zaujímala lekárska diagnóza tvojich očí, že kvôli čomu ti ich vtedy v roku 1988 operovali. Ak sa totiž jednalo o úraz očí, tak to by mohlo zvyšovať pravdepodobnosť, že to bol ten tinitus.
Bigbiz
Sylvia
27. 05. 2014 11:14

Ano, i to je možné. Dana P. Pak už nic takového nebylo. To bylo jen v té nemocnici právě.
Sylvia
Bigbiz
27. 05. 2014 10:43

Este je moznost, ze ten druhy chlapec pocul este nieco ine nez Ty, on mohol pocut iny zvuk a myslel si, ze je to, co pocujes Ty. Ostatne deti len spanikarili.
Dana P.
Bigbiz
27. 05. 2014 10:11

chápu jak jsi asi byl jako malý klouček vyděšený! Měl jsi od té doby podobný zážitek/zážitky?
iveta
gárfí
27. 05. 2014 9:56

sice stále nechápu co si furt namlouváš?a proč se tak chováš ale měla jsem na mysli samozřejmě citaci z těch komentářů co psali lidé ohledně toho tinitusu.
Takže ano podělaná morseovka..přesně tak jak to píší ti lidé!!!!!a já se přidávám...
Tinitus může být i chvilkový,třeba hodinu, dva dny,týden nebo měsíc a nebo celý život :-))
Zbyněk P.
Do diskuse - můj názor
27. 05. 2014 9:51

Garfíí, Iv nikoho neuráží..... pouze projevila svůj názor. To, že to slyšely i další děti na pokoji, tak to vůbec neznamená, že by to bylo vysíláno z toho dotyčného jedince. A musím se vskutku usmívat nad tím, že neustále v takovýchto případech podsouváte zvrhlá jednání chudáků mimozemšťanů!! Je logické, že když to slyšely všechny bytosti v pokoji, tak že muselo býti někde na patře puštěné nějaké zařízení, které toto vyluzovalo ony zvuky!! Promiň, ale i mne se občas nelíbí, jak si mažete (nevím jestli chtěně či nechtěně, ale spíše asi chtěně) med kolem úst v tom směru, že uchlácholujete (není myšleno jen na Tebe, ale obecně) dotyčné hrůznými úvahami. A také to nijak neřeším a nerozčiluji se! Tak nevím, proč zrovna viníš Iv za to, že projevila svůj názor.... V nemocnici jest vše možné!! A nikdo vskutku neví z těch zúčastněných, co bylo puštěno za přístroj.... Totéž platí i pro Bigbíze!! Já silně pochybuji o tom, že by mimíci nemají nic jiného na práci, než-li vysílat nějakému dítěti morseovku do uší, a aby z toho měli srandu, jak se tím trápí.... není to k smíchu??? Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Bigbi
27. 05. 2014 9:23

V tuto chvili si plne uvedomuju ze pro Tebe samotneho ta zalezitost s pipanim bude presne tim cim to pro Tebe je. Jinymi slovy presne tim jak si to Tva subjektivni mysl interpretuje. :)
Garfi
a ještě tinitus,
27. 05. 2014 9:14

ten je vždy dlouhodobý, lidé se ho nemohou zbavit. Bigbiz to měl pár dní. Navíc tinitus je záležitost, kterou slyší jen on sám, tinitem postižený člověk. Nikoli jeho okolí.
Garfi
Ivet,
27. 05. 2014 9:03

podělaná? A proč máš tendence neustále někoho srážet? Dělá ti to dobře? Zvedne ti to sebevědomí? Nelze si toho nevšimnout..:-(
iveta
bigbiz věř
27. 05. 2014 7:20

že to byl tinitus!!!žádný mimozemský signál

http://www.itinnitus.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=53

přečti si pár komentářů od lidí..přesně tak podělaná morseovka.:-))
iveta
bigbiz
27. 05. 2014 7:06

to je fuk jestli to bylo tamagoči a nebo ne.:-))
Bigbiz
Vezmu to popořádku
27. 05. 2014 0:03

Iveto, tak tamagoči asi těžko, když, jak správně napsala Garfi, se tato hračka objevila až v 90. letech. Jedině snad ta hra, jak vlk chytá vajíčka, ale tohle to taky nebylo. Adanom, zajímavá myšlenka. Myslím, že tomu se říká kolektivní vědomí, nebo tak nějak, ale nevím, jestli je to tenhle případ. Sylvia. To s těmi vysokofrekvenčními zvuky je též velmi zajímavé, ale nemyslím si to. Jinak na tom oddělení toho moc ani pípat nemohlo, takže se nejednalo o zvuk zvenčí, nýbrž o zvuk, vycházející z mých uší a navíc to až nápadně připomínalo vysílání v morseovce. A proč to jeden den slyšeli i ostatmí, to taky nevím. Pokud by se jednalo o inteligentní signál, vysílaný nějakou mimozemskou inteligencí, tak možná chtěli, aby onu "zprávu" někdo z přítomných rozluštil. Přece jen v té době byla morseovka dost běžná. Používala se v radioamatérství, v komunikaci mezi loděmi, tuším a taky se běžně učila ve skautu a v tehdejším pionýru. Takže si údajní mimozemšťané mohli říct, že když je morseovka tak jednoduchá, tak ji musí rozluštit každý. Ale bůhví, co to bylo. Jen vím, že mě to v té době dost děsilo.
Garfi
Ivet,
26. 05. 2014 22:08

jednak o mimících jsem se ani nezmínila, ba dokonce jsem nezmínila žádnou teorii vůbec, takže je sranda, když mi píšeš, že to vidíš jinak.:-) A co se týče tamagoči, tak to byla devadesátá léta. V roce 1988 sis mohla hrát leda tak céčka.:-)
Sylvia
-
26. 05. 2014 21:18

Existuju vysokofrekvencne zvuky, ktore pocuju len deti do nejakych 18 az 19 rokov. Prisli na to aj majitelia barov v Londyne a takto odhanaju otravnych teenagerov, ktori im robia pred barmi bordel. A v nemocnici moze pipat kdeco. Dospeli uz tieto zvuky nepocuju. V noci kolkokrat ked sa zapocujem, tak tiez pocujem nejaky piskavy zvuk a ked si ho uvedomim, tak nemozem kvoli tomu spat a pri tom druhy by si to mozno ani nevsimol. UFO jak neidentifikovatelny objekt mozno hej, mimozemstania asi tazko.

Na druhu stranu, keby to mal byt zvuk, ktory suvisi s unosmi, preco by to mal pocut este niekto iny, pochybujem, ze Ta unasal niekto za bieleho dna zo skoly, predpokladam, ze v spanku v noci. Takze je to len Tvoj individualny zazitok a neviem jak by to suviselo s tym, ze niekto iny pocul tento zvuk spojeny s Tvojimi unosmi v spanku a co to dokazuje.
Adanom
Bigbi
26. 05. 2014 20:57

Vnimani ostatnich lidi-deti i dospelych se da propojit. Zazila jsem to mnohokrat a v detstvi i pozdeji ze ostatni uslyseli i uvideli to co jsem jim rekla ze vidim,slysim ja sama.
To je ze zivota.
Jen tim chci rict ze na takovem procesu predavani videneho , slyseneho neni nic zvlastniho.
Vnimani se da ovlivnit.
iveta
Bigbiz
26. 05. 2014 20:26

ale já nic o EEG nepsala...když se to vezme tak to nemusel být žádný nemocniční přístroj,mohlo to být třeba obyčejné tamagoči.:-))
Bigbiz
Iveto,
26. 05. 2014 20:16

A jak to teda vidíš? Jinak k tvému prvnímu komentáři. Jelikož se jednalo o oční oddělení, kde se děti mohly pár dní po operaci pohybovat naprosto volně, mohu přítomnost EEG zcela vyloučit. Dokonce toto oddělení nemělo ani ARO, jak si vzpomínám, takže odtud to taky nebude. Nehledě na to, že rozdíl mezi pípáním EEG a morseovkou je sakra velký, takže bych to poznal.
iveta
gárfí
26. 05. 2014 19:53

žádnej mimozemšťan to nebude,vidím to jinak.
iveta
jo taáák
26. 05. 2014 19:52

a že to nenapsal??? :-))
Garfi
Iveto,
26. 05. 2014 19:48

jenže to nepípalo někde v místnosti, ale v něm.:-) A slyšely to i jiné děti-když k němu přiložily ucho... Vím to, protože mi to už dřív vyprávěl. Podobný případ už byl popsán i jiným člověkem.
iveta
.
26. 05. 2014 19:34

možná kdyby jste to řekli sestře,tak by vám taky řekla možný důvod pípání.Je spoustu věcí co může v nemocnici pípat...rozhodně v tom nevidím nic co by bylo paranormálního.