Vaše příběhy

Symboly a znamení

Oči zvířátek - (komentáře)

Hani
Konzumace masa
26. 03. 2015 22:41

člověk je prostě všežravec-s tím nic neuděláš. Nicméně si myslím, že někomu maso prostě nedělá moc dobře...ale jen někomu!!!Někdo ho ale zase potřebuje. Je vědecky dokázáno, že k rozvoji mozku u Homo erecta došlo zvýšenou konzumací masa...Také je teorie, že nedostatek masa způsobuje agresivitu a touhu po krvi, což se objevilo např. u Aztéků, kteří tímto trpěli. A ona opěvovaná Indie se sice negativně staví ke konzumaci masa a uctívá krávy, ale její obyvatelé jsou schopní neslýchaných krutostí k jiné lidské bytosti...Z toho, jak se dokáží zachovat rodiče ke svým dětem (pochopitelně většinou dcerám, které u těch mírumilovných vegetariánů níže ne dobytek) mně, masožravé Slovance, stydla krev v žilách....
Jelitko
ahoj
21. 03. 2015 7:32

missi ma pravdu...
Clovek ma hmotne telo a to musi zivit aby nezemrelo a proto nemuzes litovat toho ze snedls maso,nebo cokoliv jineho.
A utikat pred necim nema smysl...utikas pred sebou.
Tak jestli si myslis ze mas pravdu,tak napis nekam,kde to bude cist hodne lidi,aby treba to maso bud omezovali nebo prestali uplne jist.Presvec je....bojuj.
missi
vanasi
20. 03. 2015 15:01

Puvodne jsem napsal neco jineho..ale poprosil admina aby to smazal..podle me se v tom moc hrabes a babras..jestli chces do Indie..tak se seber a jed a nefnukej nad utrzenou kytkou..krava taky musi neco zrat..a kdyz utrhnes kvetinu abys nekomu udelal radost..neni to vrazda..kdyz nasbiras bylinky pro nemocnou matku..neni to vrazda..prestan blbnout a zacni zit !!
vanasi
Očička
20. 03. 2015 9:31

Ach, moc Vám děkuji za všechny Vaše ůvahy,moc mi to opravdu pomohlo.Já však cítím toto - nejraději bych se odtud z tohoto hrubého světa a hrubých lidí sbalil,odešel do Indie vysoko do hor,poklekl před sádhuem a plakal a zůstal u něho.Tak i můj velký vzor Srí Rámakrišna to popisoval,jak utíkal hluboko do lesů před lidmi.Sádhu -http://www.tarrdaniel.com/images/hinduism/Sadhus/21-pagalinanda-Aghori-Baba.jpg- by mě mimo jiné naučil tzv. stav boha,kde už člověk nemusí nic jíst a žije pouze z kosmické energie.Toto je pravé řešení tohoto problému s masem.Je to prokázané,potvrzeno,svatí tohoto stavu dosáhli.Ach jo.Jsem pořád tak hrubý a nečistý. Vždyt jen utrhnout květinku je vražda.
Jelitko
jojo
16. 03. 2015 8:00

to je pravda...v teto dobe si nejsme jisti co jime,dokonce aji ta zelenina uz neni takova jak ma byt,buh vi,cim ji hnoji a strikaji...maso,co kupujem v obchode ..to same,buh vi cim to zvire bylo krmeno.A ta soja je pestovana na polich hnojenym chemii,takze co si budem povidat.
Pak je tu moznost,kdo ma kde pestovat svoji zeleninu,tak zase je tu otazka,jaky dest a cem zasazeny na tu zeleninu padne...takze jake reseni mame??
Ivns
hm
15. 03. 2015 19:33

sojové maso...je důležité vědět,že se tu v Evropě hlavně prodává soja v nefermentované podobě z devadesáti procent naprosto škodlivá "potravina".
Kvalitní soju abychom pohledali.Devadesát procent dalších potravin ze sojnebo s přidanou sojou) jsou právě vyráběny z toho šuntu rakovinotvorného a navíc ovlivňujícího náš imunitní systém a naši DNA.
Ivns
mimochodem
15. 03. 2015 19:09

vanasi..co když celá tahle vize měla jiný podtext?napadlo tě to?
Může se to dotýkat tebe ale v jiném kontextu než o kterém píšeš ty.
Ivns
Peklíčko
15. 03. 2015 19:06

já si naopak myslím ,že zvěř jako taková se rozmnožila,zajíci vídám častěji než dřív.
Dokonce se k nám na sever nastěhovali i bažanti,kteří tady kdysi byli a teď jsou zas.
Nemyslím,že zvěře ubývá.
To proč umítají pod koly zvířata se dá dobře ošetřit,stačí aby se kolem silnic nainstalovaly pachové stopy,fungují.
Peklíčko
zvířátka
15. 03. 2015 18:53

Já maso jím velmi málo, asi 3x do měsíce a nejsem nijak slabá, naopak mám energie dost i na sport a 8až12h prac.dobu.Teď je třeba období půstu před velikonocemi a naši předci drželi půst 40dní a docela přísný. Na jaře, kdy je tělo po zimě unavené a má sklon k nemocem, to bylo velmi prospěšné v každém ohledu.Mně nejvíc vadí, kolik zvěře zahyne pod koly aut, to jsou strašná čísla.Nejen motorismus zvířata likviduje, také neuvážený a špatný způsob zacházení se zemědělskou půdou.V důsledku toho z českých polí a luk skoro vymizeli zajíci.Je mi líto každého placatého ježka a sraženého kosa.Tam mám výčitky svědomí, co jsme my lidé měli udělat, aby zvířata byla aspoň trochu ochráněna před námi.Vadí mi smečky psů, co je chodí majitelé venčit na okraje lesů nebo i do lesů kousek od města, to je skutečná bezohlednost k přírodě.
Engai
:-)
15. 03. 2015 17:53

Maso jist nemusiš-nezeslábneš-ja jsem vegetarian uz 18 let:-)
Je to vse o sile mysli-a navic je tolik náhražek-sója i tofu obsahuji vše potřebné vitamíny,to že si vegetarián neznamená že jiš pouze zeleninu-výběr je opravdu nekonečný a můžeš vařit všechny známá jídla jen maso zaměníš za sójové maso,tofu maso,sójové párky...atd :-)
Držím palce:-)
Jelitko
ahoj
15. 03. 2015 12:59

jasne...jak rikaji ostatni,zazen tyto myslenky,je to k nicemu.Ja maso jim,ale jen to co mi chutna ,tedy kure,ryba,kruta.Ostatni nemusim.Ale nekdy si dam i to ostatni.
Neni to nase vina a zrovna my to nezabijime.Clovek je vsezravec,ale mel by jist maso mene nez nekteri doslova zerou...
Nedelej si vycitky a jez co zada tvoje telo.A kdyz chces,tak pomahej ostatnim zviratkum,tak jako ja a bude ti to delat vnitrni utechu za ty co jsi snedl...bez se podivat do utulku psu a kocek a udelej jim radost ze je sem tam navstivis,oni taky stratili panecka a treba si zvyknou na tebe...taky jsou nestastni.
Michal01
Uvolnění
14. 03. 2015 21:30

Zkus se uvolnit, zapomenout na okolí a jeden den relaxuj..zařiď si třeba nějaký lázně nebo tak něco.Když to nepomůže pošli je pryč ; řekni, že za to nemůžeš a tak.. :) Věřím ,že to dokážeš
Dana P.
vanasi
14. 03. 2015 15:59

jsi úplně normální, jen více citlivý člověk.
V našem světě to tak chodí, že aby žil jeden, často umírá jiný...hm, sama se nedokážu dívat na dokumenty, ve kterých predátor loví a uloví jiného tvora, aby se nasytil...přestože vím, že se to přirozeně pořád děje...
eki
...
14. 03. 2015 15:55

Čoveče...řekla bych, že jsi citlivý člověk, ale dle toho co čtu bych řekla, že jsi ve velké nerovnováze vůči vlastním předsevzetím či vlastnímu postoji k životu. Nechceš jíst maso-tak hledej alternativy. Naslouchej svému tělu. A nebo chceš mít pocit provinění po nedělním vepřo-knedlo-zelo?