Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Světýlka ve zpětném zrcátku - (komentáře)

Přemek_Slavík
Oddělená skutečnost
4. 01. 2021 21:29

Dovoluji si k tomuto příběhu uvést malý výňatek z knihy Oddělená skutečnost od Carlose Castanedy.

"Znovu jsem se podíval do zpětného zrcátka a spatřil dva světelné body. Byly to světlomety automobilu na kopci v dálce za námi. Chvíli byly vidět, pak se ztratily ve tmě, po chvíli se zase objevily na bližším kopci a pak zase zmizely.
Dlouho jsem sledoval jejich objevování a mizení ve zpětném zrcátku. V jednu chvíli mi došlo, že auto nás dohání. Rozhodně se k nám blížilo. Světla byla větší a jasnější. Začal jsem mít pocit neklidu a šlápl jsem na plyn. Zdálo se, že si Don Juan povšiml mého znepokojení, nebo si možná jen povšiml toho, že zrychluji. Nejprve se podíval na mě, pak se otočil, podíval se na vzdálená světla a zeptal se mě, jestli je se mnou všechno v pořádku. Odpověděl jsem mu, že jsem už dlouhé hodiny za námi neviděl žádné automobily a teď že jsem si najednou všiml světel auta, které jakoby nás dohánělo.
Zasmál se a zeptal se, zda si opravdu myslím, že je to auto.
Řekl jsem mu, že to musí být auto, a on prohlásil, že soudě podle mé nervozity jsem musel být přesvědčen o tom, že ať už je za námi cokoliv, je to něco víc než pouhé auto.
Trval jsem však na tom, že jsem si myslel, že je to jen další auto na silnici, možná náklaďák. "Co jiného by to mělo být?" řekl jsem ostře, protože mě jeho předchozí řeči rozčilovaly.
Otočil se a podíval se přímo na mě.
"To jsou světla na hlavě Smrti," řekl tiše. "Smrt si je nasazuje jako klobouk a potom uhání tryskem. To, cos viděl, jsou světla běžící Smrti, která nás dohání a je nám stále blíž a blíž.“
Po zádech mi přeběhl mráz. Po chvíli jsem se znovu podíval do zpětného zrcátka, ale světla tam už nebyla.
Řekl jsem Donu Juanovi, že to auto muselo zastavit nebo odbočit ze silnice. Neohlédl se zpět. Jen si protáhl ruce a zívl."
Adelaine
Ahoj
16. 12. 2020 19:30

Tak mně se to nestalo takhle přímo v autě, ale spíše to bylo fakt jen v tom zrcátku a leží mi to pořád v hlavě, co to mohlo být:)
AnchKa
Ahoj
15. 12. 2020 18:28

Mě se stalo něco podobného.Jela jsem taky za tmy do města a těsně z levé strany a těsně u hlavy se náhle rozsvítilo velké světlo.Bylo to přímo v autě a těsně u hlavy.Až jsem se lekla, že se na mě z boku něco řítí..jenže tam žádné odbočky nejsou,je to dlouhý stoupák do kopce a v lese.Nikde žádné auto,nic...jen já.