Vaše příběhy

- Podivní tvorové -

Koňské duše
Zdravím všechny příznivce záhad, blázny do tajemna a všechny existence, co pročítají tyto bezva stránky. Zatím jsem za svůj život prožil už několik tajemných, až absurdních příhod a situací, nad kterými mi zůstává rozum stát a vím, že příjdou další... to je nevyhnutelné :)

Podělím se s vámi o jednu z nich (nejsem sobec:). Je to asi tak pět let, co jsem chodil do deváté třídy. Byla zrovna extrémně nudná hodina občanské nauky - učitelka předčítala cosi z jakési knihy. Využil jsem toho, že jsem seděl u okna a nudu zabíjel kocháním se výhledem na střechy domů pod okny a na lány polí a lesy v pozadí. Najednou koukám a nestačím se divit!
Z lesa se vynořila zvláštní mlhovina a pekelnou rychlostí se hnala přes pole. Byly to divné, čtyři obláčky bez jasných rysů, ale tvarem a stylem pohybu připomínaly koně. Ale koně to být nemohli, je to absurdní představa - stádo jasně zářících běloušů bez lidského dohledu se prohánějící opravdu neuvěřitelnou rychlostí po krajině. Kdepak, živé koně bych rozhodně poznal (zas tak daleko to nebylo) a tohle se navíc jakoby vznášelo. Napadlo mě, že jsou to třeba nějaké z lesa vypařené mraky, ale byly by neuvěřitelně nízko nad zemí a strašně rychle se přemistující.
Opravdu to vypadalo jako zbloudilé „koňské duše", co neví, kudy a kam pelášit. Upozornil jsem na to kamarády. Ti z toho taky byli taky úplně paf. Chvíli jsme zírali, až se to najednou ztratilo za dalekým lesem...

Uběhly dva roky a já se dozvěděl, že v místech, kde se „to" prohánělo, stály ještě za první republiky koňské kasárny. To mě fakt překvapilo.

A pak, že zvířata nemají duši!

Vydáno:   13. 9. 2006

Přečetlo:  4329 čtenářů
Autor (vložil): Liban

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Duše áno ale ducha už nie
25. 12. 2013 22:05
Kybernaut
¤ Koně
2. 03. 2009 10:13
rolnro
¤ představa
22. 12. 2008 11:59
Montrey
¤ tralala
1. 09. 2008 7:18
Deepblue
¤ Dodatek
18. 09. 2006 20:19
Liban
¤ zvířecí du?e
14. 09. 2006 20:31
tralala