Vaše příběhy

- Sny a realita -

Strašidelný byt
Ahoj, po přečtení několika článků jsem se i já rozhodl něčím přispět.

Pár let zpátky, když ještě přítelkyně bydlela u matky, mi často vyprávěla, že se těší, až se odstěhuje, protože se necítí v tomto bytě dobře. Vyptával jsem se pochopitelně proč, na čež mi vyprávěla o tom, že často slyší kroky v obývacím pokoji a jiné zvláštní zvuky. Mimoto se jí často zdál zvláštní sen, jak jí pronásleduje od výtahu až do bytu a následně v bytě postava v černém plášti. Jelikož jsem technik, vysvětlil jsem jí, že ty zvuky způsobuje rozpínání a smrštování starých parket a sen - to nemusí být v souvislosti s tímto bytem (sám jsem v dětství zažíval mnoho snů se skrytým významem, nebo prostě snů, co se stále opakovaly. Dva roky zpátky se mi zdál týden sen o tom, jak střílím na terč z pušky a kulka se odrazí o zasáhne mne do břicha. Po týdnu mi kamarád nabídl, zda si s ním nechci jít zastřílet - otec mu řekl, že jestli odmaturuje, půjčí mu jeho zbraň...) Ale zpět k bytu, zde nejsem hlavní postava já.
Asi na měsíc jsem se nastěhoval já k ní a po týdnu jsem si šel do kuchyně pro pití, cca v 00:40 a měl jsem neskutečně stísněný pocit při průchodu obývacím pokojem. Můj pohled padl do vchodu do předsíně, kde jsem měl pocit, že se koukám něčemu / někomu do očí (neviděl jsem oči, jen pocit), což jsem vydržel asi 10sec. Poté následovalo rozsvícení celého bytu. Když jsem se konečné uklidnil, napil se a šel si lehnout, objevily se zvláštní zvuky - podobné krokům pohybujícím se po místnosti dokola.
Zhruba po týdnu jsem uvěřil tomu, co se tam děje a protože vše má nějaký důvod, začal jsem pátrat, jestli se nestalo něco neobvyklého v tomto domě (jedná se o starý činžák na Břevnově - Praha 6). A skutečně - u strojovny výtahu došlo k ne zcela objasněnému úmrtí mladé dívky. Pamětnice z tohoto domu si už přesně nepamatuje, jestli dívku našli ve strojovné nebo vedle ní. Před mnoha lety došlo k rozšíření bytu vedle strojovny, spolu s rekonstrukcí výtahu, takže můj průzkum u strojovny nebyl možný.
Přítelkyně má smůlu v tom, že je velice senzitivní k vnímání tohoto typu - u nás na chatě jsou tři sklepy, do dvou z nich jde i po tmě.
Jednou jsme šli přiložit do kotle ve sklepě v baráku a došla skoro dolů, pak jí vytryskly slzy a utekla nahoru. Ptal jsem se se smíchem proč, argumentovala to tím, že se tam cítí strašné nepříjemně. Pak mi došlo, že jsme při kopání sklepa našli kostru, což se nechtělo nikomu hlásit a tak kostra skončila na půdě v pytli od obilí.
Jelikož i já jsem tam v dřívějších dobách slyšel vrčení psa a jiné zvuky, rozhodl jsem se, že tu kostru pohřbím, alespoň pod strom na zahradě. Bohužel z půdy zmizela a už ji nikdo nikdy nenašel...

Bude - li někdo chtít vědět něco, co jsem nepopsal zcela detailně, nebo jakýkoliv důkaz, který budu schopen obstarat, necht mi napíše na E-mail
speedway@seznam.cz.

Vydáno:   28. 11. 2005

Přečetlo:  1999 čtenářů
Autor (vložil): Pavel

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ pro Petra
28. 12. 2005 15:59
Tereza
¤ Něco málo
13. 12. 2005 14:24
Jeiden
¤ To musí? vidět
6. 12. 2005 20:47
Petr
¤ vím o čem mluví?
2. 12. 2005 20:23
Jirka Petr