Vaše příběhy

- Zvláštní schopnosti -

Schopnosti mozku
Nevím, zda někdo z čtenářů má podobnou zkušenost, ale třeba se alespoň pobavíte nad tím, čeho je lidský mozek schopen.

Předně se musím přiznat, že jsem člověk, který sice žije úplně běžným životem, ale tu a tam věnuji chvilku krátké meditaci formou čtení, psaní, nebo jen formou poslechu hudby. Ačkoliv se nehlásím k žádné náboženské víře, přesto jsem hluboce věřící a ctím křestanskou a předevěím hinduistickou filosofickou tradici.
Již dva roky pozorujit yto dva naprosto zvláštní úkazy. Nejprve jsem čas od času míval zjevnou sluchovou halucinaci.
Zpočátku šelesty později zcela zřetelné zvonění jakoby tisíců zvonků nepocházející z žádného identifikovatelného vnějšího zdroje. Později tyto zvonkohry zmizely a nahradila je zcela nečekaná vizuelní sugesce, spojená především s živými lidmi. Od jisté doby pozoruji zvláštní různobarevné útvary kolem hlav lidí, jež mění specificky tvar i barvu během různých úkonů. Dále při osobitém kontaktu s nějakou cizí osobou prožiji několikavteřinovou vizualizaci naprosto neuvěřitelného obsahu, v níž mohu spatřit - spoluprožít některé momentální stavy oné osoby. Zvláště si vzpomínám na okamžik, kdy jsem uviděl v jisté osobě zvláštní kristalické útvary a jiné syntetické struktury. Později se mi osoba přiznala, že je závislá na pervitrinu. Zdraví lidé vyzařují jasně zlatavězelené, tvarově nespecifikované obrazy.
Vzpomínám si, jak jsem jednou ve vlaku seděl na proti člověku, z něhož jsem doslova cítil a prožil dotek liliových květů. Poznal jsem, že onen člověk je patrně katolický duchovní a byl velmi překvapen, když jsem se ho na to zeptal. Skutečně jím byl. Jsem snad jasnovidec?

Nevím, ale posuďte sami. Na přelomu září a listopadu tohoto roku jsem prožil velmi neurotizující a nepříjemný několikahodinový stav, během něhož se mi odvíjel stále tentýž obraz. Několik (číslo neřeknu) postav s psí hlavou se pokusilo násilně ukončit jakousi slavnost ve velmi zdobeném domě s dvěma věžemi. Nebudu psát detaily, dokonce jsem to nakreslil a obraz obdržela jistá osoba i s popisem. V tomto dopise jsem popsal přesně, že existuje skupina osob, které se pokusí provést teroristický útok na jistou náboženskou budovu v hlavním městě. Myslel jsem, že jsem blázen, ale místu jsem se několik dní pečlivě vyhýbal. Za několik dní se na onom místě objevila skupina po zuby ozbrojených policistů...

Myslete si co chcete, ale dnes jsem zjistil, že se papež chystá na návštěvu Turecka. Nevím, co to přesně znamená, ale viděl jsem ho ve snu oblékat si červené šaty.
Je to jen hloupý sen...

Vydáno:   28. 11. 2006

Přečetlo:  2893 čtenářů
Autor (vložil): Otergenes

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ gratuluji
11. 12. 2006 4:17
Dr_FuManchu
¤ mozek
4. 12. 2006 8:34
Petra
¤ JEN TAK
29. 11. 2006 15:44
DVD
¤ Mozek
28. 11. 2006 13:17
Jarda
¤ Aury
28. 11. 2006 9:02
Dagonet