Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Děsivé místa
Strašně mě zajímají příběhy o strašidelných místech, které na Vás působí stísněně a děsivě. Znám jich spoustu a někdy se při nich opravdu člověk otřese nad představou, že by něco podobného prožil.

Zajímavé jsou příběhy lidí z Jevan u Prahy. Tísnivé a skličující pocity, kdy máte potřebu uzamknout celý dům a zvřít okenice - před něčím.

Zajímavé jsou také příběhy z hradu Houska, kdy z mého přímého okolí prohlídku nezvládla má dobrá kamarádka, která je velice vnímavá vůči paranormálním jevům. Odešla v půlce prohlídky s pocity nepopsatelného děsu a úzkosti. Tvrdila, že po celou dobu prohlídky bylo něco „jiného“ v naší přítomnosti a rozhodně to nebylo nic kladného, ale naopak děsivého. I přesto, že na ní naléhám, aby své schopnosti pustila na povrch, zarputile se tomu brání, protože jak říká „děsí jí to“.

Zajímavý příběh je i ze zatopeného lomu Amerika, kde se rozeznívá do naprostého nočního ticha drnčivý zvuk kolejnice, umístěné uprostřed jedné ze štol. Příběh o německém vojákovi, který bloudí po štolách a láká své oběti do nitra podzemních chodeb, je jistě dost děsivý.

Zajímavé jsou příběhy o staré Praze, katakombách, které jsou v podzemích mnoha Českých měst, o lesích, kde na Vás padá depresivní a tísnivý pocit, cesty přes které se bojíte přejít, místa, které raději objedete?

Jeden příběh Vám ale řeknu ?
Znám místo, kterým se člověk opravdu bojí projít (okolí Českých Budějovic).
Je to cesta v lese. Naprosto obyčejná cesta. Představte si asi 2km dlouhou silnici (spojnici, mezi dvěma vesnicemi), ze které zhruba v polovině můžete odbočit na klasickou lesní cestu (nelze po ní jet autem). A přesně o tohle místo mi jde. Znám spoustu lidí z obou vesnic, kteří toto místo „neradi“ míjejí pěšky, na kole, či dokonce po tmě v autě. Tísnivý pocit, naprosto nepopsatelný strach, ježení chloupků na těle. Několika lidem se zde vždy přihodilo něco zvláštního.
Převážně všichni popisují stejný táhlý zvuk (snad jakoby píštaly), který zní až děsivě. Někteří zahlédli postavu v lese, která se jakoby vypařila. Když tudy v noci projíždíte autem, často se zde přihodí, že je zde sražena lesní zvěř (převážně srny, srnci, divoká prasata?). Stojí uprostřed silnice naprosto ohromeně a odmítají se pohnout. Ano, je známé že když srnu osvítí v noci auto, je zmatená a skončí pod koly vozu, ale zde se to stává velice často a to jen v tomto úseku.
Když jsme se pokoušeli o tomto místě něco zjistit, nikde jsme nic nenašli.
Mohou to být „negativní zóny“?

Znáte podobná místa?

Vydáno:   9. 12. 2006

Přečetlo:  3467 čtenářů
Autor (vložil): Kapynka

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Houska, Amerika
24. 08. 2011 12:56
KitY
¤ místo
6. 10. 2010 23:50
sinihat
¤ Taky jsem sly?el
2. 10. 2008 18:27
Tommy S
¤ Houska
26. 05. 2007 18:39
KvaKuliNka
¤ Kde?
18. 12. 2006 22:28
Gedeon
¤ příběhy...
11. 12. 2006 11:43
Lenka
¤ kde
10. 12. 2006 21:30
mira
¤ Je to ...
10. 12. 2006 7:39
Alef
¤ cesta
9. 12. 2006 19:11
rk