Vaše příběhy

- Osudové náhody -

Tajemný telefonát
Ahoj všichni,
příběh, který bych vám chtěla napsat se mi stal před třemi roky.

Šli jsme s rodiči navštívit babičku a dědu. Chodíváme k nim pravidelně o víkendu probrat události, které se staly během týdne.
Ten den jsme začali mluvit jako vždy (politika, sport, sousedi..), ale přece to bylo jiné, začali jsme vzpomínat na našeho vzdáleného příbuzného - dvanáctiletého Aleše. Už nevím, jak jsme si zrovna na něj vzpomněli, ale přemýšleli jsme, kolik mu asi bude a do jaké třídy asi půjde. V tom okamžiku babičce v obývacím pokoji začal zvonit mobilní telefon. Sama jsem se zvedla a šla pro něj. Na displeji byl strýc (děda Aleše). Když jsem telefon zvedla, strýc se neozýval, bylo jen slyšet praskání. Potom to zkoušela babička, ale taky se nikdo neozval.
Tak jsme mu zavolali zpátky a to, co nám strýc řekl, s námi všemi otřáslo. Řekl, že zrovna stojí na břehu řeky a Aleše z ní zrovna vytáhli. Šel se koupat, honil se s psem a skočil do vody, srdíčko ten šok nevydrželo.
Strýc tvrdil, že nám nevolal a na mobilu hovor také neměl.

Nedokážu si vysvětlit, co se to stalo, neměli jsme zrovna mezi sebou nějaký blízký vztah. A už jenom to, že jsme si na něj zrovna v tu chvíli celá rodina vzpomněli a mluvili o něm...

Rok po Alešově smrti umřel i strýc, teta tvrdí, že si ho vzal k sobě.

Vydáno:   19. 4. 2007

Přečetlo:  3984 čtenářů
Autor (vložil): Jessie

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ok
19. 04. 2007 15:22
Mr.Skrblik
¤ zajímavé
19. 04. 2007 13:23
Miroslava Kowalcze