Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

Teta Hela
Ahoj, nedávno se mi stala jedna zvláštní věc.

Moje babička byla ze čtyř dětí. Ona zemřela jako první. Její sestra, jmenovala se Helena, ale nikdo jsme jí neřekl jinak než teta Hela. Mojí mamku ani její sestru tedy mou tetu v jejich dětství nejspíš neměla příliš v lásce, ale mě si kupodivu oblíbila. Jezdil jsem k ní na víkendy nebo o prázdninách, vždycky jsme si bezvadně rozuměli.
Co jsem však nevěděl bylo to, že má teta rakovinu. Neměla manžela, žila sama bez dětí. Bohužel měla rakovinu po celém těle, ale každého zaráželo, jak s tou rakovinou dokázala dlouho bojovat... téměř 25 let, letos v zimě však teta zemřela.
Samozřejmě že jsem to dost obrečel, protože mi v tu chvíli přišlo, co jsme spolu ještě mohli zažít a kolik jsme toho zažily. Potom jsme asi po měsíci či dvou vyklízeli její byt. Bydlela jenom v garsonce, takže žádná sláva... Mamka mi slíbila, že s nimi mohu jet taky vyklízet, prostě jsem se chtěl na to místo podívat ještě jednou... naposledy.
Když jsem vešel, ihned se mi vybavily vzpomínky na ní. Co mě potom však zarazilo bylo, že na peřiňáku u její postele stála její urna s popelem tety. Nevěřícně jsem na to koukal, nemohl jsem od toho nějak odtrhnout oči. Cítil jsem, že v tom bytě je teta s námi, nevím proč, prostě jsem to cítil.
A potom se to stalo, podíval jsem se ke kuchyni, takové malé komůrce vedle jedné velké místnosti, která sloužila jako ložnice a obývací pokoj. No a u té kuchyně stála... teta Hela. Nevěřícně jsem na to koukal, ona se usmívala a koukala na mě. Otočil jsem se k mamce a zatahal jí za rukáv. Ukázal jsem jí směr ke kuchyňce prstem, ale teta tam už nebyla. Potom jsem už ani nepochyboval, že tam s námi je.

Bylo to zvláštní, rodiče si mě vyslechli, ale cítil jsem, že mi moc nevěří... Celý zbytek dne jsem byl nesvůj, bylo mi nějak divně, cítil jsem, jako kdyby teta chodila všude se mnou...

Vydáno:   1. 9. 2007

Přečetlo:  2970 čtenářů
Autor (vložil): Lord Edward

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ teta
1. 09. 2007 16:33
Velvet Dreams