Vaše příběhy

- Osudové náhody -

Záhada vracejícho se amuletu
Bylo před Vánocemi 2005 a já byl pracovně delší dobu v Německu ve měste Wuppertal.

Vracel jsem se z kanceláře hlavní ulicí a všude po centru byly rozesety stánky obchodníků s vánočním zbožím. Jeden mě ale obzvláště zaujal. Mladší muž tam prodával různé esoterické pomůcky, amulety, kyvadla, sluneční hodiny. Všechny jeho výrobky byly výborně zpracované. Rozhlížel jsem se po všech těch předmětech a po chvíli mi padl do oka amulet o kterém jsme věděl, že se mu říká "Tetragrammaton", to proto, že je na něm zapsáno hebrejsky jméno boží. Je vyroben z čistého stříbra a velmi pěkně zpracován. Koupil jsem ho a od té doby ho stále nosím. Jen několikrát jsem ho z nepochopitelných důvodů odložil a události, které následovaly mne přesvědčili o "moci" tohto amuletu.
Jeden můj známý mne pozval k sobě na návštěvu. Měl velké problémy a chtěl s někým hovořit. Vybral si mě. Vyprávěl a vyprávěl a já najednou cítil na krku zvláštní svědění. Musel jsem sejmout amulet z krku a odložil jsem ho na stolek v pokoji. Známý měl těžkou depresi, nechodil do práce, dokonce užíval drogy. Vypadal opravdu strašně. Odcházel jsem pozdě v noci a ráno jsem zjistil, že jsem u něho zapoměl na stolku svůj amulet. Zvláštní bylo, že jsem nebyl neklidný a že mě nenapadlo se pro něj vracet.
Uběhlo několik měsíců a jednoho dne zazvonil telefon. Byl to onen známý a chtěl mě vidět a prý mi chce taky vrátit něco, co jsem u něho zapomněl. Zašel jsme k němu a byl jsem překvapen. Ten osm měsíců opravdu nepříjemnou depresí sužovaný člověk si dokázal najít práci, skoncovat se závislostí na drogách a dokonce se v jeho blízkosti objevila osoba, která o něho začala pečovat a projevovat mu lásku. Na tom by nic divného nebylo, kdybych za velmi podobných okolností "nezapomněl" amulet u jiného známého, který se ocitl v úplně stejné situaci. Sužovala ho deprese a ve svém životě už nedokázala objevit žádnou motivaci. Amulet mi vrátil před několika dny a byl plný nápadů a plánů.

Amulet se ke mě stále vrací a jeho podivuhodná moc působí i na mne. Cítím jeho ochranu a podporu...

Vydáno:   7. 12. 2007

Přečetlo:  2884 čtenářů
Autor (vložil): Konstantin

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ re:Dolkar
26. 09. 2011 22:13
Jarda
¤ hmmm...
5. 11. 2008 19:14
Dolkar
¤ :)
3. 01. 2008 19:26
Setsuko