Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Noční vyděšení
Když má můj děda něco v sobě vypitého, tak se trochu rozpovídá. Onehdy mi řekl, že náš barák je hodně starý a že za druhé světové války tu byl zabit jeden němec, který tu hlídal nějaký poklad. Poklad se nikdy nenašel a na hrobě toho mrtvého je prý postaven náš barák. Takže poklad máme asi někde pod sklepem, ale kdo ví.
V baráku máme jednu malou místnost, kde minulý majitel vyvolával fotky, ale prý tam byl zabit a tak jeho syn rychle ten barák prodal, asi za 90 000, ale to bylo před 20 roky. Moje babička s dědou ho koupili a od té doby tu žijeme. Ale k věci.
Jednou, když mi bylo tak 12 nebo 13, tak jsem spával se ségrou na patrových postelích u dveří do té místnosti. Měl jsem z toho špatný pocit, ale musel jsem tam spát. Matka měla hned vedle ložnici a to jediné mne trochu uklidňovalo. Já jsem spával na té vrchní posteli a ségra na té spodní.
Jednou jsem usnul na té spodní, protože jsem se odtamtud díval na telku a nějak mě to zmohlo. Okolo 1-2 hodiny mě probudil pocit žízně. Šel jsem se napít a znovu ulehl, ale nemohl jsem usnout. Jak jsem tam tak ležel, najednou slyším, že se na té vrchní posteli někdo pořád vrtí. Tak jsem zvolal: „Lucko, co tam děláš?“ Lucka je moje ségra. Pak jsem znova řekl: „Lucko, jsi tam?“ Ale ségra se vůbec neozývala a mě to bylo divné, když jsem úplně zřetelně slyšel, jak se tam někdo převaluje. Tak jsem se naštval, ale měl jsem ten blbý pocit, tak jsem vstal a rozsvítil světlo, abych se na ni podíval. Koukl jsem ospale na tu postel a v tu chvíli by se ve mě krve nedořezal. Na té posteli nikdo nebyl a postel, čili peřina, byla hodně pomuchlaná, jako kdyby tam někdo opravdu spal. Tak jsem se lekl, že jsem vběhl za matkou vedle do ložnice a chtěl jí říct o tom. K mému údivu, vedle matky spala v ložnici i moje ségra. Prý mě nechtěla budit, když jsem tam spal a tak si šla lehnout k mámě do ložnice. To mně úplně dorazilo. Tiše jsem k nim ulehl.
Ráno jsem to našim vše popsal, ale všichni si ze mně dělali srandu. Možná mi něco tají o tom domě.
Za pár měsíců jsme postele přestěhovali do jiné místnosti a já na nich opět teď spím, ale ne už na té vrchní, ale na té spodní a zatím jsem v klidu...
Co to na té posteli mohlo být?

Vydáno:   9. 1. 2006

Přečetlo:  1901 čtenářů
Autor (vložil): Albert

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ oou
16. 01. 2006 20:51
Baru
¤ buhaha
9. 01. 2006 21:58
Keltor
¤ ztklitu
9. 01. 2006 18:09
hana