Vaše příběhy

- Sny a realita -

Neviditelné ruce
    Zdravím všechny. Já jsem tyhle stránky objevila před rokem, a moc ráda je čtu, takže jsem ráda, že jsou zase zpět :)

    Chci se s vámi podělit o jeden zážitek. Stalo se to před dvěma týdny v neděli. Byla jsem unavená, takže musela jsem si po obědě trochu odpočinout, bylo to odpoledne kolem 3. hodiny. Nepamatuji si, o čem se mi zdálo ve spánku, ale těsně před probuzením se mi stalo něco divného?

    Vlastně, myslela jsem si, že už jsem vzhůru. Ležela jsem ve své posteli a všechno kolem vypadalo úplně reálně, tak jak to ve skutečnosti je. Nikdy před tím neviděla jsem ve snu žádné místo vypadat přesně jako v reálu - proto jsem si myslela, že už nespím. Dívala jsem se na postel, okno před sebou a skříň vlevo? Jediné, co mě moc překvapilo (ale nevylekalo!!) bylo to, že jsem neměla ruce! Teda, ne že bych je vůbec neměla - věděla jsem dobře, že je mám, cítím je a můžu s nimi hýbat - jenže jsou neviditelné. Ale brala jsem to jako docela normální věc, jako něco, co se může stát, a možná už se stávalo. Dotkla jsem se polici na zdi nade mnou, pak skříni - pocit byl úplně reálný. Dokonce jsem něco vzala z police a chvíli držela v ruce. Chvíli jsem přemýšlela - jak to budou brat ostatní, skutečnost, že nemám ruce? Asi se budou moc divit :) Otočila jsem hlavou doprava-doleva - tehdy jsem si všimla, že něco není úplně v pořádku s mým tělem - jako že neovládám ho dobře. Chtěla jsem se převalit na bok, ale šlo to jen stěží. Takový pocit vůbec nikdy v životě jsem neměla.

    Když jsem se trochu otočila, zahlédla jsem „bočním viděním“ svá ramena. A byl tam vidět jako by začátek těch rukou, jen několik centimetrů, a pak nic. Dále, uviděla jsem u skříní stát neznámého člověka, byl to nějaký starší pan v saku. Ale ani tohle mě moc nepřekvapilo. Mluvil na mě, a odpovídala jsem, ale nic si z toho nepamatuji, jen že byl jako by z něčeho rozhořčený.

    Navíc, když jsem točila hlavou a koukala do všech stran - začala jsem cítit, že nemůžu úplně otevřít pravé oko. Bylo jako by oteklé a trochu bolelo. Na krátkou chvíli viděla jsem něco už vůbec neuvěřitelného - část svého vlastního obličeje (??) s tím oteklým okem. Řekla jsem si v duchu - no tak! už mě to moc nebaví, chci vstat z postele a podívat se do zrcadla. Jenže ono to nějak nešlo, cítila jsem se zesláblá a vyčerpaná.

    Ale najednou mne napadlo, že už vlastně vím, jak z toho ven. Že možná jsem to věděla jíž od začátku (jak, odkud? Nevím, možná už jsem to někdy zažila, jen si nepamatuji). Věděla jsem, že je potřeba udělat jako by větší úsilí a takový - nevím jak bych tomu řekla? „točivý“ pohyb. Tak jsem to udělala, a sedla si na postel. Žádný pan u skříní už nebyl, a ruce byly na svém obvyklém místě. Jenže -

    Jelikož nic se kolem mě nezměnilo (teda kromě těch rukou :), neměla jsem obvyklý „pocit probouzení“ - myslím takový ten „přeskok“ do reality
.

    Krom toho, to pravé oko, které jsem měla úplně zdravé, když jsem šla spát, po tom „probouzení“ skutečně trochu bolelo, ačkoli žádný otok apod. nebyl. Ještě minimálně dva dny potom cítila jsem se hrozně unavená, naprosto vyčerpaná, jako kdybych měla hodiny před něčím utíkat nebo bojovat. (toto se mi stávalo i dřív po probouzení).

    Po celou dobu toho dění neměla jsem strach, jen takový divný, divný pocit - Jak bych to asi popsala? Já mám některé, jen menší, zkušenosti s lucidním sněním (Spánkovou „paralýzu“ nikdy jsem neměla, ale takový ty „vibrace“ to jo, každý den když se usínám nebo při probouzení). Tak jednou v LD jsem ten divný pocit už měla - jako že vím mnohem, mnohem víc o tom, co se děje a ještě o mnoha věcích, ale nedá se to popsat slovy?

    Tak mne napadlo - (jen taková „hypotéza“ :) - co když to mé snové tělo, které někam odcestovalo, dokud jsem spala, v tomto případě, co jsem popsala, nedokázalo se vrátit včas, vlézt zpět do fyzického těla jako do úzkého spacáku? ;-) Proč ? - no třeba něco se mu tam stalo? Takže zůstalo zčásti mimo fyzické tělo? To by vysvětlovalo, proč jsem viděla svůj obličej. A to, čím jsem hýbala, byly „imaginární“ ruce, které to spánkové tělo ještě ovládalo? Mimochodem, „reálné“ ruce jsem neviděla možná proto, že byla pod přikrývkou až po ramena.

    Chci se vás zeptat, co myslíte, jako obecně - může to snové tělo, dokud spíme, cestovat někam v reálném, hmotném světě? Mít s ním nějaký kontakt? A když ano - jak by to vypadalo pro „reální“ lidé kolem? že by viděli něco divného? A ještě, může tam to snové tělo utrpět nějaký „úraz“, který pak pocítí mé fyzické tělo? (No třeba kdyby mělo tam bouračku, nebo se s někým porvalo a dostalo pěstí ;-) No a co, v tom LD co jsem zmínila byla jsem chlapem). Ale vážně - myslíte, že se to někdy může stát, nebo všechno se odehrává jen na „energetické“ úrovni?

    Váš názor je pro mne důležitý ještě kvůli jednomu případu, co se odehrál před 3 roky, a já dodnes nevím - byla to realita nebo halucinace. O tom jsem ještě s nikým nemluvila. Děkuji. :) Ewa.

Vydáno:   4. 5. 2010

Přečetlo:  2006 čtenářů
Autor (vložil): Ewa

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Jardo,
7. 05. 2010 23:06
Ewa
¤ Ahoj :)
7. 05. 2010 22:45
Ewa
¤ re:
7. 05. 2010 13:50
Jarda
¤ Jistě
5. 05. 2010 7:34
Lacerta
¤ no,
4. 05. 2010 17:58
Jelitko
¤ k pribehu
4. 05. 2010 17:52
Jelitko