Vaše příběhy

- Sny a realita -

Ovládání snu
Dobrý den,

    je to už dávno, co se mi zdál tento sen, ale neustále mi vrtá hlavou. Mám odjakživa poměrně "bláznivé" sny, které se nikdy nemůžou odehrát ve skutečnosti. Jednoho úplně normálního večera jsem ulehla a opět se mi zdál takový sen. Pak se však změnil v něco, co nedokážu pochopit.

    V tomto snu jsem byla s rodiči v bytě, když náhle někdo otevřel vstupní dveře. Postava v černé kápi, myslím, že muž. Pomalu se ke mně blížil a rozhodně nevypadal přátelsky, takže jsem začala utíkat. Probíhala jsem všemi pokoji, až jsem se dostala do koupelny, odkud už žádné dveře nevedou.

    Náhle mě popadl divný pocit. Zarazila jsem se a řekla si: "Počkat, vždyť tohle je sen a už se mi někdy zdál!" Další myšlenka byla, že musím otevřít skříňku nad zrcadlem - tak, jako v minulé verzi toho snu, ale zároveň jsem věděla, že z ní něco vyletí. Takže jsem odvrátila hlavu a otevřela ji. Jak jsem předpokládala, cosi černého se vyvalilo ven a v tu samou chvíli vstoupila postava v kápi.

    Doteď byl sen až na "opakování" poměrně normální, ale teď jsem si náhle uvědomila: Takže když to je sen, můžu si v podstatě dělat, co chci, ne? A představila jsem si, že stojím na louce a žádný muž mě nepronásleduje. V tu chvíli se scéna změnila a já skutečně stála na palouku. Byl to úžasný pocit, vědomí, že jsem ve snu a můžu si dělat, co se mi zamane. Chvíli jsem si takto užívala, zkoušela létat a podobně. Pak se to nějak "secvkalo" a zase jsem byla zpátky v koupelně. Na to jsem se probudila.


    Slyšela jsem někde, že podobné zážitky se nazývají lucidní sny. Mohlo to být něco podobného? Předem děkuji za pomoc.

Vydáno:   20. 9. 2010

Přečetlo:  1903 čtenářů
Autor (vložil): Werika

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ hej
27. 11. 2010 11:23
chajne
¤ Ano
10. 11. 2010 18:08
Elena
¤ Lucidni sen
20. 09. 2010 21:19
Engai