Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Sen, kluk a starý dům
Nevím přesně do jaké sekce tento příběh zařadit a tak to zkusím sem:

    Bydlíme v bytě, který je sice v částečně zrekonstruovaném domě, ale už když příjdete na chodbu domu, vnímavější lidé cítí, že věci mezi nebem a zemí zde jsou zcela jistě (je to dům, který stál ještě před válkou).

    Obzvláště pak na chodbě, kde hned pod schodištěm je vstup do sklepení, které ještě rekonstrukcí neprošlo, vás najednou přepadne nepopsatelný pocit nejistoty a strachu. Když vycházíte z domu, jste si téměř jistí, že je někdo za vámi nebo vás minimálně sleduje. Divný pocit, určitě víte co mám na mysli. Máte nutkání se rozeběhnout a utíkat.

    Nejsem člověk co plaší, ani si nezahrávám se žádným vyvolávání atp. Beru tyto věci jak přichází a snažím se pochopit.

    No ale pokračujme dál. Jednoho dne jsem měla opravdu hodně živý sen, který podle mě nebyl snem, ale astrálním setkáním. Zdálo se mi, že jsem se probudila uprostřed noci, jdu z ložnice přes obývák do kuchyně, do které se chodí halou. Všude byla tma ... všichni spali ... Otevřela jsem dveře v hale a nakoukla na dveře kuchyně, ze kterých jsem neměla dobrý pocit. Dveře se otevřely a v nich vykukoval zhruba tak 6-8 letý kluk ... neviděla jsem mu přímo celý obličej ani oblečení. Ale vím, že jsem se strašně lekla, měla jsem z něj strašně špatný pocit, jakoby ho bavilo mě vylekat ... hrát si ... V tom "snu" jsem utekla zpátky do ložnice a probudila jsem se.

    Takový sen by ještě nic nebyl. Pokud by mi v rozmezí dnů neřekl další (nejmladší) člen rodiny (upozorňuji, že o věcech mezi nebem a zemí doma nemluvíme :-) věřím tomu jen já, takže žiju s nevěřícími Tomáši :-) Že mi musí vyprávět, co se mu zdálo, že to bylo hnusný .. A zdálo se mu, že v kuchyni bydlí malej kluk, zhruba 8 letý, který chodí po tý kuchyni a snaží se každýho strašit. Nakonec snícího prý honil po bytě a měl z toho srandu ...

    Toť ke snům. O klukovi se další sen nezdál. V bytě vím o něčí přítomnosti, ale nejde z ní strach.

    Dvakrát se otevřely dveře do ložnice v mé přítomnosti, ale vyloženě cvaknutím za kliku. :) Nebo odraz muže v zrcadle.

    No, ale aby to toho nebylo málo. Zjištovala jsem si, kdo tu dříve bydlel. Na malého chlapce jsem zatím nenarazila, zjistila jsem, že tu bydleli Židé, které němci pak poslali do Terezína a jiných táborů... A sami zde pak bydleli nebo měli kanceláře atp. Přímo tady se mi podařilo zjistit, že zde bydlel jeden pán kolem 50 let starý, který byl deportován do Terezína a poté do Zamošče, kde zemřel.

    Budu ráda za komentáře nebo za váš podobný příběh.

Vydáno:   5. 5. 2011

Přečetlo:  2648 čtenářů
Autor (vložil): sladidlo

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ .....
12. 06. 2011 0:42
Maruskamahony
¤ pro Sissi
8. 05. 2011 15:44
sladidlo
¤ pro Tom
8. 05. 2011 15:43
sladidlo
¤ pro Andre
8. 05. 2011 15:40
sladidlo
¤ Kluk
8. 05. 2011 12:25
Tom
¤ Stare byty, domy
8. 05. 2011 8:44
Andre
¤ teda
5. 05. 2011 18:07
Sissi