Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

Má kamarádka
    Chtěla bych se s vámi podělit o své zkušenosti s tajemnem a i když se to může někomu zdát fádní či nemožné, ujišťuji vás, že právě tyto nevysvětlitelné věci mne učinily více iracionalisticky smýšlejícím člověkem.

    Po dlouhé a těžké nemoci zemřela moje kamarádka (37let) a zároveň sousedka z protějšího bytu. Od té chvíle jsem ji měla v mysli každou volnou minutu, kdy jsem se nemusela pracovně soustředit. Měla jsem pro ní spoustu otázek, znala její přání za života a její záporné názory na posmrtný život či reinkarnaci. Jako zdravotní sestra mi s jemným výsměchem jednou k tomu řekla: "to přece po mně nemůžeš chtít, abych se nad tím zamýšlela, abych tomu věřila"..

    Dva dny po jejím skonání v nemocnici přiběhnu dopoledne z práce domů, abych rychle navařila a zase spěchala do práce. Ať už stojím u pracovní desky, nebo u sporáku, zřetelně cítím od stolu její nehmotnou existenci. Dovařeno, rychle uklidit kuchyň, obléknout..

    Vše načasované. A opět u dveří v předklonu při nazouvání bot instinktivně pomalu zvedám zrak před sebe. Cítím tě, vím, že jsi tady, ...hledím do prázdna..

    Uchopím kabelku, klíče a vyrážím, zavírám dveře a zamykám. V tom okamžiku ji periferně vidím stojící bokem u dveří svého bytu. Rozeznávám jasně její domácí oblečení. Najednou se bojím, nemohu uvěřit, chci zase odemknout a schovat se do bezpečí. Ne, nemáš se čeho bát, proletělo mi hlavou, je to tvoje kamarádka! Nemusíš se bát, uklidňovala jsem se. Tak jo, já jdu. Měla jsem k výtahu dvě možnosti. Snad automaticky jako každý den volím tu kratší cestu, tedy projdu kolem ní a jejího bytu. Cítím její pohled, míjím ji, něco mi nedovoluje podívat se ji do obličeje. Již jsem u výtahu, kde zmáčknutím tlačítka zjišťuji, že výtah pojede odněkud zespodu. Mám čas tě JÍT POHLADIT, jdu K TOBĚ a s tímto odhodláním se chci otočit a vykročit směrem k ní. Když v tom jako odraz míče od zdi, jako povel vnímám její odpověď: "jen tam buď".

Zůstávám, přání kamarádky respektuji.

Vydáno:   18. 8. 2013

Přečetlo:  3682 čtenářů
Autor (vložil): geraldina

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ geraldina
23. 08. 2013 18:34
geraldina
¤ má kamarádka
23. 08. 2013 0:25
Studánka