Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

Prababička
Je to tak 4-5 let zpátky.

Tenkrát nám začaly prázdniny, kamarádčiny rodiče odjeli na víkend pryč a tak jsme si u nich udělaly dámskou jízdu.
Byla už tma a my si půjčili plno kazet a že budem celý večer koukat na TV. Zašli jsme do kuchyně, že si uděláme něco dobrého. Kamarádka bydlí v domě, který je památkou v našem městě a je hodně starý. Patřil její prababičce.
Když jsme začaly kuchtit, najednou se z ničeho nic otevřely dveře. Já celá vylekaná vrhla pohled na kamarádku. Ta se jen uculila a řekla: „Prababička se na nás přišla podívat...“
Mlčela jsem a v duchu si myslela své. I když jsem si neuměla vysvětlit, jak se ty dveře mohly otevřít, jelikož byly zavřené na kliku. Když vedle mě sama od sebe vrzla židle, jako by si někdo sedal, tak to už na mě bylo trochu moc. Hrozně jsem se lekla a upustila jsem na zem skleněný průhledny talíř, který dopadl na dlažbu a vůbec se nerozbil. Když letěl k zemi, bylo vidět, jak padá čím dál pomaleji, až si na zem úplně v pohodě dosedl.
Kamarádka mi pak vysvětlila, že prababička má tohle místo hrozně ráda a milovala celou svou rodinu a že k nim občas takhle zajde na návštěvu. Nikdo se jí tam nebojí, naopak, všichni jí ještě s láskou přivítají. A co se toho talíře týče, to ona, nebylo to prý poprvé, co se to stalo. Chrání celý dům a svou rodinu v něm...
Ještě párkrát jsem tak spala a slyšela jsem dupání a vrzání na schodech, ale to už jsem se nabála. Zavolali jsme: „dobrou noc prababičko!“, šly jsme spát a byl klid..

Vydáno:   5. 8. 2006

Přečetlo:  2120 čtenářů
Autor (vložil): Tajemná

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Pár slov
14. 08. 2006 12:02
Majda
¤ prababička
5. 08. 2006 15:16
Adéla