Diskusní fórum

- Foto zajímavých míst -

Gozo, rodný bratříček Malty.
Opět megalitické chrámy. A tady se na skále vdávala Deanerys. Taky tu Calypsó držela pár let Odyssea a potápěči se potápí střídavě ke korálům a k vrakům lodí od těch fénických, přes římské až po ty z druhé světové...

Vydáno:   3. 05. 2018 [7:55]

Přečetlo:  837 čtenářů
Autor (vložil): Garfi



Askii
Pro info
4. 05. 2018 [20:57]

O těchto stavbách jsme se učili na fakultě architektury v Brně hned v prvních hodinách prvního semestru. Tehdy mne to tak nezajímalo, ale je pravda, že se jedná o prazáklad architektury z hluboké historie se spoustou tajemné symboliky. Když taková místa navštívím, tak mě to vždy naplní hlubokou úctou a dost mě mrzí, že jsme šli od tohoto cestou k cvilizaci drancování a zkázy.
Garfi
Dana
3. 05. 2018 [11:10]

Ví a neví. Nejde o konkrétní osobu, ale jde o kult ženy a zrození. Šlo matriarchální společnost, v chrámech byly velké kultovní kamenné sochy kyprých žen s ohromnými stehny, zadky atd.:-) A vůbec všechny ty chrámy (myšleno nadzemní chrámy, které oficiální věda nálepkuje vznikem před 7-5ti tisíci lety, ale prý je mnohem starší (jako u pyramid), všechny tyto chrámy mají tvar kyprého ženského těla s malou hlavou, do nichž se vstupuje pohlavím. Ano, ony obrovské bloky kamene ve vstupu jsou i postaveny tak, že napodobují dámské přirození. A není divu, vždyť ten náš vhcod a východ :-) je taková dimenzionální brána, kterou všichni přicházíme sem na hmotný svět, kdy se duše uzamkne do hmoty a zrodí se v 3D.:-)
Dana P.
záhada
3. 05. 2018 [9:01]

ale ta první vyšla hezky, ví se komu byl chrám zasvěcený?
Garfi
Hmm,
3. 05. 2018 [8:03]

jak vidno, nic nevidno. Systém odmítá zatvrzele vložit fotku s místem svatby Deanerys, už to vzdávám... :-)