Diskusní fórum

- Volnomyšlenkáři -

Realita
Co to je a jak byste to definovali?

Vydáno:   8. 11. 2007 [21:27]

Přečetlo:  1222 čtenářů
Autor (vložil): Klerik



Věra
Realita
2. 12. 2008 [22:18]

Realita je naše činnost v životě.
chajimun
jenom naz mozek
27. 11. 2008 [22:08]

Tak to vnima naz mozek to vsude okolo.Barvy,Lasku,Zvuk,Orgazmus.Budme radi to je tak a neni hur.
markca11
REALITA JE ŽIVOT
7. 03. 2008 [23:29]

REALITA JE PODLE MĚ SKUTEČNOST . . . . ANI ČERNÁ ANI RŮŽOVÁ JE TO PROSTĚ ŽIVOT !!!
Nogare
Realita
18. 02. 2008 [20:55]

Realita je to, o čem si člověk myslí že existuje.Ovšem co když všechno kolem nás je hromadná halucinace?
Klerik
Re:Grush
31. 01. 2008 [21:22]

Vyborne tys to pochopil, ze staci ze to chapes a kdyz to chapes tak si to dokazes odvodit. Realitu jsem dal bez blizsiho urceni z toho duvodu abych jsme spolecne prisli na spravny uhel pohledu na slovo realita a jeho vyznam.
Grush
to Kyoutosan+Klerik
18. 01. 2008 [23:14]

Možná napadlo, možná ne... pokud už ale máme pojem "realita" tak by bylo dobré ho něčemu přiřadit. Prázdný pojem nemá smysl; pojem s obsahem smysl má a je jedno zda je posléze ohodnocen coby pravdivý nebo nepravdivý. Takže tady se asi nehovoří o tom, zda to co označíme jako realitu je takzvaně skutečné, ale o tom (viz otázka v úvodu) co to je a jak to chceme definovat :-) Milý Kleriku, na to co píšeš jsem se ale ptal já tebe, protože to byl tvůj výrok že dokud něco neprožiješ tak to nepochopíš, ne můj. Takže já nepotřebuji prožívat Ohmův zákon, mně ho stačí pochopit, víš? :-)
Kyoutosan
Realita
17. 01. 2008 [20:29]

A jestlipak někoho z vás napadlo, že se slovo realita nijak definovat nedá, protože vlastně ani nevíme, jak by měla vypadat? Co když to, co vidíme kolem sebe není "reálné"? Že je to jenom taková velká hra? Přelud? Reálné by mělo být to, co SKUTEČNĚ existuje, ale můžete říct, že to, co vidíte, je skutečné? Nemůžete. Je to totéž, co tvrdit, že Bůh je, nebo není...to taky nedokážete...
Klerik
Re:Grush
8. 01. 2008 [20:47]

Omg lol . No nevim jak by si chtel treba prozit Ohmuv zakon (U=R.I). Tohle nema nic spolecneho ze zivotem .Je to vzorec na vypocitani odporu nebo napeti anebo proudu. Tohle sem vubec nepatri , ale lol to je :-)))))))
Grush
2 Klerik
8. 01. 2008 [20:08]

V pořádku... poděl se tedy prosím s námi, jak jsi si prožil kupříkladu Pythagorovu větu, Ohmův zákon nebo princip prvočíselnosti. Neboť dokud jsi to neprožil, tak to nemůžeš chápat - to tvrdíš ty sám. :-)))
Klerik
Re:Julie
5. 01. 2008 [23:05]

V tomhle s tebou nesouhlasim. Protoze ten clovek napsal ze chapeme svou inteligenci coz pravdou neni. Dokud to neprozijes tak nepochopis. A ja se nesnazim kritizovat ja jen chci abyste zmenili svoje mysleni a podivali se na tyto veci z vice pohledu. To je vse. Protoze hodne lidi se boji odpoutat od jakeho si normalniho realna (drzet se pri zemi) , ale tady o to nejde. Jde o to ze zijeme sve zivoty v nevedomosti. Spoustu veci nevime a nevedet co je normalni a co je realita. Me to pripada a absurdni. Aspon teda ja chci nez doziju tenhle kraticky zivot vedet co je vubec svet a zivot v nem.
Julie
Klerik
5. 01. 2008 [14:11]

Opět máš na to kritiku. Tobě prostě nestačí, co kdo napíše. Ty máš jinou definici, já mám jinou definici a reálno je to, co teď děláš. I když nikdy nevíš, jestli reálno je to, co právě vidíš. Chápej to z jakéhokoliv pohledu. Kdybych to měla odůvodnit, tak každá definice je rozdílná a sporná.
Klerik
Re:
2. 01. 2008 [22:02]

Pocit je nestarsi veci u zivota. Opice meli hodne hodne nizkou inteligenci tim chci rict ze pocit byl prvni. To cos napsal je presne to co sem si myslel. Nepochopils to .Ja inteligenci nezavrhuju to bych musel byt blazen jen jsem podotkl ze inteligence nemusi byt tak dulezita jak se zda. Dam ti priklad : Prijdes za nejakym clovekem kteremu zemrel nedo blizky a ty reknes ze ti toje lito a ze ho chapes a to je prave to co rikam . Ty to doopravdy nechapes protoze jsi tohle nikdy nezazil. Ano "pochopils to" svou iteligenci ale pokud to nezazijes tak to doopravdy nepochopis. Nemam snad pravdu? Proste dokud clovek si neco nezazije tak to nepochopi. Precti si nejakou enciklopedii jak se clovek psychycky vyvijel a dojde ti to. A dalsi vec tim ze pouzivas neco vic nez to druhe porusujes rovnovahu a rovnovaha je dulezitesi nez se muze zdat. Bez urcite rovnovahy by nic existovat nemohlo
Azirin
:-)) pro klerika
30. 12. 2007 [11:22]

"Takto uvazuji lide s velkym IQ a to je spatne." Skutečně považuješ použití inteligence při úvahách za špatnost? Má se tedy dle tebe uvažovat neinteligentně? :-) "Clovek chape pocitama ne inteligenci." Nikoliv, příteli. Člověk chápe právě rozumem, kdežto pocity slouží k cítění, od toho mají stejný slovní základ.:-) "No a kdyz napisete neco takoveho ,tak ani vy sami tomu nerozumite" Soudíš podle sebe? :-) "A co vas zajima? No prece pocity." Nemluv za jiné, jen za sebe. Možná někoho zajímají více fakta... Apropó, obsahuje tvá odpověď něco jiného, co mi uniklo?
Klerik
re:Azirin
24. 12. 2007 [0:27]

Pry zalezi jen uz na inteligenci hmmm.Takto uvazuji lide s velkym IQ a to je spatne. Mozna na logicke hadanky ti to k necemu je , ale jinak se s tim muzes ji klouzat. Inteligenci muzes neco odhadnou nebo presne spocitat ale nepochopis to dokud to nepocitis. Clovek chape pocitama ne inteligenci. No a kdyz napisete neco takoveho ,tak ani vy sami tomu nerozumite a to potom straci ucel. Prispivate na toto forum jenom z toho duvodu ,aby jste se neco dozvedeli ,nebo se vyjadrili ,probrali to co vas zajima . A co vas zajima? No prece pocity. Jak to presne citite. Jestli mate nekdo pocit ze vas buzeruju ,tak to se omlouvam ,ale takhle by to podle me melo byt
Azirin
2klerik
22. 12. 2007 [23:31]

jak jsem si všimla, tak se nejdřív ptáš a pak se stavíš do role posuzovatele toho či onoho názoru. imho trochu víc pokory by neškodilo. čili: pokládám svou odpověď za ukončenou; co si z toho kdo vezme nebo ne, záleží jen na něm a jeho inteligenci :-)))
Jarda
re: Klerik
18. 12. 2007 [10:50]

Realita = Pravda - Pravda je jen jedna nedá se vlastnit a na to abychom ji přesně vyjádřili potřebujeme většinou spoustu slov. Takže to kde teď jste, to co vidíte, slyšíte a dýcháte je pro vás realita protože neznáte celou pravdu. (to ještě neznamená že žijete v matrixu;-) Reálný = Možný taky občas pravdivý nebo je to označení pro reálný čas tady pro přítomnost. (vidíte kolik slov potřebuju na to abych napsal pravdu co nejlepší pravdu a furt to nestačí :)
Klerik
re:Azirin
14. 12. 2007 [16:25]

No tato kratka odpoved je perfektni ,ale kdyz si to nejaky clovek precte, tak tomu vubec neporozumi. Chce to vic rozvest aby z vasi odpovedi bylo jasne jaky mate nazor a z jakeho uhlu pohledu jse na to divate.
Azirin
2klerik
12. 12. 2007 [17:10]

Realita je úhrn interakcí mezi pozorovatelem a okolím.
Klerik
Re:Julie
12. 12. 2007 [16:30]

hmm moc pekny nazor ale otazku to plne nezotpovi
Julie
Re:
4. 12. 2007 [12:40]

Vše, co vidíme, ale jen to, co zároveň vidí i ostatní. Vše, co cítíme, ale jen to, co zároveň cítí i ostatní.
Klerik
Re: Grush
28. 11. 2007 [0:11]

moc jednoduche na tak velky pojem
Grush
Realita
25. 11. 2007 [21:00]

je měřítkem pravdivosti našich teorií :-)))