Články

Zamyšlení

Magie světla či temnoty? - (komentáře)

daiterr
TSPP
16. 02. 2011 6:11

Přesně tak - ve skutečnosti není ani dobro, ani zlo, je jen jedna jediná energie o "různých vlnových délkách". Jakou energii používáme, taková se nám pak "odměňuje"..

To, co je pro jednoho "dobro", to může být pro jiného "zlo" a naopak. Nůž je skvělá pomůcka v kuchyni, ale také nebezpečný nástroj v rukou dítěte, nebo násilníka. Tak je to i s magií. Původně využívala prastarých poznatků přírodních zákonitostí kolem nás, jenže lidská chamtivost z ní udělala mocný nástroj na ovládání lidí, takže se to pak všecko zprofanovalo.

Myslím, že tehdy se začala magie dělit na "černou" a "bílou", protože ti, co chtěli magii používat za účelem léčebným, byly nařčeni ze "satanismu" a tak se tímto bránili.

Zkrátka člověk je speciálně "vytuněné" zvířátko, co ve všeckém dělá bordel ku "prospěchu" svému. No.. Snad se časem ta "zvířátka" umoudří.. Uvidíme "o)
TSPP
Komentář
15. 02. 2011 12:16

Omlouvám se za rozhořčení,zjistila jsem ale že magii prostě nelze dělit na dobrou a zlou. Je to prostě magie a při ní neexistuje smím, tam existuje pouze musím.Jsou to rituály. To znamená že je nutné se zamislet než člověk začne s magií. Třeba duchařina... jednou uděláte rituál a otevřete se tomu to tématu. Zjistíte že jste vztoupili do něčeho jiného, něčeho magického. Počítejte ale stím že jakmile jednou začnete již nikdy nepřestanete. Otevřeli jste takzvané dveře . Nebo třeba karty. Víte jaké trápení mají kartářky ? Napadlo vás někdy co vidí a co ví ?? Co si třeba kartářka myslí když ví že zítra příjde za ní 18 leté děvče a příští tejden jí srazí auto? Jednoduše tady se kladou obrovské oběti. Snad mi rozumíte. Sama se již nějakou dobu magii věnuji, proto píšu to co píšu. Doufám že jsem nikoho neurazila nebo nějak nepohoršila.... Psalala jsem dramaticky aby si každý uvědomil že pokud člověk nahlédne tak už se nevrátí k obyčejnému životu. Věřte mi že jsem ráda že pár věcí o magii vím ale taky vím že jsem dala obrovskou oběť.
TSPP
Komentář
15. 02. 2011 11:58

Zdravím chtěla jsem jen jednu věc..... píšete o bílem nebo černém kouzle či magii . Já se strašně omlouvám ale mě to pobavilo. Kdo začal magii rozdělovat na černou a bílou? JE TO PROSTĚ MAGIE A TÍM TO KONČÍ. JAK ROZDĚLUJETE MÁGA BÍLEHO ČI ČERNÉHO? Jako ten koná dobro a ten koná zlo ? Třeba woodoo ??? Kdo řekl že je to černá a zlá magie??? Lidi jste mimo!! WOODOO BYLO UŽÍVANO JAKO LEČENÍ. STEJNĚ JAKO DNEŠNÍ AKUPUNKTURA.PROBOHA VZPAMATUJTE SE . NENÍ MAGIE BÍLÁ NEBO ČERNÁ. JDE O TO JAK JI POUŽIJETE. To je celé. Jednou je to magie a hotovo.
daiterr
magie..
27. 01. 2011 8:23

S tím, že by se jistými věcmi měl zabývat psycholog, bych zas až tak nesouhlasil. Jeden můj velice dobrý kamarád mi vyprávěl následující příběh:

To tak jednoho večera, když ještě chodil na vejšku, byli na pařbě na chatě. Dělali cipoviny a nenapadlo je nic jiného, než že budou "vyvolávat duchy.." Znáte to - taková ta obrácená třídecovka na stole, svíčky okolo, lidi držící se za ruce a už to jelo. Během půl hodiny blbnutí docílili akorát toho, že se chatou prohnal menší větřík, posfoukával svíčky, porachotil okenicemi a dotyčné vyděsil k zasrání se.

Kámoš tehdy přísahal, že už takové věci nikdy dělat nebude. Jenže co se nestalo. Na druhý den večer, když už doma spal, se náhle z ničeho nic probudil..

Povídá mi - "čéče.. já se ti nemohl pohnout.. Rozsvítit.. no vůbec nic.. A přede mnou u postele stála postava v kápi.. No já myslel, že mne trefí na fleku. Postava stála, já se nemoh hnout, ten blbý vypínač, co byl 30 čísel od ruky, tak byl vlastně celý vesmír daleko.. Hrůza.. A tak jsem povzpomínal na otčenáš a jaksi jsem to zadrmolil a.. postava byla rázem pryč. Do dneška nevím, co to mohlo být, jen mne napadlo, že to má něco společného s tím vyvoláváním.."

Jen dodávám, že dotyčný je velmi realistický člověk, do kostela nechodí, bere život materialisticky, nějaké "víry" a podobně - to neřeší vůbec a o nějaké jevy se nezajímá a nikdy nezajímal. Takže to není ani tak o psychoanalýze, ale o pochopení toho, jak se zde v naší realitě projevuje jakákoliv vydaná energie.

Když už jsme u té "analýzy" - mladá slečna, co trpěla schizofrenií a brala na to dost těžká psychofarmaka, jednoho dne zkrátka usoudila, že tenhle její život je.. "nesnesitelná krutost bytí" a rozhodla se navštívit jednu známou kinezioložku.

Byla na sezení několikrát a ta paní od ní "odvedla" několik přifařených duchovních entit "do světla", takže ona slečna je dnes zdravá jako řípa.

Toto nevysvětlí moderní věda, ani psycholog. A při tom je to prostá práce s energií, které ale zatím nerozumíme. Jsme jak ti neandrtálci, co budou čumět na televizu, jak na neskutečný zázrak jen proto, že nechápeme podstatu té blbé bedýnky..

Veškeré "přeludy, vidění" a podobně - je prostá nepochopenost projevující se energie, kterou okolí vysílá k nám a my zase do okolí. Ti, co pracují s energií, tak už vědí více. Například mágové, mystikové, léčitelé.. Indiáni měli a mají své "šamany" a tak podobně.

Vysvětlovat vědou tyto jevy zatím nelze. Posílat dotyčné k psychologovi - to by byl zas extrém opačný od "démonizování", protože jednak jde opět o nepochopení situace a také - upřímně - obávám se, že dnešní lékaři, co se týká netělesných chorob, jsou na tom dost neslavně..

Znám to sám. Jdu k dochtorovi a navalí mi nošu prášků.. Jdu k léčitelovi, ten vezme do ruky nějakou tu "menší pružinu z vétřiesky", zatočí s ní kolem mne a do půl dne je po problému. Toto normální věda nevysvětlí, psycholog také ne. Já to vysvětluji tak, že zkrátka jde o "práci s energií", věc, kterou v sobě postupně objevujeme a učíme se jí.

Ježíš - ten uměl zřejmě moc dobře pracovat s energií a snažil se pomáhat lidem. Když byste více zkoumali pozadí toho, jak vlastně žil a podobně, zjistili byste, že jednak mohl mít přístup k egyptským mystériím a také mohl být pár let v Tibetu. Toto jsou indicie, které považuje za seriózní dokonce i několik historiků a vážně se tímto zabývají. A právě na uvedených místech se hodně pracuje s energií.. Pokud se něco z toho naučil, pak je jasné, že pro obyčejné lidi to musel být šok.

Ohledně Ježíše je tu i další strana mince - chybí seriózní potvrzení, že onen člověk opravdu žil a dělal ony zázraky, které se tak vehementně popisují. Jsou i teorie, že "jde o více mudrců dohromady", nebo že "tehdejší, politicky nestabilní společnost, nutně potřebovala svého spasitele a tak si jej prostě vytvořili a základem mohl být jeden z tehdejších lidí, mudrců, kteří chodili po kraji, pomáhali lidem a zkrátka používali energii na tom správném místě.

Také je nutno připomenout, že v tehdejší době bylo jméno Joshua velmi oblíbené. Něco jako u nás třebas Josef. Takže "Ježíšů" (Jesus = zmodernizované jméno Joshua..) tam chodilo tehdy mnoho.

Další indicie (ale to zas narážím na Zeitgeist) jsou ty, že podobných "spasitelů" bylo před ním více a jak na potvoru jsou jejich životopisy dost "podobné".. Že by lidstvo vždy, když se dostává do nového astrologického období, potřebovalo také i nového "spasitele"? Kdo ví..

Jen se koukněte dnes - čumíme na kriminálky, katastrofické filmy, horrory, samé násilí a.. v realitě nám přibývají katastrofy, násilí, příšerné události.. Zkrátka neumíme pracovat s energií, tak je to. Samozřejmě, že namítnete něco o přírodě a jejích zákonitostech. No ano, máte recht, jenže masa 6 000 000 000 bytostí, co každou chvilku chrlí do okolí vesměs negativní energie - tak to se někde projevit musí. To je prostý zákon o "zachování energie".. Jenže naučte lidi, aby nevysílali negace.. To nejde. Mimoto má někdo velice dobrý zájem na tom, aby bylo vše tak, jak to je..

Bůh - no ano, je taková entita, "tvůrce" toho všeho kolem nás. Nebo to také může být více "tvůrců" dohromady. Pro nás je "Bohem", protože si vůbec neumíme "tvůrce" představit. K tomu je setsakra daleká cesta. Ale i tak - "Tvůrce", či "Tvůrci", pokud pracují ve vícerozměrné realitě mimo prostor a čas, kde je naše realita jen jednou z mnoha jakýchsi nižších realit - pak už jen toto pochopit je pro nás velmi nesnadné.

Hodně lidí spílá na "Boha" v tom smyslu, že "kdyby byl, tak by přece nemohl dopustit to a to.." Omyl přátelé - to je jen opětovné nepochopení naší cesty zde, v této realitě. Právě naopak - onen "Tvůrce", či "Tvůrci" naprosto respektují naše přání a naši vůli. A naše přání bylo, aby nezasahoval, že si chceme vše prožít naplno a tím se rychleji posunout ve vývoji vpřed.

Takže asi tolik k "magii", neboli práci s energií.
Všechno je energie. I my jsme pouhá energie. Dejte si pod mikroskop cokoliv a nakonec se dostanete k tomu, že vše je pouze energie.. nic více.. Takže naše realita je jeden obrovský energtický vír, který kolotá, mísí se, mění se podle toho, jak se vyvíjí. A protože součástí toho všeho je kolem nás i 6 miliard bytostí, pak si myslím, že zatraceně záleží na tom, Co si tyto bytosti myslí a CO vypouštějí za energetická kvanta do okolí..

Ohledně Ježíše a Boha - všechno jsou to dostupně zjišťěné indicie, ale jak sami víte, tak nic není stoprocentní. Tady je třeba se spoléhat na své vnitřní "Já"..
nobrain
nazdar.
25. 01. 2011 16:45

radsej sa ani nezaoberam viac touto myslenkov . ale to co napisal Jelitko tak aj z takeho uhla treba veci brat .

Nikdo v tej dobe nezil. Bolo to pred 2OOO rokmi a logicky uvazujuci clovek by len tak nemal verit a tlct sa do hrude ze to tak bolo ze Jezis bol a chodil po vode a menil vodu na vino je trocha chore .

Keby menil vodu na vino a chodil po vode asi by ho neukrizovali . Tolko vina by si nenechali ust ...

Sam som krestan verim , nesnazim sa vac presvedcit o opaku , len treba to brat z viac uhlov . a na druhej strane ani otom netreba moc filozofovat aby sme nezcvokli :F

čafko .
Jelitko
dobry den
25. 01. 2011 15:52

takze jak rika pan Zbynek a i ja ,Jesis byl v magii machr.A co treba ten zhypnotizovany dav ktereho Jezis u jezera Tabaria nakrmil sedmi bochniky chleba a par rybama.Taky to bylo neco!!
Jak rikam,umet magii je dar a Jezis tech daru od Boha mel dost a mozna jestli to nebylo pouze jeho sikovnost a na tu dobu vyjimecny clovek ty ostatni sokoval.
Zbyněk P
Pro Alenu Novákovou
24. 01. 2011 20:40

Vážená a milá kolegyňko, velice rád bych s Vámi souhlasil, ale bohužel, nemáte pravdu, neboť je v bibli též napsáno, že se Ježíš učil všelikým tehdejším znalostem, tedy i tou magií (a byl v ní Mistr). Jenom si vezměte ten příklad s oním ptáčkem, kterého oživil. To, by pouhopouhou modlitbou neučinil. Musel toho ptáčka vzíti do ruky, aby na něm provedl magické úkony. Teprve po nich se ptáček oživil. Bohužel, my tyto znalosti již neznáme; nebo je známe, ale neumíme s nimi pracovat a uplatnit je (mám zde na mysli lidstvo). Pochopitelně i ten manipulátor (tedy Člověk-Ježíš)
se musel nacházet v takovém harmonickém rozpoložení, aby byl toho vůbec schopen.
Prosím, nechci Vám bráti Vaši víru a náklonnost k Vašemu Bohu, ale je třeba si uvědomit, že modlitba je modlitba, a tou také zůstává. Modlitbou nelze nikoho oživovat, léčit, uzdravovat. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Alena Nováková
re Jelitko
24. 01. 2011 18:00

Ježíš žádnou magii neprováděl. Když lidi uzdravoval, tak se modlil a činil zázrary proto, aby oslavil Boha otce. Měl moc od Boha, protože byl jeho milovaný, poslušný syn.
Zbyněk P
Pokračování
24. 01. 2011 17:39

A že je ta magie zatracována i v bibli? Tak i to je vskutku velmi směšné!! Je třeba si zcela jasně uvědomit, že bible je vytvořená lidmi-křesťany, i ten jejich rádoby bůh. A vezmeme-li v úvahu, že v té době se magií, aj. učeními, věnovalo velice moc lidí, potom je jasné, že je zde jednoznačná snaha o podchycení všech lidí, a dáti jim (tedy všem) koňskou ohlávku, aby byli poslušni jen pro tehdejší vyvolenou kastu. Ta kasta, bohužel, setrvává až do dneška.
Ano, i Ježíš konal zázraky! A udělal mu za to něco bůh? Ne, nic. A tak je to se vším!! Takže, nechme boha bohem, tam kde je, a konejme vše to, co nám pomůže dojít naší duchovní cestu, bez ohledu na nějakého pánaboha. A navíc, onen pánbůh zatím pro mne neučinil ničeho takového, abych před ním sklonil svou hlavu. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P
Pro všechny
24. 01. 2011 17:26

Je vskutku velmi úsměvné, když člověk čte či slyší lidi, jak zatracují magií pro její údajné špatné renomé, jak odsuzují a přitom se opírají o bibli. Ale zcela zapomínají na to, že všichni (bez rozdílu) používáme magii při svém donním životě. Jen si rozpomeňte, co všechno děláte pro to, aby jste zaujali pozornost u svého šéfa v práci, co všechno konáte, aby jste dosáhli úspěchu při hledání svého vyvoleného protějšku (muže, ženu), co všechno konáte pro zvýšení svého úspěchu (pracovního i osobního), jaká máte tajná přání, atd.... Toto všechno je potom co, když to není magie podle Vás? Každý z Vás (i z těch co magii odsuzují) by si měli především uvědomit, co to vlastně magie je, a neomezobvati své představy jen na zázračné akty vrcholných mágů!!
A vůbec, co to je je vlastně ta magie? Není to nic jiného, než-li praktické využití poznatků našich přírodních zákonitostí, vztahů mezi nimi, a naše schopnost ovládání jimi. Nic víc, nic míň!!! A ty negativní zvěsti o tomto druhu duchovní cesty? To není nic jiného, než-li prachsprostá závist druhých, kteří tomu nevládnou a nerozumí ji. Pomluvy, že se to používá jen pro svůj osobní prospěch, jsou zcela liché, neboť všechno, co člověk či lidstvo koná, tak to koná proto, aby se někam dostal nejdříve on sám, a pak možná následně ostatní. Vždyť toto vždy také koná každý z nás, aby se něco nejdříve naučil, a pak následně pomáhal. Chcete tudíž stále tvrdit to, že je to zcela něco špatného, či sobeckého? Budete-li to stále zastávat, potom, je chyba ve Vás a ne v tom, kdo se věnuje magii. Přeji hezký den. Zbyněk P.
lup
Garias,
23. 01. 2011 20:49

Keď som mal dvadsať, tiež som sa smial z takých vecí, ako je uštknutie (česky uhranutí), kliatby, vymietanie diabla (exorcizmus), mágia,... Dnes sa z toho nesmejem, lebo viem, že mágia existuje. Samozrejme, že nebudem tvrdiť, že sa dá premeniť kameň na zlato. Taktiež si nemýliť pojem kúzelníka (iluzionista) so skutočnou mágiou.

Mágia sa dá vysvetliť materialisticky veľmi jednoducho. Nejde o nič záhadného. Veľmi stručne sa dá vysvetliť prenosom energie z jedného jedinca na druhého. A funguje to. Prenos negatívnej, zlej energie sa dá označiť za čiernu mágiu.

Už som tu v minulosti prezentoval web stránku neuveritelne.szm.sk. Nájdeš tu zopár príbehov aj o mágii. Prečítaj a pouvažuj, či to je naozaj všetko len výplod ľudskej fantázie.
S pozdravom LuP
Jelitko
magie
23. 01. 2011 15:30

ja myslim,ze magie neni spatna vec ale musi ji clovek dobre znat a pouzivat ji jen k dobru.
Co vim,tak Jezis ovladal magii,ale protoze to byl dobry clovek tak ji pouzival jen k pomoci druhym.
Kdyz je clovek spatny,tak staci jen jeho pohled na druhy a ostatni se mu vyhnou,ani nemusi zadnou magii znat.Umet magii je dar.
Alena Nováková
není to správné
22. 01. 2011 5:48

Každý, kdo chce jít cestou světla a pravdy by měl na magii zapomenout. Bůh v Bibli magii zakázal. Andělé Boha poslouchají, a proto nelze předpokládat, že by se s nimi dalo nějak magií domluvit. Magií se lze domluvit s anděly, kteří Boha neposlouchají, tzn. s démony. O nich víme, že mohou předstírat, že jsou dobří andělé.
Každý, kdo chce jít cestou světla a pravdy, by se měl modlit k Bohu, litovat svých hříchů a snažit se konat dobro. A hlavně poslouchat Boha a činit jeho vůli.
garias
...
22. 01. 2011 2:18

Ja pokladám mágiu, čary a pod. iba za súčasť ľudskej fantázie. Je to niečo, ako keď dospelý vidí svet taký akým je (dospelý normálny :D) a dieťa si ho fantazíruje.
Človek sa nachádza v súčasnosti vo fáze, kde si veľmi rád domýšľa, vymýšľa, vytvára nereálne a to len preto, že si chce svoj život nejako obohatiť, doplniť - povedzme spraviť zaujímavejším.
Ja si nemyslím, že je nutné si vymýšľať. Predsa pravda, realita je ďaleko krajšia ako niečo, čo sa nám síce páči, ale zároveň nieje skutočné.

Za takéto prejavy fantázie považujem (a zrejme nebudem ďaleko od pravdy): Psychické poruchy, viera, fantázia, vidiny(alkohol, drogy a pod.), Mágia, Anjeli, astrológia, veštenie, proroctvá, kliatby, čarodejnice, satanizmus a veľa iného.

Som domnienky, že hore menovité prejavy fantázie nie sú témou pre obory vedy, ale pre psychológiu.