Články

Zamyšlení

Člověk vysoko-horský - (komentáře)

F-Maja
uzasne
7. 04. 2011 13:50

daiterr uplne s tebou souhlasim, sama bych to napsala jinyma vetama ale vyznam stejny.. stim ufem.. kazdy mame ve svem okoli soustu materialistickych lidi, takovych je hodne, umite si predstavit co by udelai kdyby rekli ano ufo existuje a bezne by se zacali obevovat? by zesilela pulka svetove populace. ale necim ten clanek prispel, douho se mi nestalo ze bych cetla komenty a aspon jeden clovek tam vsechny neurazel a pod.. mile
daiterr
-
6. 04. 2011 10:48

Možná by bylo dobré rozlišit "honbu za senzacemi všeho druhu", ze které opravdu mnozí lidé těží a naopak "nechtěné a nežádané záhady", které ti, jenž je toto potkalo - nemají ani náladu zveřejňovat a přese všechno jejich pátrání a přese všechnu snahu ono "záhadno" rozumně vysvětlit - neuspěli. To je propastný rozdíl.

Pokud chceme "senzace", přečteme si Blesk, nebo jiné podobné bulváry. Pokud chceme opravdové "záhadno", pak to znamená pídit se po lidech, co toto prožili a takoví lidé nejsou ochotni mnohdy o tom mluvit. Asi by někdo namítl, že "vždyť je to přece záhada a super, ne?" Opak je pravdou..

Senzacechtivci a novináři se rádi pídí po záhadách, žijí z toho, těží z toho. Hlavně proto, že sami žádnou záhadu na vlastní kůži nezažili.. A o tom to je.. Jestli si někdo myslí, že "zažít nějaké záhadno na vlastní kůži" je hodně in a super - tak se šeredně mýlí. Je hodně lidí, co prahlo po"záhadnu" tak dlouho, až něco vážně prožili a už od té doby neprahnou..

Ono to totiž není nic moc. Každý člověk žije v zažitých kulisách a je zvyklý mít "své jisté".. No a když prožije nějaké to setkání s čímkoliv, nastává pro dotyčného šok. V první řadě se snaží to jakkoliv racionálně vysvětlit. Jakmile toto selže, pak nastupuje fáze, kdy je dotyčný zaskočen a rozhozen tak, že dlouho se do sebe uzavírá a má problém vůbec nadále přirozeně fungovat.. Až po delší době je ochoten se o zážitek podělit.

Na rozdíl od druhé skupiny lidí, co nic nezažila na vlastní kůži a jen z toho má legraci, nebo také veškeré "záhadno" rovnou zamítá, jako něco, "co do slušné společnosti nepatří.."

Není nic lepšího, než když kdokoliv z té druhé skupiny jednou něco na vlastní kůži prožije. Pak sám pozná, jaké to je, když se boří kolem něj vše, co doposud bral jako samozřejmost a když je nucen si uvědomit, že vše kolem nás je pouhá opona a že veškeré záchytné body v životě, kterých se doposud držel jako klíště - vzaly za své..

Ten, kdo něco prožil na vlastní kůži, bude jen těžko vysvětlovat tomu druhému, co zažil, protože ten druhý to zkrátka nepochopí. Takový zážitek totiž vydá za milion slov..

K "šesti" a "sedmi" prstům a jiným anomáliím - jasně, že je mnoho blbů, co falšuje artefakty a pak se tím náramně baví. Jenže to jsme opět u oné "hurá-senzacechtivé-záhadologie".. Je lépe se podívat na historií podložené věci. Třebas eposy Ramájana a Mahabhárata - tyto eposy se falšovat nedají. Už jenom z toho důvodu, že po tisíciletí si tyto věci lidé vykládali mezi sebou, předávali ústně, aniž by tušili, co vůbec znamenají.

A to samé je třeba vidět i jinde - odkazy starořeckých a starořímských filozofů - nejenom, že jasně odlišovali "život od smrti" a "dost jasně popsali cestu energetického "já" po smrti", ale také přiznali, že "pyramidy tu už stály od pradávna" (tím ale rozhodně nemysleli dobu rozkvětu Egyptského impéria..) a za "Héraklovými sloupy se kdysi dávno nacházela mocná civilizace Atlantis.."

Výše uvedené příklady jsou jen střípeček ohromného množství dalších a dalších indicií, které mnohdy ani raději vidět nechceme, aby nám "nebořily náš vlastní, zažitý a zformovaný svět a aby nás náhodou nezbavily všech opěrných bodů v této realitě.. Zamítnout cokoliv a zesměšnit - to umí každý.. Ovšem dodat pádné protidůkazy - to už každý opravdu neumí..

A hlavně - nezaměňovat "varietní záhadologii" za tu seriózní, která si neklade za cíl získat masy lidí nějakou senzací, ale snaží se přijít na to, co opravdu za tou "oponou" vůbec je..

Věda, důkazy a možnost záměny za padělek - to, že do dnešní doby věda nadělala chyb jak máku - je jistota. Naštěstí se dokáže ze svých chyb poučit. Dříve byla problematická časová analýza vzorků. Dnes už je věda v tomto mnohem dále. I tak však existují možnosti, kde stáří vzorku určit nelze a ten, kdo to ví, může na tom založit svou maškarádu.

Naštěstí se toto netýká klíčových historických věcí, jako jsou zmiňované eposy, nebo různé artefakty nalezené všude po světě. Žel stačí pár pitomců, co si rádi hrají na "záhadology" a hned je vymalováno..

A ještě k "UFO-nům" a tak podobně - zatím to lidi berou jako srandičku a mají z toho vánoce. To proto, že to nikterak ještě nenarušuje jejich vlastní, zažitý domovský prostor mezi jejich dobře známými kulisami. Ovšem kdyby většina lidí měla přijmout za pravdivé to, "že něco takového je", pak by došlo zákonitě k pádu veškerých ekonomických systémů, k anarchii a zkrátka ke všeobecném chaosu.

Na takové věci prostě lidstvo není připraveno. Takže dalo by se říci, že je tu možnost "korekce" kdy se postupně indicie a "záhady" budou uvolňovat a lidé si tak postupně na tuto realitu budou zvykat, až jednoho dne ji přijmou jako prostý fakt a pak teprve se "karty úplně vyloží".. No a k té korekci klidně můžeme přidat i záměrné popírání těchto věci s tím, "že jde jen o bludy a výmysly lidí".
garias
...
6. 04. 2011 8:04

Ku tým viacerým prstov...
Ľudia sú veľmi často "vzrušení", keď sa hovorí o viacerých prstoch iných tvoroch, alebo dokonca pri diskusiách o mimozemšťanoch. No vieme dobre, že aj kôň má viacej prstov, aby sa mu zrástli dokopy a dnes vypadá jeho noha trošku zahnutá, akoby sa chcela ulomiť pod tou ťarchou. Kozy majú dokonca 7 prstov, akurát tiež zrastených.

Archeológia je pekná oblasť vedy, ale aj veľa krát zneužívaná na podvrhy a lži. Samotný človek nepozná svoju hranicu a ani my nevieme aké hodnoty vlastne máme...to bol taký príklad na to.

Istého času objavili ľudia veľmi vzácny zdobený pohár. Získal si neobyčajný obdiv. Ľudia ku nemu chodili, obkukávali ho, pociťovali nesmierne vzrušenie nad vekom tohto už skoro artefaktu. Po pár týždňoch sa však dozvedia nemilú správu: pohár vyrobil a ozdobil nejaký vtipálek, ktorý ho podstrčil.
Odrazu, ako šibnutím čarovného prútika, stráca pohár svoje čaro. Znenazdajky všetká záhadnosť vyprcháva. A aj keby to bol skutočný predmet z minulosti, v tých dobách by ho možno používal iba nejaký obyčajný človek na raňajky alebo obed.

My sami nevieme čo má skutočné hodnoty. Pripisujeme hodnoty IBA tomu, čo uznáme za vhodné a čo sa nám páči. Takými "vecami" sú napríklad záhady, isté vedomosti, ale dokonca aj bohovia.

No a práve preto by sme sa nemali príliš vzrušovať nad určitými faktami, ako napríklad nad viacerými prstami mimozemšťanov. Ak nejakých stretneme, bude docela možné, že budú mať prstov viac a nás by to nemalo nijako prekvapiť.

Prekvapí to samozrejme toho, kto viac ako po pravde, túži po vzrušujúcej záhade - po pocite tajomna. A keď pravda ukáže svoju tvár, miesto jej uznania a ctenia, ju citovo odvrhne ako ľudia ten zdobený pohár, ktorý v skutočnosti ukázal krásnu vec - akí vlastne ľudia sú. :DD

Zbyněk P
Pro Lup-a a daiterra
4. 04. 2011 18:06

Vážení kolegové, máte mé odsouhlasení s Vašimi názory k dané problematice. Je toho vskutku přehršle, co my (jako lidé), ještě neznáme, a k čemu všemu se musíme ještě dopátrat. Bohužel, nikdo nám nic neřekne či neukáže, na všechno musíme přijít sami. I to, co je skromně již někým vyzískáno, tak se nám projistotu raději schovává (ze stran vládců), abychom náhodou nebyli rozumnější a vyvolenější, než-li oni sami. Přeji hezký den. Zbyněk P.
lup
pridávam
4. 04. 2011 15:31

sa k Daiterrovi. Mám podobné názory. Možno to z Daiterrovho príspevku môže vyznieť ako recesia, ale niečo na jeho názoroch pravdy je. Vrele doporučujem knihy: Zakázaná história, Zakázaná archeológia.

Človek sa nestačí diviť, čo všetko z histórie sa utajuje.

Keď sa Daiterr zmieňuje napr. o obroch. Biblia obrov, ktorí vznikli krížením božích synov a pozemských dcér, tiež spomína - s výškou asi 3,5 metra. Spomína dokonca aj obrov so ŠIESTIMI PRSTAMI. Čítate dobre - 6 prstov na každej končatine. Samozrejme ma napadli súvislosti napr. so šesťdesiatkovou číselnou sústavou, počet tucet (12), kopa (60), deň rozdelený na 24 hodín,... To všetko sú násobky čísla 6. Prečo však, keď my máme len 5 prstov? Občas sa rodia ľudia so 6 prstami na končatine. Občas sa nájdu ľudia, ktorí dorastajú do výšky 2,5 metra. Vždy to chápeme ako genetickú poruchu, anomáliu. Ale nie je to naopak? Snaha genetickej informácie vrátiť sa k pôvodnej informácii? Nejaké porušenie zablokovanej časti DNA?

Podľa mýtov, ale aj Biblie, naši dávni predkovia žili stáročia. V Biblii je jasne napísané, že Boh po potope určil človeku maximálne 120 rokov života.

Mezopotámia sa doslova hemží okrídlenými bytosťami - božstvami. Prečo? Indické eposy Mahábháráta a Rámajána opisujú lietajúce prostriedky, hrozné zbrane,.... O tomto sa tu v minulosti písalo.

Biblia - Videnie proroka Daniela a Zjavenie Jána (delí ich asi 600 rokov)opisujú rovnaké bytosti, ktoré mi z opisu vychádzajú ako nepochopená technológia - stroje. Ranené zvieratá sa uzdravujú - opravujú, krídla zvierat sa odtrhávajú - demontujú, rohy zvierat sa rôzne vysúvajú a zasúvajú - hydraulické piesty(?), padajúci oheň z neba - zvarovanie alebo brúsenie(?),... Zjavenie Jána opisuje "zariadenie" s množstvom kontroliek, hlasovými výstupmi,... Podobne ako Henochove knihy. A to nespomínam známe videnie proroka Ezechiela.
Biblia opisuje bytosti v jasných alebo ligotavých oblekoch, s vlasmi bielymi ako sneh,... Jednoducho bytosti, ktoré nemajú v danej dobe a v danom priestore čo robiť. Nie sú to opisy mimozemských bytostí?
A takto môžeme pokračovať... Len slepý nevidí.
S pozdravom LuP
daiterr
-
4. 04. 2011 10:04

Dost lidí hledá mimozemské civilizace a za každým UFO/USO vidí "návštěvníky odjinud", ale co když nakonec zjistí, že.. naleznou sami sebe? Co když těmi mimozemšťany jsme vlastně my sami? Vtipné, že? A co mne vedlo k tomuto vtipu? Pár zajímavostí:

- stopy "humanoidů a podrážek jejich bot" ve stejné vrstvě vápence, jako jsou stopy ještěrů

- v uhelných vrstvách (starých prokazatelně několik milionů let) nálezy různých "artefaktů", které by tam neměly co dělat - například hřebíky, malé šroubky, kousky slitin, které zatím neumíme vyrobit a tak podobně.

- nálezy pozůstatků "lidských koster" mnohem starších, než je archeo-vědě milé..

- nálezy pozůstatků "obrů"

- obrazy na stěnách znázorňující nejenom "dinosaury", ale také "ufos" a podobně

- předávaná ústní poselství o "cizincích z oblohy" a o tom, že "si braly lidské ženy k sobě" a následný vznik rasy "hrdinů" (nejspíše kříženců?)

- eposy Ramájána a Mahábhárata (popis cizinců, jejich technologií a také popis, jak tyto "božátka" se mezi sebou rvali jak psiska o kostiska..)

- zajímavé "vzestupy a pády" předchůdců naší maličkosti - vždy, po nějaké době, když dotyčný "homo"druh byl vývojově totálně v háji, tak na scénu přichází zničeho nic lepší a "vytuněnější" druh, který jako zázrakem je o 1000 procent lepší, než druh hominida předchozího. Navíc - je zřejmé, že tenhle přechod k "vytuněnějšímu" druhu netrval x tisíc let, ale pár století. To už je divné. To není vývoj, ale produkt genetických laboratoří, dle mého odhadu...

- všimněte si - většina obilovin, ovoce a dalších zemědělských produktů pochází někde z "východu" (od Iráku, bývalé Asýrie?) a navíc - všechny tyto druhy dodnes používáme. Zajímavé je, že dnes naši zemědělští inženýři nejsou sto ani pořádně modifikovat stávající produkty, takže nějaké nové odrůdy obilovín, či jiných rostlin jsou jen sporadicky, ale kdysi dávno "tam kdesi na východě" v dávných dobách, kdy se "z ničeho nic" objevil "člověk zemědělský" - tu najednou máme hned celou škálu veškerých země-rostlinných-produktů.. To také zrovna nepřipomíná standardní vývoj.. Spíše je to něco jako když "trenér vyšle do boje nové, natrénované mužstvo, vybavené vším možným.." a pak jen sleduje, jak se ten jeho mančaft prosazuje..

- skazky o "ráji na Zemi" - daly by se také vyložit, jako "skazky o genetické laboratoří kdesi v nějaké lokalitě, kde se pracovalo s genetickými materiály"

- Adam a Eva - hlavně to, jak "Evička vznikla - z Adamova žebra" - vyloženě svádějí ke spekulacím o klonovací technologii, kdy se vědělo, že "Adámek" je tím pravým schopným výtvorem pro Zemi..

- pověsti o potopě, hlavně ty podrobnosti o tam, jak "Noe naložil na loď po páru od každého druhu a ostatní a hlavně nehodní zahynuly pod přívaly vod" - spíše za tím můžu vidět, že jistí "engineeři" už měli práci hotovu a tak z podmořské laboratoře přenesli na souš své výtvory. Zbytek laboratoře i s "nepodarky" postihla ona "strašlivá potopa.."

- symbolika - "had z ráje, vinoucí se okolo stromu" = snad nápověda pro manipulace s DNA? To samé symbol "jablka, kterým Evice svedla Adama" - není to snad náznak, že díky spojení těchto dvou "klonů" vznikl nový život?

- také povídání o "bozích" není tak růžové, jak by se mohlo na první pohled zdát - "Bohové" jsou líčeni, jako zlí, majetničtí, pomstychtiví a vyžadující tupou poslušnost. To se nějak neshoduje s "dobrotivým dědulou, co sedí na trůnu a okem v trojúhelníku vidí všechno na Zemi.." Navíc - zkazky o těchto "bozích" mi spíše přijdou, jako popis klasického týmu genetiků, co pracují s pokusnými zvířaty...

- opakující se náboženská symbolika - podobné symboly jsou odedávna sice vykládány různě, ale symbol, jako takový, je zde přítomen od pradávna. Jen ty výklady si upravují lidé v různé době dle svých potřeb.

- "podivné stavby" - taková Sfinga bude jistě starší, než nějakých 10 000 let. Zřejmě byla "vysochána" v době, než tuto oblast postihly dlouhodobé erozívní průtoky vody (pozor - nikoliv každoroční záplavy Nilu!), protože její podstavec je takto erozívně poškozený. Nad tímto archeo-věda láme hůl a odmítá to řešit i přes jasné důkazy.

Otázkou také je - CO původně Sfinga znázorňovala. Pokud by byla starší, než 10 000 let, pak bylo období "Lva" a mohla tedy znázorňovat lví hlavu. Ovšem střízlivější návrh vysvětluje,že šlo nejspíše o hlavu "šakala", strážce podsvětí. Pod Sfingou se údajně nacházejí vstupy do tajemných prostor a veškeré týmy "hledačů" byly z této oblasti vykázány.

- slavná "Cheopsova" pyramida - její stáří je odhadováno dnes také na 10 000 let a více. Precizní provedení, fyzikální a astronomické poznatky zakomponované do stavby této pyramidy rozhodně napovídají, že toto neprojektovali žádní babráci, ale setsakra pořádní machři. Jenže - odkudpak se asi vzali, když tak 4000 př.n.l. údajně vznikal ranný Egypt a hordy válečníků se mezi sebou rvali jak čokli? A ty pyramida tam už dávno stála.. Je to snad pozůstatek obyvatel Atlantidy?

Z vyprávění některých lidí, kteří prošli "regresní hypnózou" je zajímavé, že - "ony pyramidy projektovali cizinci odjinud. Tito cizinci se nepodobali lidem a nutily lidi tyto stavby stavět. Používaly se zajímavé technologie, avšak i přesto Velkou pyramidu stavělo několik generací lidí. Cizinci však za tu dobu zestárli jen nepatrně"..

Takže - kdo byli tito "cizinci"?

Mimo to - po nálezu "nových dveří" Gantebrinkovým týmem byly i z této lokality veškeré týmy vykázány a nikdo dodnes neví, CO se v této pyramidě pracovně děje. Oficiálně jde o údržbu vnitřních prostor kvůli erozi od potu návštěvníků, ale nějak nikdo nevysvětlil, proč je do pyramidy přiveden vysokonapěťový kabel a co za velké úpravy se tam dělají (náhodní svědci vypověděli, že viděli ohromné množství materiálu, které se bylo vyvezeno z útrob pyramidy, jako by tam někdo "razil novou chodbu")

A copak se to podařilo vyfotit Japonským archeologům, kteří zkoušeli technologii "rentgenové fotografie" a na fotkách se objevilo "obrovské podzemní město"..? Dnes je výzkum pyramidy a Sfingy oficiálně zastaven i přes to, že se tam horečnatě pracuje..

- Nálezy perfektně zpracovaných map Země, dávno před obeplutím "evropskými mořeplavci", navíc pořízené v době, kdy kontinenty byly trochu posunuté jinak, než známe dnes a kdy Severní a Jižní pól nepokrýval led.. To znamená, že tyto mapy (nebo spíše neustále předávané a obnovované opisy originálu - o jakou doby na Zemi šlo, kdy byly mapy zhotoveny? Podle postavení kontinentů a výpočtů posunu jednotlivých kontinentálních desek - jde o skoro milion let..

.. a tak by se dalo pokračovat mnohem déle.

Každopádně ještě připomenu i to, že nějakým záhadným způsobem se "člověk" adaptoval zatraceně rychle a ani příroda na něj nemá páku. Adaptoval se totiž asi tak, jak se adaptuje cizorodý organismus, proti kterému není vývojově nastavený žádný redukční mechanismus.. Jako když na Zemi vysadíte něco zcela mimozemského. Něco, proti čemu Země nemá vyvinutou žádnou přirozenou obranu. A to "něco" má pak volnou cestu, protože nemá přirozené nepřátele, takže se může nekontrolovatelně rozvíjet a množit..

***

Hledáme svůj původ a bádáme nad tím, proč nás ti "zatracení šediváci občas unášejí", aniž bychom vzali v potaz, že právě my, lidé, můžeme být nejen jejich výtvory zde adaptovanými, ale že dokonce my sami můžeme být - mimozemšťané..

Vše výše popsané, jsou samozřejmě rádoby v legraci podané "sestřihy" různých konspiraček, ale pozor - konspiraček, jenž byly dříve vysmívány a v dnešní době se začíná objevovat jejich postupná pravdivost. Takže to vše výše popsané je pro zamyšlení. Není dobré si totiž myslet, že svět je právě takový, jaký jej vidíme. My totiž vidíme jen část reality a zbytek je nám skryt za "oponou".. No a pohled za tu oponu - to je jen pro ty odvážnější "o)
garias
..
3. 04. 2011 10:09

S tým krokom človeka, to je vážne pravda. Ľudská chôdza je vskutku unikátna - najzvláštnejšia v prírode.
Čo sa týka tejto teórie je docela zaujímavá. Otázky ale vznikajú, napríklad: "Prečo by taký človek nezišiel skôr do nižších polôh?". Povedzme, že nemohol. Ak nie, prečo teda? Žeby mu v tom bránili fyzické alebo aj "psychické" vlastnosti jeho tela?
Ak sa podľa teórie dostal nižšie a potom už všetko obsadil, prakticky celý svet, tak mi nesedí to, že prečo to neurobil už dávno?

To, že prišiel do nižších polôh, začal dýchať viacej kyslíku a tým sa akoby nadopoval je tak isto docela zaujímavé. Ale aj tak to ešte stále neznamená, že rovnako silný mohol byť nižšie aj niekto iný - rovnako nadopovaný už od narodenia. Skrátka ten čo prišiel nižšie síce posilnel, ale dostal sa medzi tvory, ktoré sú tak silné už prirodzene dlhé obdobia. A to mi skrátka nesedí.
Inak nemeckí piloti sa skutočne dopovali čistým kyslíkom pred bojmi vo vzduchu, aby mali lepší zrak, postreh, rozmýšľanie a pod.
Keby sa takýto pilot dostal do prostredia so stálym zvýšeným kyslíkom, bol by síce silnejší, ale pri stretnutí iného pilota, tam už žijúceho, by nad ním prevahu zrejme moc nemal.

Podľa zvíťazila inteligencia. Človek mohol liesť kľudne aj po stromoch. Treba si uvedomiť že život ako taký prežíva v nejakom prostredí. Vírus v nejakom organizme (len tam sa rozmnožuje), ryba vo vode, suchozemce na súši, vtáky vo vzduchu. veľa zvierat V RASTLINÁCH..aj STROMOCH. Stromy vytvárajú prirodzené prostredie pre veľmi veľa druhov - samozrejme myslené prostredie, ako domovina.

Mohlo to byť tak, že predchodca človeka skutočne bol na stromoch a neskôr sa dostal na súš. Na animal planet ukazovali ako opice pri príjdení vody v období leta brodia veľké územia vody. A aby tak mohli robiť, musia chodiť po dvoch. Na nejaké obdobie sa z nich stávajú "ľudia". Jedna opica dokonca používala nástroj, čo bolo brané ako prvý krát vedou zachytená udalosť, kde živočích používa inteligentne nástroje. Daná opica si kusom dreva merala hĺbku vody tým, že ju pri chodení po dvoch pichala pred seba a tak vedela, že tade môže prejsť.
Skrátka, veľa toho ešte neviem, ale teória v článku je zaujímavá. Možno sme skutočne na žiadnych stromoch v minulosti naozaj neboli :D
Grush
Tak k tomu aprílu
2. 04. 2011 11:02

2Devastator myslel jsem článek nikoli tvůj příspěvek který nechávám bez komentáře.

2samby tvá teorie je hezká ale neumím si představit jaký adaptační mechanismus by udržel nějakého předka člověka ve výškách 7000+ jak píšeš. Co by získal (v horách žijící druh) adaptací na šplhání? Snad více potravy na holých skálách? Kdyby zmíněné 7000+ prostředí poskytovalo nějakou evoluční výhodu, viděli bychom kolem sebe rozhodně nějaké zvíře žijící tam a podnikající nájezdy na slabé druhy v nížinách - příroda by měla na takovýto experiment času mnohem víc než nějací zástupci lidského druhu. A co by pak tyto adaptované bytosti donutilo zase sestoupit dolů a podstoupit tak polycytémii? Krom dalšího jak dlouho myslíš že by dokázala přežít komunita o počtu několika set jedinců než by zanikla kvůli genetické invarianci?
Jinak tebou zmíněnému Olympu chybí do 7000 ještě nějaký ten nepatrný metr, takže proč ho zmiňuješ?
Nemluvě o tom že nad 6000 už se nenarodí zdravé dítě což třeba dobře vědí jihoameričtí domorodci žijící v Andách. Kdyby to šlo a bylo výhodné, tak proč se už dávno neadaptovali? A zmínka o přizpůsobení pomocí zmiňovaného tvrdého tréningu? To že sportovci odjíždějí do vyšších poloh aby tělo namnožilo hemoglobin atd. je pravda, jenže ani náhodou se nejedná o 7000+ nemluvě o tom jaké se jim i ve výškách do 3000 dostává nadstandardní podpory. A víme že nad cca 3200 už stejně převládají nevýhody nad výhodami. Kdyby tomu tak nebylo, viděli bychom dnes speciální vysokohorská sídla, která by se pokoušela "vyšlechtit" super-atlety anebo spíše super-vojáky jak známe lidský druh...
Takže to je jen zhruba proč mi to přišlo (i vzhledem k datu zveřejnení 1.4.) jako apríl. No, pokud ne, tak omluva, však jsem to psal v mé předchozí poznámce.
samby
re:Grush
2. 04. 2011 8:36

není to myšlený jako apríl, zasílal jsem to 31, na druhou stranu je to jen úvaha, jak sis mohl přečíst v prvním odstavci, ale myslím si, že je to přeci jen o něco realnější, než články a videa o exopolitice, či Lemůrii atp.
Devastator
Grush
1. 04. 2011 20:37

Koho myslíš?Jestli mě tak to myslím vážně.
Grush
Dneska je
1. 04. 2011 19:11

apríla... ale pokud jsi to myslel vážně, tak se omlouvám :-)))
Devastator
Palec nahoru
1. 04. 2011 18:56

Tak to bylo skvělý čtení,který mě hodně bavilo.Jelitko jak jsi myslela,že jsem z jiné planety,tak to bych moc neřekl,spíš,že jsme z vesmíru.Přiletěli jsme přece na asteroidu do vody,kde se později vyvinul člověk.A zajímalo by mě zda by člověk mohl ty schpnosti získat zpět,ale co nejrychlejc.Ikdyž ani neníí potřeba,trocha tréninku neuškodí atd.Člověk je prostě něco co je prostě originální,velkolepé,ale jako vždycky(a u všeho)není bezchybný.Ale,že by jsme byli z jiné planety no nevím,ale dávám tak 10%.Ale vviděl jsem jeden dokument kde se o tom mluvilo a ějaí vědci dokázali,že je to možná skutečná pravda.Že jsme vypadali trochu jinak a ,že jsme se nějak smíšily(Nevím jak)s místními obyvately a vytvořili nový druh,který zde přetrvává dodnes.Lidé zde uměli lovit,ovšem zvířata se k nim chovala jako k jiným zvířatům.Že jim bylo jedno co umějí atd.Ale po spojení s naší rasou se vytvořil Homo sapiens sapiens a ten dokázal vše a zvířata,už nebyla na ně taková jako předtím.Je možné,že jsme byli z vyspělé planety a byly jsme vysláni jako kolonisté,ale při cestě na Zem se stalo něco co nám buď vymazalo pamět,a nebo něco jiného.A my jsme se sem dostali,smíchaly s místními obyvateli a se společnými chopnostmi,jsme se dostali na vrchol potravního řetězce a jsme nyní nejintelignější bytost na této planetě.A k tomu třeba něco o UFu.Spousta lidí tvrdí,že vyděli Něco zvláštního na obloze,že to nebylo letadlo ani pták atd.Že se v oblastni 51 děje něco nekalého a různě.Třeba právě tyto UFa dohlížejí na to,jak se nám to tu podařilo zoorganizovat a občas nás odnášejí,aby zjistili jak jsme na tom ve vývoji atd.Ovšem toto si můžu myslet jen já,ale i tak mi to přijde zajímavé.Prostě je to záhada.
samby
re: Jelitko
1. 04. 2011 17:19

DNA máme jinou z důvodu evoluce a jedná se o zanedbatelnou část, pokud myslíš ty takzavané předchůdce člověka jako je člověk zručný, vzpřímený... pak to nic neznamená, protože se jedná o úplně odlišné druhy, které k nám mají asi tak stejně blízko jako my ke gorile, či šimpanzi.
Pokud se jedná o to že člověk přišel již vyvinutý od jinud, je to extrémně sporné a nedokázatelné, já např. zrovna píši sci-fi povídku, ve které lidé zjistí, že byly na zem v historii vykázáni a zbaveni techniky, ale myslím, že takové věci opravdu zůstanou jen ve sci-fi.
Jelitko
zajimave
1. 04. 2011 11:02

je to zajimave cteni,o nasem vzniku uz toho bylo psano hodne ,ale byly tady taky uvahy,ze vubec nejsme s teto planety a k teto uvaze se priklanim i ja.Dokonce jsem cetla ze vedci porovnali DNA s pravekyma lidima a my k nim vubec nepatrime.
Podle vseho budeme asi z jine planety a pak jsme se prispusobili na zdejsi podminky,ktere se taky casem menily.Jsou to uvahy o kterych se porat pise...