Články

Konspirace, teorie

Utajený život Ježíše Krista - (komentáře)

Dotaz
1 + 1 = 0
30. 09. 2009 18:23

Že to mám špatně? Že ať s tím výsledkem, s tou nulou, udělám cokoli, správného výsledku, pokud jí třeba budu násobit nebo i umocňovat, se nedopídím? Máte všichni pochopitelně pravdu.Chyba na počátku se musí promítnout do konečného výsledku. Ten Herodes, o kterém autor pohádky říká, že klidně mohl Ježíše dát zabít v jeho dětství, Ježíše v jeho dospělosti zabít už opravdu nemohl, protože by sám musel vstát z mrtvých, čímž by to děsně zamotal a na to si přece stačíme sami. Ne? Já toho tolik asi nepřečtu, ale snažím se číst pomalejí a když něčemu nerozumím, tak se zeptám. Dotaz
Studna
re:vojak85
28. 09. 2009 13:45

A kde k tomuhle tvrzení bereš tu jistotu? Hm?
vojak85
Souhlasím
12. 09. 2009 1:53

Ježíš byl člověk, měl rodinu, byl nemanželský a mal dítě.
Studna
Nesouhlasím
25. 08. 2009 21:37

Jako už tady jeden kolega nademnou psal, jsem taktéž členem římskokatolické církve. Nepovažuju se a ani nejsem ten, který zarytě zastává všechny názory církve. Jsou věci se kterými nesouhlasím, ale to sem teď nepatří. Ten, který psal tenhle článek, v Bibli očividně mockrát nečetl. Taky mě dostala tahle věta: "Ježíš se narodil v červnu ne v prosinci, jak tvrdí církev." Nevím, kde bere tu jistotu. Mě samého by to zajímalo. Taky nevím, proč musí šťourat do všeho. Katolická církev funguje už 2000 let. Samozřejmě, dělala svoje chyby. Ale všichni, i ti nejvyšší církevní představitelé, jsou jen lidé, a taky dělají lidské chyby. Spousty lidí, kteří dostanou do rukou velkou moc, se zmocní pýcha. A jak všichni víme, pýcha předchází pád. Všichni velcí lidí v dějinách dělali chyby. Ať už to byli králové, císaři, papežové, patriarchové... Udivuje mě jeho sebevědomí a jistota, se kterou propaguje tyhle názory. 9 z 10 náboženství ztroskotá v prvním roce svého života, znovu upozorňuju, že tahle církev, funguje už 2000 let!... Chtěl bych všechny, kdo si přečtou tenhle článek, poprosit, aby si přečetli i jak to hlásá Bible. A pak to srovnali. Opravdu, celý tenhle článek je jeden velký nesmysl. Je to absurdní... Ovšem udělejte si názor jaký chcete. Ale ne takový, jaký se píše v tomhle článku ;)
Ubaldeska
souhlasím
11. 07. 2008 11:53

Zcela s článkem souhlasím. Myslím že nanejvýš věrohodně doplňuje prázdná místa Ježíšova života a činí z nich smysluplný celek. Mě připadá že tento výklad je velmi dobře akceptovatelný.
XX Humanoid
Galandel
2. 03. 2008 17:59

Já bych s vámi úplně nesouhlasil. Duchovní schopnosti jako reiki a zázraky přece může umět kdokoliv, nejen lidé z východu. Ale pravdu se asi fakt nikdy nedozvíme.
Galandel
Pravda/nepravda
15. 01. 2008 17:09

Nevím co je na tomto článku pravdy či nepravdy, ale i kdyby jen polovina rozhodně zní logicky a ve své podstatě velmi věrně. Vychází totiž z toho jak se lidi chovají, chovali a chovat budou. To že katolická církev si plně přivlastnila vše co s Ježíšem z Nazaretu souvisí a tvrdošijně si stále trvá na svém je věc jedna. To že Ježíš jestli opravdu žil musel být člověk a tudíž je zcela logické, že musel získat nějaké vzdělání , mít rodinné zázemí a pochopitelně i ženu. Je zde velká podobnost s jeho řekněme dovednostmi a tím co hlásá řada východních učení a dovedností. Léčitelství pomocí rukou, řekněme dnes třeba REIKI , „zázraky“ jako chůze po vodě apod. Už jeho učení mirumilovnosti a lásky k lidem se také nápadně podobá východním směrům. Nemyslím si, že by to nějak znevažovalo jeho učení, poslání i osobu. Článek je možná v mnohém nepřesný ale jde mi k srdci a k rozumu víc než to co hlásá Katolická církev. Plně ale chápu že je pro církev nepřípustný a že s něčím takovým nemohou ani v nejmenším souhlasit. Čemu mám věřit tomu, že je pravdivý tento směr který ukazuje Ježíše Nazaretského jako osobu a člověka vysokých morálních a lidských kvalit,člověka jež získal a měl řadu dovedností jako léčitelství, empatie, soucitu, porozumění lásky, ale také schopnosti ovládnout davy a přesvědčit. Člověka s vysokou inteligencí a charismatem, který ale musel tyto schopnosti někde získat. Zní tedy mnohem logicky, že pocházel z „urozené“ rodiny a dostalo se mu také díky tomu patřičného vzdělání. Nebo mám věřit Katolické církvi ? Která v podstatě žije poněkud v rozporu s tím co Ježíš sám hlásal. Církvi která na jednu stranu popírá pohanská božstva a na druhou stranu si sama přijala spousty zvyků a rituálů právě z těchto směrů. Církvi která se řídí tvrdým pomalu vojenským způsobem hierarchie ? To nemůžu i když v sobě žádnou zášť proti této církvi nemám. Jen zastávám názor, že je rozdíl věřit v Boha a věřit Církvi. Konec konců ve své podstatě je to vše jedno protože pravdu se stejně nikdy už nikdo nedoví.
dagy
pravda
6. 01. 2008 11:39

ja jsem napriklad clenem rk cirkve, ale netvrdim ze cirkev je bez vinny ale ten clanek se mi zda dost nadneseny a je potreba ho cist s rezervou uz jen proto, ze nekdo kdo je z kralovske rodiny jako Josef, otec Jezise prece nebude vyrabet nabytek.
Derdekea
také to není pravda
15. 12. 2007 15:50

Nesouhlasím s tím, že církev by měla být ta pravá. Když si srovnáme římskokatolickou církev na samém počátku a dnes ... tak je to úplně něco jiného. Pořád ta nerovnost mezi lidmi - nejvýše papež, nejníže my. A to správné není. Dále je to to nesmyslné odříkávání modliteb. Člověku nebude odpuštěno, pokud si to sám neuvědomí a nenapraví to. Souhlasím s článkem, že si vše církev upravila pro sebe, aby jí to vyhovovalo. Bohužel, dobrou myšlenku vždy někdo zneužije.
Konstantin
Není to pravda
10. 12. 2007 10:19

Zdravím Vás, ale dovolím si tvrdit, že to co je v článku uvedeno není bohudík vůbec pravda. Jakkoliv je to pro mnoho lidí nepřijatelné žádný "tajný život" Ježíše Krista nikdy neexistoval. Jakýkoliv "tajný život" je totiž v napostém rozporu s jeho učením a to nejen tím, které je zahrnuto v synoptických evangeliích, ale ještě více je to zřejmé z tzv. gnostického Tomášova evagelia. Právě tento text je plný výroků neustále memorujících fakt, že jediná duchovní cesta je ta, která se odehrává na "slunci", před očima všech a taková byla je a bude i existence rabiho Jošuy ben Mirjam. Přijde na to každý, kdo se jeho osobou zabývá skuečně poctivě a každý postupně dospěje k pravdě, že celou Jeho duchovní nauku a dokonce osobu máme stále k dispozici a nablízku, vždyť do této "absolutní přítomnosti" jeho život a dílo logicky vyústili. Úplná a neskrytá pravda o Ježíši Kristu je stále přítomna v jeho těle a tím je církev. A prvky východních učení? je to především učení džňána mágry, učení které je tzv. přirozeným náboženstvím (je to dílo naší inteligence) a které prostupuje všechny stávající filosoficko náboženské systémy našeho vědomí je samozřejmě součástí Kristova učení, ale narozdíl třeba od buddhismu je křesťanství právě díky Ježíšovi dokonalým (doslova božským) rozvinutím této "hudby" učení, tedy džňána mágry. Když to tedy shrnu, jakkoliv se Vám to nelíbí, jestli chcete něco vědět o Ježíšovi obraťet se na římskokatolickou církev, je to ta pravá instituce. Vaše úvahy jsou pěkné, ale zcela zcestné, nejsou k ničemu.